שתף קטע נבחר

תבע על סרבנות גט ונדחה: "שידר מסרים סותרים"

גבר דרש מאשתו לשעבר חצי מיליון שקל על עיכוב הגירושים בשבע שנים. אבל ביהמ"ש קבע שבמשך השנים הוא נטע בה תקווה שישוב לחיות איתה

בית המשפט לענייני משפחה בחיפה דחה לאחרונה תביעה שהגיש גבר גרוש נגד אשתו לשעבר לפיצוי על שבע שנים של עיכוב גט. השופטת אלה מירז קיבלה את גרסת האישה שלפיה הבעל שידר לה מסרים סותרים ונטע בה תקווה שישוב לביתם.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נישאו ב-1974 ונולדו להם חמישה ילדים. ב-2008 עזב הבעל את הבית ועבר לדירה שכורה. ב-2014 הוא הגיש תביעת פיצויים על סך 500 אלף שקל נגד אשתו בטענה שהוא "מסורב גט" במשך שבע שנים. כשנה וחצי לאחר מכן בני הזוג התגרשו, כך שהדיון התמקד בשאלת זכאותו לפיצוי בגין העיכוב בקבלת הגט.

 

לטענת הבעל, מיום שעזב את הבית והבהיר לנתבעת שהוא מעוניין בגירושים, היא סירבה לקבל את הגט. לדבריו, סירובה מנע ממנו את האפשרות לשקם את חייו ולבנות קשר זוגי יציב אחר. התובע ציין שהוא משתייך למגזר הדתי ונתקל בדחייה של בנות לנהל עמו קשר בעודו נשוי. הוא הוסיף כי השנים הארוכות שבהן היה מסורב גט הותירו אותו בבדידות קשה וכיום, בגילו המתקדם (61), פחותים הסיכויים למצוא בת זוג שתהיה לצדו לעת זקנה.

 

הנתבעת טענה מנגד שהתובע הוא "טיפוס בוגדני שהרס את המשפחה". לדבריה, מ-2009 התובע ניהל קשר עם המטפלת הזרה של אביו ששימשה כמאהבת שלו והוא אף התחתן עמה חודשים ספורים לאחר גירושיהם.

 

לדבריה, בשנים הראשונות שלאחר הפרידה ציפתה שבעלה ישוב לביתו לאחר "סיפוק יצריו" וניסתה בכל כוחה לשמור על שלום בית ואחדות המשפחה. היא הוסיפה שעד שלושה שבועות לפני גירושיהם נטע בה בעלה תקווה שיחזור למשפחה והתנהלותו הייתה דו-משמעית ומטעה. כך למשל, הוא המשיך לבוא לביתה מידי יום גם לאחר ששכר דירה נפרדת, אכל והתנהג כבעלים בביתו מכל הבחינות האפשריות.

 

היא הוסיפה שלא ניתן להאשים אותה בעיכוב הגט מאחר שהתובע עצמו דחה חמש פעמים את מועד מתן הגט שנקבע בבית הדין הרבני.

 

השופטת אלה מירז קבעה שבנסיבות המקרה לא ניתן להגדיר את האישה סרבנית גט. היא ציינה שב-2009 הבעל אמנם הגיש תביעת גירושים, אך לאחר שנדחתה לא ערער על כך. בנוסף, לא פחות מחמש פעמים הוא ביקש מיוזמתו לדחות את מועד סידור הגט, ומהעדויות עלה שהוא עשה כן כי קיבל "רגליים קרות" ועלו בו מחשבות שניות אם הוא באמת רוצה לפרק את המשפחה.

 

לפיכך התקבלה גרסת הנתבעת שלפיה הבעל העביר לה מסרים סותרים ורצונו בגירושים לא היה חד משמעי. השופטת קבעה שבכל מקרה לא נגרם לו כל נזק שכן הוכח שלמרות השתייכותו למגזר הדתי, התנהלותו "רחוקה משל אדם מאמין" ועובדת היותו נשוי לא הפריעה לו לנהל קשרים זוגיים עם אחרות.

 

היא הוסיפה שהתמונה המלאה לא מאפשרת פסיקת פיצוי לתובע, שכן מדובר באדם ש"פירק משפחה בת שבע נפשות". בנסיבות אלה נדחתה התביעה והבעל לשעבר חויב בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 15 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: לא צוין
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד זיו גרובר
  • עו"ד נטלי-זץ חורש עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים