שתף קטע נבחר

כחלון התעקש - והצעת החוק לביטול התאגיד לא תעלה להצבעה ביום א'

ראש הממשלה התכוון להביא ביום ראשון את הצעת החוק לביטול תאגיד השידור הציבורי לאישור בממשלה, אך התנגדותו של שר האוצר למהלך טרפה את הקלפים. השניים סיכמו כי יוקם צוות משותף שינסח מסקנות בתוך שלושה שבועות

נתניהו וכחלון. שר האוצר התעקש - וביטול התאגיד לא יבוא להצבעה ביום א' (צילום: מרים אלסטר פלאש90) (צילום: מרים אלסטר פלאש90)
נתניהו וכחלון. שר האוצר התעקש - וביטול התאגיד לא יבוא להצבעה ביום א'(צילום: מרים אלסטר פלאש90)

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו לא יביא ביום א' הקרוב את הצעת החוק לביטול תאגיד השידור הציבורי להצבעה בממשלה כפי שתכנן תחילה. כך נמסר אחר צהריים (יום ד') בהדעה משותפת ללשכות ראש הממשלה ושר האוצר. זאת, על רקע מאבקו של שר האוצר משה כחלון בניסיון לבטל את תאגיד השידור הציבורי. כחלון מיקד את מאבקו בעלות הגבוהה הצפויה לדבריו לביטול תאגיד השידור הציבורי והמשך קיומה של רשות השידור.

 

העלאת הצעת החוק להצבעה בממשלה ביום א' ללא סיכום קודם עם כחלון הייתה מביאה להסלמה חמורה בעימות בין השניים. ראש הממשלה, שגילה עד כה נחרצות בנושא, החליט לסגת מסד הזמנים שקבע והצעת החוק לא תובא בינתיים לאישור השרים.

 

בהודעה משותפת ללשכת ראש הממשלה ולשכת שר האוצר היום נכתב: "לאור קביעתו של שר האוצר משה כחלון, שתקציב השידור הציבורי לא יחרוג מסך ההוצאה התקציבית המתוכננת, החליטו רה״מ נתניהו ושר האוצר כחלון להקים צוות משותף של משרדי רה״מ, האוצר והתקשורת, זאת על מנת לבחון את הנושא. הצוות יגיש המלצותיו לרה״מ ושר האוצר בתקופה של עד שלושה שבועות. החברים בצוות- מנכלי המשרדים, ראש הסגל של רהמ יואב הורוביץ וראש אגף התקציבים באוצר, אמיר לוי".

 

 

 

לציוצים נוספים של כתבתנו הפוליטית מורן אזולאי

 

היום נכנס גורם נוסף לעיסוק בעניין: מבקר המדינה יוסף שפירא הודיע כי הוא אוסף חומרים בנושא "יישום רפורמות בתחום השידור הציבורי", לקראת דו"ח צפוי.

 

לפני כן, הבוקר נערך דיון בוועדת הכלכלה בנושא, ובשיאו תקף יו"ר איגוד התסריטאים עמית ליאור את הכוונה לסגור את התאגיד וציין כי בכוונתו לפתוח בשביתת רעב. במהלך דבריו קרע ליאור את תעודת השחרור מהצבא שקיבל בנו רע דוד, שבה נכתב כי הוא שירת במבצע צוק איתן. יו"ר תאגיד השידור הציבורי, גיל עומר, הדגיש בדיון כי גוף השידור שבראשו הוא עומד מוכן להתחיל לשדר באחד בינואר 2017.

 

סגנית הממונה על אגף תקציבים במשרד האוצר, שירה גרינברג, אמרה בוועדת הכלכלה כי "אם התאגיד ייסגר יש לכך עלות תקציבית של 370 מיליון שקל כל שנה".

 

ביום שני, בפתיחת מושב הכנסת, התבטא ראש הממשלה נתניהו לראשונה בנושא מאז החלה הסערה. הוא הבטיח "לשקם את רשות השידור באחריות כספית", מה שהשתמע ככוונה לסגור את התאגיד החדש.

 

תאגיד השידור הציבורי הוקם בעקבות רפורמה שנועדה לסגור את רשות השידור המסואבת, לבטל את תשלום האגרה, ולהקים במקומה תקשורת ציבורית, שאינה נשענת על הכנסות מסחריות, באופן חסכוני ויעיל יותר. לאחר שכבר הוקם התאגיד, וזמן קצר לפני שהוא אמור להתחיל לפעול, החליט נתניהו לבטל את הרפורמה. על כך ניטש בימים האחרונים העימות בינו ובין השר כחלון.

 

עוד לפני הודעת הפשרה, מקורבים לכחלון אמרו היום כי הוא "רציני לחלוטין. לא משחקים כאן. נעשה הכל כדי שהצעת החוק לא תעלה ביום ראשון. אם נתניהו יעלה את ההצעה ביום ראשון - אז אנחנו בדרך לבחירות". לפחות בינתיים - העימות נדחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
נתניהו וכחלון
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים