שתף קטע נבחר

סערת התאגיד: קרע את תעודת בנו מצוק איתן

יו"ר איגוד התסריטאים, עמית ליאור, הודיע שיפתח בשביתת רעב וקרע במהלך הדיון בוועדת הכלכלה את תעודת השחרור של בנו: "חבריו של הבן שלי נהרגו - ונתניהו אומר שהתאגיד חמק לו מבין האצבעות בצוק איתן?". יו"ר הוועדה כבל: "נתניהו שורף את הבית". יו"ר התאגיד: "אנחנו מוכנים, אנחנו הגוף הכי מגוון"

 

 

 

סערת תאגיד השידור הציבורי הובילה להתנגשות בין ראש הממשלה לשר האוצר - וכעת נושא התאגיד עלה לדיון סוער לא פחות בוועדת הכלכלה בכנסת. על רקע יוזמתו של ח"כ דוד ביטן, יו"ר הקואליציה, לסגירת התאגיד "כאן" - יוזמה שבה תומך ראש הממשלה בנימין נתניהו - התקיים הדיון בוועדה. סגנית הממונה על אגף תקציבים במשרד האוצר, שירה גרינברג, אמרה כי "אם התאגיד ייסגר יש לכך עלות תקציבית של 370 מיליון שקל כל שנה". מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר שהוזמן לדיון בחר שלא להגיע אליו. ynet העביר את הדיון מהוועדה בשידור חי.

 

לעיון במצגת של תאגיד השידור הציבורי - לחצו כאן

 

יו"ר איגוד התסריטאים, עמית ליאור, הביע בדיון זעם רב בעקבות הכוונה לסגור את התאגיד וציין כי בכוונתו לפתוח בשביתת רעב. במהלך דבריו קרע ליאור את תעודת השחרור מהצבא שקיבל בנו רע דוד, שבה נכתב כי הוא שירת במבצע צוק איתן.

ליאור קורע את תעודת בנו (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
ליאור קורע את תעודת בנו(צילום: אלכס קולומויסקי)

"בשעה ששר התקשורת לא מכבד אותנו בנוכחותו, מהדהדים פה שלושה משפטים בתוך החדר", אמר ליאור. "הראשון הוא של דוד ביטן שאמר ש'התקשורת בישראל חופשית מדי'. הוא כנראה נרדם בשיעורי אזרחות בתיכון, זה משפט שלא יכול להיאמר בדמוקרטיה על ידי יו"ר קואליציה, וגם יואב קיש אמר שיביאו לנו את האקסלים ושזה הולך לעלות ים כסף לציבור. עוד משפט היה של שרת התרבות שאמרה 'אם זה לא משרת אותנו למה אנחנו צריכים את זה?'. מה קורה פה? זו ההבנה הכי מוטעית של מי משרת את מי. הציבור אתכם או אתם את הציבור? שרת התרבות רוצה להגביל את חופש היצירה, ואנחנו לא ניתן לזה לקרות".

 

ליאור אמר עוד כי "בנימין נתניהו לא מתבייש להגיד 'התאגיד הציבורי חמק לי בין האצבעות בצוק איתן'. אני ממחזור ההורים ששלח את הילדים שלו לצוק איתן. הבן שלי קיבל את אות צוק איתן. החברים של הבן שלי נהרגו במלחמה הזו והחלל שבנימין נתניהו מדבר עליו הוא התאגיד? יש לי פה את תעודת השחרור של הבן שלי, גימיקים לא רק אתה ראש הממשלה יודע לעשות, גם אני. יש פה לקות קשה בהבנת הדמוקרטיה. ביום ראשון אני פותח בשביתת רעב, התאגיד ימשיך והרחוב יהיה הפתרון".

 

יו"ר התאגיד: "אין עוד כלי תקשורת מגוון כל כך" 

בפתח הדיון אמר יו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני): "אני עובד בבית הזה שנים ארוכות, אני לא אדם תמים, ראיתי שטיקים ותרגילים מסריחים יותר או פחות, נשבע לכם שדבר כזה עוד לא ראיתי. מעשה כל כך ציני, כל כך נכלולי ואופורטוניסטי. גם כשהוא (נתניהו. ר"י) פעל הפוך לחלוטין ממה שאני מאמין, לא חשבתי שהוא לא רוצה בטובת העם והמדינה. אני חושב שראש הממשלה שורף את הבית".

 

יו"ר תאגיד השידור הציבורי, גיל עומר, התייחס בפעם הראשונה בקולו לסערה. הוא הדגיש כי גוף השידור שבראשו הוא עומד מוכן להתחיל לשדר באחד בינואר 2017: "בתאריך הזה אנחנו יכולים לשדר את 'קול ישראל מירושלים'. באנו למשימה הזאת עם מטרה ברורה, להקים גוף תקשורת מגוון שנותן את כל הדעות שנמצאות בחברה הישראלית. אין עוד כלי תקשורת במדינה שהוא מגוון כל כך ונותן כל כך הרבה גיוון בדעות ובייצוג של האוכלוסייה".

 

עומר ציין עוד בדבריו כי עד כה הוחתמו בתאגיד 556 עובדים ובמקביל מתנהל משא ומתן לצירוף 65 עובדים נוספים. "השכר הממוצע של העובדים עומד על 13.5 אלף שקל. התאגיד מחויב לכך שההשקעה של המדינה והכספים שמושקעים בו יחזרו לאזרחים. תקציב ההקמה עומד על 350 מיליון שקל ויש בו חריגה של אפס שקלים".

 

ח"כ יואב קיש (הליכוד) התפרץ על יו"ר הוועדה כבל וטען שלא נותנים לקואליציה להשתתף ולדבר בישיבה. בסיעות כולנו וש"ס זעמו על ח"כ קיש ותהו מדוע הוא אינו מתייחס אליהן כחלק מהקואליציה. ח"כ יגאל גואטה (ש"ס) אמר בהתייחסו לדברים כי "אם אני לא קואליציה, אז יש לי חופש הצבעה".

 

ביום שני, בפתיחת מושב הכנסת, התבטא נתניהו לראשונה בנושא מאז החלה הסערה. ראש הממשלה הצהיר כי יפעל לסגירת תאגיד השידור הציבורי "כאן", הנמצא בשלבי הקמה ואמור היה להתחיל לשדר בחודשים הקרובים. נתניהו הודיע על חזרה לאחור ושיקום רשות השידור - שעל סגירתה הוחלט לפני כשנה וחצי. "אנחנו נשקם את הרשות ונעשה זאת באחריות כספית", אמר נתניהו. שר האוצר משה כחלון, שהחרים את אותה ישיבה, הודיע: "אני לא מתכוון לוותר, אם צריך - אטיל וטו".

 

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד תקף אף הוא את נתניהו וכתב בפוסט בפייסבוק: "הבעיה הגדולה עם סגירת התאגיד היא שככה לא מנהלים מדינה. במחי יד, בלי שום הסבר הגיוני, זורקים לפח 1.7 מיליארד שקל, מפטרים מאות אנשים, מבטלים חוק שעבדו עליו שנתיים, מתעלמים מכל הגורמים המקצועיים. והכול סתם, כי בא למישהו".

 

על מה בכלל מתווכחים כאן? תאגיד השידור הציבורי הוקם בעקבות רפורמה שנועדה לסגור את רשות השידור המסואבת, לבטל את תשלום האגרה, ולהקים במקומה תקשורת ציבורית, שאינה נשענת על הכנסות מסחריות, באופן חסכוני ויעיל יותר. לאחר שכבר הוקם התאגיד, וזמן קצר לפני שהוא אמור להתחיל לפעול, החליט ראש הממשלה נתניהו לבטל את הרפורמה ולהשיב את רשות השידור הישנה לפעול במקום התאגיד החדש. על כך ניטש כעת הקרב בינו ובין שר האוצר כחלון.


פורסם לראשונה 02/11/2016 08:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
עמית ליאור קורע את התעודה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים