שתף קטע נבחר

נעליים ליום העצמאות סיבכו את ריבוק עם BDS

תומכי BDS ששו לפרסם שריבוק ביטלה מהדורה מיוחדת ליום העצמאות של ישראל. מסתבר שיחסי הציבור בארץ הלכו צעד רחוק מדי עם נעליים ש"עיצב" בעלים של מכון כושר כתרומה לבעלי צרכים מיוחדים וטענו שריבוק יזמה את ייצורן. המעצב: "2 נעליים עם כיתוב 'ישראל' וזה הופך למהומה"

זוג נעלי ריבוק שריבוק לא עיצבה, נמצא ביומיים האחרונים, במרכזה של מיני סערה: אתרי אינטרנט פלסטיניים כעסו לגלות שחברת הנעליים ייצרה נעלי ספורט לכבוד יום העצמאות ה-68 של מדינת ישראל ושמחו לבשר שריבוק נסוגה מהייצור. רק שמסתבר שריבוק כלל לא עיצבה נעליים כאלה ומדובר בכלל בפרסום יחסי ציבור שהלך רחוק מדי.

 

נעליים ליום העצמאות. של ריבוק אבל לא בדיוק ()
נעליים ליום העצמאות. של ריבוק אבל לא בדיוק

 

"יצרנית הנעליים ייצרה נעל בצבעי כחול ולבן ועליה הכיתוב 'Israel 68'", כך נכתב בהודעה לעיתונות שפורסמה לאחרונה באתרי אינטרנט בישראל ובעולם. עוד נכתב שזו "מהדורה מיוחדת".

 

בנוסף נכתב שהנעליים תימכרנה ב"מכירה פומבית שתתקיים בעמוד הפייסבוק של ריבוק, כשכל ההכנסות ייתרמו לארגון 'קרוספיט ללא גבולות', שמסייע לאנשים בעלי מוגבלויות נפשיות להתשלב בקהילת הקרוספיט".

 

"ריבוק מעוניינת להרחיק עצמה מהנעל"

עד מהרה, פלסטינים תומכי BDS ואחרים, הביעו את סלידתם ברשתות החברתיות מהיוזמה. באתרי אינטרנט שונים נכתב כי "ריבוק דורכת על הפלסטינים".

 

החברה, שנמצאת בבעלות אדידס הגרמנית, מיהרה למסור בתגובה: "ריבוק מעוניינת להרחיק עצמה מהנעל. הנעל היתה יוזמה חד פעמית של אחד מהשותפים שלנו. השותף חזר בו מתוכניתו למכור את הנעל במכירה פומבית. ריבוק מאמינה בכוח המאחד של ספורט. המטרה העיקרית שלנו היא לתת השראה לאנשים להיות הכי טובים שהם יכולים – פיזית, מנטלית וחברתית".

 

"ריבוק פגעה במיליוני הפליטים הפלסטינים שגורשו"

הכותבים באתרים הפלסטיניים שפרסמו את הסיפור וכן כותבים ברשתות החברתיות, מיהרו לכתוב ולצייץ שריבוק ביטלה את הנעליים הלא נאותות.

 

באתר "אינתיפאדה אלקטרונית", למשל, נכתב כי ריבוק ביטלה תוכניות לשווק מהדורה מיוחדת של סניקרס "למה שישראל מכנה 'יום העצמאות' שלה" (כך נכתב), אחרי פרסומים על הנעליים בעיתונות. כמו כן טענו שהסיבה לביטול היא חשש של ריבוק מקמפיין BDS נגדה, על כך שתמכה בישראל וב"ההפרות החמורות שלה את המשפט הבינלאומי".

 

גורם בכיר בעסקי ההחרמות אמר לאתר: "ריבוק פגעה בפלסטינים ובמיוחד במיליוני הפליטים הפלסטינים שטוהרו אתנית (כך במקור) על-ידי מיליציות ציוניות ומאוחר יותר ישראל, בזמן הנכבה של 1948 ועדיין מנועים מלחזור לבתיהם, באשמת האפרטהייד הישראלי". נכתב שישראל גירשה באופן מתוכנן פלסטינים, לא נכתב דבר על מלחמה בין הצדדים.

 

ב-RT.com לעומת זאת, כתבו שבריבוק העולמית מסרו גם כי החברה לא נוהגת לצבוע את נעליה בצבעי דגלים או לשלב בהם סמלים לאומיים. ב-RT לעגו על כך קלות, כשציינו שריבוק לא ממש הרחיקה עצמה בעבר מלייצר נעליים בצבעי דגל ארה"ב וכן הלוגו שלה בעבר כלל את דגל בריטניה. אולי אלה ארצות שלא זכו בעצמאותן במלחמות ומעולם לא נשפך בהן דם.



מתוך RT.com ()
מתוך RT.com

RT.com ()
RT.com

 

מנכ"ל ריבוק ישראל: "מקבל דרישות מכל העולם לקנות את הנעל"

אז מה בדיוק קרה פה? גורמים מקורבים לחברה אמרו ל-ynet שמדובר בטעות של החברה בישראל, שכן הנעליים עוצבו על-ידי אדם פרטי ולא על-ידי ריבוק. יחסי הציבור הבחינו בפוסט של המעצב, מיהרו לצאת בהודעה לעיתונות שמאמצת את הנעליים. ההודעה לגיטימית, לולא נכתב בה שמדובר לכאורה ביוזמה של ריבוק (העולמית). 

 

מנכ"ל ריבוק ישראל משה סיני הסביר ל-ynet: "באתר של ריבוק יש אופציה לעצב נעל של ריבוק, לצבוע אותה בצבעים שאת רוצה ולהוסיף כיתוב. בחור ישראלי עיצב נעל ליום העצמאות במטרה למכור את הנעל במכירה פומבית כשההכנסות לצדקה. יחסי הציבור שלנו חשבו שזה רעיון טוב להתלבש על זה. הם עשו טעות.

 

"עכשיו כל העולם נופל עלינו משני כיוונים. מצד אחד, למה נכנסים לקטע פוליטי. מצד שני, אני מקבל דרישות מכל העולם לקנות את הנעל. אנחנו א פוליטיים. אנחנו מתייחסים לכולם באופן שווה ומבחינתנו מעודדים ספורטאים מכל העולם".


דורון פרילוק, שיזם את עיצוב הנעליים ()
דורון פרילוק, שיזם את עיצוב הנעליים

  

מעצב הנעליים: "לא היתה פה שום הצהרה פוליטית"

דורון פרילוק מעצב הנעליים, לא האמין שכל זה מתחולל סביב הנעליים שעיצב באמצעות אתר האינטרנט של ריבוק. "אני בעלים של 3 מועדוני קרוספיט בנמל, בפ"ת ובבת ים", סיפר ל-ynet. "יש לנו פרויקט חדש שנקרא 'קרוספיט ללא גבולות' שמטרתו להנגיש את ספורט הקרוספיט לאנשים בעלי צרכם מיוחדים. אנחנו עובדים עם נוער בסיכון, פגועי נפש, נכי צה"ל, חבר'ה עיוורים וחירשים. כחלק מהפרויקט הקמנו פרויקט גיוס המונים בהדסטארט. גייסנו מעל 14 אלף שקל. לקראת יום העצמאות חשבנו על דרך יצירתית להמשיך לגייס כספים.

 

"ניגשנו לאתר של ריבוק העולמית. יש אופציה לעצב נעל כרצונך. עיצבנו נעל בעיצוב די פשוט, כחול לבן, עם הכיתוב: 'ישראל 68' באנגלית. יצרנו זוג נעליים אחד ויחיד. התכוונו למכור אותו במכירה פומבית שכל ההכנסות יהיו קודש לפרויקט, כדי לתת פוש אחרון לגיוס.

 

"היח"צ של ריבוק התלבשו על הסיפור הזה וזה תפס תאוצה בישראל היו הצעות ומהר מאוד הגיע לתקשורת העולמית וסוג של יצא מכלל שליטה. זאת לא היתה כוונת המשורר. הגיוס היה במקור בעיקר למתאמנים ולמשפחות".

 

חשבת שעיצוב נעליים לכבוד יום העצמאות של ישראל יכול להגיע למקום פוליטי?

 

"אין פה מקום לפוליטיקה לא היה פה שום הצהרה פוליטית, אבל לצערי זה התגלגל לאיפה שזה התגלגל. ריבוק תומכת בספורט בהרבה מאוד מדינות. יש מהדרוות שלמות של נעליים, עם דגלי רוסיה וארה"ב.זאת אפילו לא מהדורה, אלה שתי יחידות בודדות של נעליים שאני עיצבתי. ברגע שיש 2 יחידות בצבעי דגל ישראל ועם כיתוב 'ישראל' זה הופך למהומה. בסדר, אנחנו רגילים לזה. לטוב ולרע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים