שתף קטע נבחר

הגשמה עצמית ומשמעות בעולם ההיי-טק

חברות היי-טק וסטרט-אפים רבים מבינים היום שמיזמים למען החברה או הסביבה מספקים משמעות ערכית ומושכים עובדים איכותיים, לא פחות משכר גבוה או תנאים טובים. מגמה זו מחלחלת גם לאקדמיה, שמבינה כי ייעודה החברתי הרבה יותר רחב מהענקת מקצוע לסטודנטים

בשיתוף מכללת סמי שמעון

 

מהי בשבילכם הגשמה עצמית? תאוריית הצרכים של מאסלו, העוסקת במניעים ובצרכים של אדם בחייו, ממקמת את המימוש העצמי בראש פרמידת הצרכים האנושיים. 

 

במציאות היומיומית, השמה כערך עליון את הפרנסה בחברה חומרית, רבים מאיתנו מסתפקים ב"ביטחון כלכלי" ואולי אף ב"כבוד והכרה", כערכים נשאפים מספקים. ומה בנוגע למימוש העצמי? הנטייה של רובנו היא לדחות אותו לפנסיה.

 

אל תוך החלל הזה, ומתוך שאיפה למשוך אליהם את המועמדים הטובים ביותר – הן ברמה ההישגית והן ברמה הערכית והחברתית, נכנסים הסטרט-אפים וענקי הטכנולוגיה של השנים האחרונות. הם מציעים לעובדיהם "עסקת חבילה": גם שכר ותנאים מועדפים, אך גם משמעות - היכולת לעצב את המציאות בה אנו חיים, ולהשפיע על עתיד טוב יותר.

מהנדסים לעולם טוב יותר (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
מהנדסים לעולם טוב יותר(צילום: Gettyimages)
 

המוטו (הנתון לוויכוח) של גוגל "Don't be evil", חממות הסטרט-אפ של ביל גייטס, ואפילו מיזמים חברתיים של פייסבוק ושל העומדים בראשה הם רק חלק מהדוגמאות. כמובן, שתפיסה זו מחלחלת גם לחברות ומיזמים רבים אחרים. ארגונים אלה מבינים שחזון בעל משמעות ערכית הוא ערך מוסף יקר ערך לעובד נחשק, הבוחן מספר אלטרנטיבות תעסוקתיות.

 

שליחות שתכליתה להביא לקדמה ולשינוי

אחד המוסדות האקדמיים בישראל, שהיה מהראשונים להכיר בשינוי שהתרחש בכוחות המניעים את השוק וגם לתת לו מענה הולם, הוא SCE, המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. כחלק מקו זה, המכללה חרתה על דגלה את האמירה "מהנדסים לעולם טוב יותר".

 

בשונה מהבטחות פרסומיות של מוסדות אקדמיים אחרים, "המוכרים" למועמדים פוטנציאליים עתיד כלכלי מזהיר או השתלבות מהירה בשוק העבודה, בחרה SCE לשים במרכז הבמה נושא אחר לגמרי עם משמעות גלובאלית ורלוונטית מתמיד.

 

"כמובן שבתור מוסד אקדמי, מוטלת עלינו בראש ובראשונה האחריות והזכות להעניק לסטודנטים שלנו את כל הכלים הנחוצים להשתלבות מהירה ואיכותית בשוק העבודה, אולם אנו מאמינים שהאחריות שלנו אינה מסתיימת כאן" אומר פרופ' יהודה חדד, נשיא SCE, המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, "כאקדמיה, יש לנו גם תפקיד משמעותי ביותר גם בכל הנוגע לעיצוב פני העתיד והחברה.

 

"הדברים יפים ביתר שאת כשמדובר באקדמיה ללימודי הנדסה, משום שהנדסה הוא אחד התחומים שבאמת יש בכוחו להפוך את העולם למקום טוב יותר. רפואה, סביבה, טכנולוגיה ואנרגיה הם תחומים בעלי פוטנציאל שיכול להביא למהפך של ממש בחיים של כולנו, וכולם מושתתים על ידע נרחב ומעמיק בתחום ההנדסה.

 

"לכן אנחנו ב-SCE רואים במקצוע ההנדסה שליחות שתכליתה להביא לקדמה ולשינוי, בהובלת הבוגרים שלנו. בהתאם לכך, המטרה שהצבנו לפנינו, מעבר ללימודים ברמה אקדמית גבוהה ביותר כמובן, היא שכל אחד מהבוגרים שלנו יהיה מהנדס לעולם טוב יותר". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים