שתף קטע נבחר

כך תשפצו את הבית מהר ובלי לכלוך

הטכנולוגיה נכנסת גם לעולם השיפוצים: מערכת חדשה מאפשרת שיפוץ תוך 4 שעות בלבד ומקצרת משמעותית את הזמן שבו הבית שלכם נראה כמו אתר בנייה. אחד מחומרי המערכת מתחבר לתשתית הקיימת וכך גם נמנע לכלוך ואי סדר רב. וגם – האדריכל שלקח את הזיכרון של סבתא ובנה אותו בקיר

בשיתוף חברת תרמוקיר

 

עולם הבנייה והשיפוצים לא שוקט על שמריו ונכנסות אליו יותר ויותר טכנולוגיות. במהלך השנים האחרונות עלה בצורה ניכרת השימוש בחומרים מתועשים ולא בחומרים "שחורים" כפי שהשתמשו בהם בעבר, במיוחד בעבודות שיפוץ ובנייה קטנות. לדברי יואל מושעי, מנהל אגף לקוחות וסחר בחברת תרמוקיר, כשמבצעים עבודות הדבקה של קרמיקה, ריצוף וטיח, יש כאלו שעדיין משתמשים בתערובות מקומיות: "מביאים חול ומלט ועוד חומרים מערבבים ומרכיבים תרכובת. היום זה זניח ויש גם מקור לתקלות ולכן המתקדמים עובדים עם חומרים מוכנים כמו שאנחנו מייצרים. ממש כמו העוגות המוכנות שמכניסים אליהן מים מכניסים לתנור ויוצאת עוגה מוכנה וטעימה".

 

איך משפצים רגע לפני הקיץ

עשר המכות של עולם השיפוצים

לדבריו, חומרים אלו עדיפים יותר מהתרכובות שמכינים לבד, משום שקודם כל הם תקניים, יש בקרה של מכון התקנים ושל המפעל שהכין והמשפץ לא נסמך על הפועל שיודע את היחסים בין החומרים. "בשיטה זו גם לא השארת ללקוח לכלוך וערימות של חומרי גלם, אתה מגיע עם שק אחד וזהו וקל לנקות גם את החומר".

 (צילום: ליאור אביטן) (צילום: ליאור אביטן)
(צילום: ליאור אביטן)
 

טרנד נוסף בעולם השיפוצים הוא שימוש בחומרים מהירי התקשרות, כלומר חומרים שלאחר 4 שעות מביצוע העבודה אפשר לדרוך ולהיכנס לאותו האזור. חומרים אלו מתמודדים עם אחת הבעיות הכי גדולות - התחושה שבעל הדירה גר באתר בנייה. "במקום 4-5 ימים שהאמבטיה מושבתת ובחורף אפילו שבוע כי זמן ההתייבשות ארוך יותר, אם עושים את העבודה בבוקר בערב כבר אפשר להתקלח", אומר מושעי. "זו מערכת בפיתוח שלנו בשילוב חברת סאקרט (Sakret) הבינלאומית שאנחנו נציגיה בארץ. במקור המוצר הזה נועד לסביבה מסחרית, לסופרמרקט שזמן העבודה שלו הוא קריטי, הרי אם הוא סוגר הוא מפסיד כסף, אז במקרה כזה סוגר בלילה אחרי שעות הפעילות, עושים חידוש של הריצוף למשל ובבוקר החנות כבר נפתחת בזמן כאילו לא קרה כלום. הפתרון הזה מקצר בעשרות ואפילו מאות אחוזים את זמן השיפוץ".

 

לדבריו, המערכת של תרמוקיר יקרה יותר ב-20% מהמערכות הישנות של התערובות שמכינים במקום. אך היות והמרכיב הכי יקר בעלות של שיפוץ ובנייה בכלל זה כוח האדם. המערכת מקצרת את שעות העבודה הנדרשות על מנת לבצע את השיפוץ והיא מאזנת ואף גורמת לחיסכון של עשרות אחוזים בעלות השיפוץ הכוללת.

 (צילום: ליאור אביטן) (צילום: ליאור אביטן)
(צילום: ליאור אביטן)
 

שיפוץ בן לילה

זיו רווה, מנהל מוצרים ומערכות בחברה, מרחיב על אחד מחומרי מערכת מהירת התקשרות והוא הפריימר. "אם אתה רוצה לעשות ריצוף על משהו קיים, למשל על פורצלן שכבר יש לך בבית, כדאי למנוע כמה שיותר אי סדר ולא לפרק את השכבה הקיימת. אפשר להדביק על הריצוף או התשתית הקיימת והשיטה הזו מחליפה את החומצות הלא בריאות שפעם היו משתמשים בהן. אתה מורח את הפריימר ואחרי 45 דקות, שעה אתה מדביק את הדבק. יש דבק מהיר ויש דבק סטנדרטי. לדבק המהיר אנחנו קוראים שיפוץ בין לילה".

 

ומה לגבי שימוש בחדר רטוב? רווה מציין כי ניתן להשתמש בדבק המהיר לאריחים של פורצלן, שיש, אבן מלאכותית, אבן טבעית ובנוסף על קרמיקה עם רמת ספיגות של פחות מ-10%. "לקרמיקה עם ספיגות גבוהה יותר מ-10% המוצר אינו מתאים בשל חולשת האריח. לאריחים מסוג זה מומלץ להשתמש בדבק מסוג "תרמוקיר AD 601" שפותח על ידינו במיוחד עבור אריחים מסוג זה על מנת למנוע סדקים".

 (צילום: ליאור אביטן) (צילום: ליאור אביטן)
(צילום: ליאור אביטן)

 

עיצוב מיוחד מלבנים של הסבתא

מבחינת עיצוב ושימוש בלבנים ובריקים, יש שתי מערכות דקורטיביות. האחת היא בנייה עם לבנים בסיוע חומר שנקרא "תרמוקיר MO 020", שהוא מלט לבנייה מתועש שמיוצר בתרמוקיר. "הוא חומר בעל חוזקים גבוהים מאוד, אתה מקבל אבקה ומוסיף לה מים ומקבל טיט מחוזק שנותן פתרון לבניית הקיר", אומר רווה. "עובדים לפי מפרט ומקבלים תוצאה מרהיבה. אפשר גם להתייעץ עם מומחים בחברה. השנייה היא מערכת שבה מחפים את הקיר עם בריקים דקים המודבקים באמצעות דבק גמיש דוגמת "תרמוקיר AD 603" שימוש בהם מאוד נפוץ ב פאבים ומסעדות והצבעים הבולטים הם בריקים אדומים, אפורים, שחורים".

הבית של הסבתא (צילום: נועם אוסטרליץ) (צילום: נועם אוסטרליץ)
הבית של הסבתא(צילום: נועם אוסטרליץ)
 

אך מסתבר שמיחזור לא מסתיים בהחזרת בקבוקי פלסטיק למיחזורית אלא ניתן לעשות שימוש חוזר במוצרים גם בבנייה. על כך מספר ד"ר אדריכל נועם אוסטרליץ, בעלים של "אוסטלריץ אדריכלות ויוזם המרכז לבנייה מתקדמת וירוקה", שבנה קיר באמצעות לבנים משומשות, שעברו תהליך ניקוי והושמשו מחדש.

 

"התמזל מזלי. הרסתי בית ובניתי בית חדש במקומו בקריית טבעון. ידעתי שהבית הקודם של סבתי שעבר פירוק היה עשוי מלבנים שנקראות לבני סיליקט. בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20 זה היה חומר בנייה נפוץ לפני שנכנסו הבלוקים. ייצרו אותם מחול וטיט שנאפו בתנור. זו לבנה שאורך החיים שלה גדול", מבהיר.

 (צילום: נועם אוסטרליץ) (צילום: נועם אוסטרליץ)
(צילום: נועם אוסטרליץ)


בונים את הקיר עם לבני הסבתא (צילום: נועם אוסטרליץ) (צילום: נועם אוסטרליץ)
בונים את הקיר עם לבני הסבתא(צילום: נועם אוסטרליץ)

במסגרת תהליך הבנייה, הלבנים של בית סבתו עברו ניקוי ידני ואז במשך שבוע אינטנסיבי בתוך הבית החדש נבנה קיר לבנים במקביל לקיר של המבנה החדש שעשוי משלד פלדה. "בנינו שורות של לבנים ובין השורות שמנו טיט שיחזיק את הלבנים. כדי לבנות את הלבנים הללו צריך ידיים טובות. מי שינסה לבנות זאת עם מלט וחול לא יקבל תוצאה טובה ובסבירות גבוהה זה יתפרק לו. במקרה הזה, בנינו את הקיר לבנה על לבנה. בעיניי, מדובר יותר באומנות מאשר לבנות סתם קיר של בלוקים ולטייח אותו". 

התוצאה הסופית (צילום: נועם אוסטרליץ) (צילום: נועם אוסטרליץ)
התוצאה הסופית(צילום: נועם אוסטרליץ)

 (צילום: נועם אוסטרליץ) (צילום: נועם אוסטרליץ)
(צילום: נועם אוסטרליץ)

 

"מבחינה רגשית, לקחתי משהו מהבית הקודם והבאתי אותו לבית החדש, הזיכרון של סבתא נמצא שם", משתף אוסטרליץ. "זה לא קישוט, זה קיר שמלווה את כל הבית אורכו 15 מטר. מבחינה אסתטית ייצרנו קיר עם מסה ונוכחות לעומת החומרים הרגילים שעובדים איתם שהם קלים וחסרי נוכחות הם אנמיים. קיר עם אופי. עד היום אני מסתכל על הקיר ולא משתעמם. לכל לבנה יש אופי אחר, כל שבר הוא מחזיק איתו את כל ההיסטוריה של החומר בתוכו. בנוסף, הקיר הוא מרכיב טכני ממשי ביצירת נוחות תרמית במבנה. המשמעות היא שבחורף המבנה מתחמם מהשמש שנכנסת דרך החלון והחום נשמר לאורך זמן ומאזן את החום בבית ומחזיק אותו לתוך שעות הערב. בקיץ אם אפעיל את המזגן ואכבה אותו, הקיר ישמור את הקור לעוד שעה נוספת לפחות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים