שתף קטע נבחר

נפצע כשחבט ברכב שלא נתן זכות קדימה - ויפוצה

הולך רגל הכה מכונית בכביש בנתב"ג ושבר אצבע. בית המשפט קבע שהאירוע המוזר מהווה תאונת דרכים, והתובע יקבל 81 אלף שקל מהביטוח של הנהג

בית משפט השלום בירושלים קבע לאחרונה שהולך רגל ששבר את אצבעו כשחבט במכונית שנהגה לא נתן לו זכות קדימה, יפוצה על ידי חברת הביטוח של הנהג בכ-81 אלף שקל. השופטת מוריה צ'רקה החליטה שאף שמדובר היה במעשה מכוון של הולך הרגל, עדיין מדובר בתאונת דרכים.

 

ביוני 2011 נפגע הנתבע ממכונית כשחצה כביש בסמוך לאולם קבלת הפנים בנמל התעופה בן גוריון. לדבריו, הוא נפל על הכביש, הנהג ברח מהמקום ופרטיו נמסרו לו על ידי העוברים ושבים. בהמשך התגלה שבר באצבע ידו השמאלית.

 

הנהג הכחיש את נסיבות התאונה וטען שהתובע היכה בכוונה את המראה השמאלית של רכבו כשחצה את הכביש, אולי משום שכעס שלא ניתנה לו זכות קדימה.

 

מבטחת המכונית AIG הצטרפה לטענות הנהג והוסיפה שאין כיסוי ביטוחי לתאונה מאחר שהיא התרחשה בזמן שהנהג הסיע נוסעים בשכר, שלא בהתאם לפוליסה.

 

השופטת מוריה צ'רקה ציינה שבחקירתו הרבה התובע להשיב ש"אינו זוכר" את נסיבות התאונה, והתקבל רושם שהוא מנסה "לבנות גרסה". הנהג לעומתו, קשר עצמו לתאונה ומסר גרסה קולחת ובהירה. אף שלדברי השופטת גם הנהג לא מסר את כל האמת כשנשאל לגבי ההסעה הפיראטית שביצע באותו יום, היא קיבלה את עדותו בקשר לנסיבות התאונה וקבעה שהתובע נפגע כשחבט ברכב.

 

לדבריה, חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אמנם לא חל על מעשים מכוונים, אך הפסיקה קבעה שכדי שאירוע מסוים יוחרג מתחולת החוק יש צורך ב"כוונה של ממש, העולה כדי מזימה ישירה" לגרום נזק. היא הוסיפה שאף אם הייתה לתובע כוונה לגעת ברכב, הוא לא התכוון לגרום לעצמו נזק ולכן האירוע מהווה תאונת דרכים והוא זכאי לפיצוי.

 

בקשר לכיסוי הביטוחי, ציינה השופטת צ'רקה שלא כל הסעה למטרות רווח תיחשב "הסעה בשכר" שהפוליסה אינה חלה עליה. בנסיבות המקרה, שבהן הנהג לא הפעיל "עסק" של הסעות, ומדובר היה כנראה בהסעה מזדמנת, קבעה השופטת שיש כיסוי ביטוחי.

 

באשר לנזק נקבע שאמנם לתובע נגרמה נכות של 12% בגין השבר, אך הוא לא צירף מסמכים המעידים על הכנסותיו לפני התאונה או אחריה, וקשה להעריך באיזו מידה נפגע כושרו לעבוד ולהשתכר. בנסיבות אלה נפסק לו סכום גלובלי של 60 אלף שקל על הפגיעה בכושר ההשתכרות.

 

בנוסף, נפסקו לטובת התובע 21,164 שקל עבור כאב וסבל ו-98 שקל עבור הוצאות רפואיות. בסך הכול חויבה AIG לפצות את התובע ב-81,262 שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד של 13%. התביעה נגד קרנית נדחתה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד עודד הכהן ואח'
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד עוז אלדד ואח', עו"ד מ. מגידיש ואח', עו"ד דורון נוביץ ואח'
  • עו"ד חוה גלזר עוסקת בתאונות דרכים
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים