שתף קטע נבחר

בריכות שחייה זה עסק יקר: כך תשחו בביטחון ותחסכו

הילדים בחופש ובריכה מפיגה את השעמום, רק שלמרבה התדהמה, כניסה יכולה לעלות 70-50 ש' ואפילו 120-80 ש'. הפתרון: חפשו בריכות עירוניות שמציעות כניסה ב-35-20 ש' או נסו כרטיסייה. מגיעים יותר מפעם בשבוע לבריכה? שאלו לגבי מנוי לקיץ. וגם - טיפים לבחירת בריכה ומפת הבריכות בישראל

 

 

חום אימים בחוץ: כמה עולה לטבול בבריכה? די הרבה. מי שרוצה ליהנות משכשוך, או שחייה, או מהעסקת ילדיו שנמצאים בחופשה ארוכה, עלול לשלם ביוקר על בילוי במי התכלת. אם כרטיס לתענוג הזה עולה 50-40 שקל ויש לכם שני ילדים, כבר תשלמו יותר מ-100 שקל על כניסה ועוד לא דיברנו על דלק, אוכל ושתייה.

 

מכירים בריכה זולה יותר? יש לכם תלונה על בריכה? מצאם עוד בריכות שלא מציגות את נתוני הבדיקות המיקרוביאליות ורמת הכלור כראוי? כיתבו לנו >>

 

 

הכנו בשיתוף מדלן מפה ובה רוב הבריכות בישראל. ומתברר שיש הרבה כאלה. במקביל, בדקנו מחירים של 33 בריכות ברחבי הארץ והגענו לכמה מסקנות. הנה הן לפניכם: 

 

 

בריכות עירוניות הן בדרך כלל זולות יותר, אבל יש כאלה שזולות במיוחד: הבריכה העירונית באילת למשל, שניתן להיכנס אליה תמורת 20 שקל בלבד.

 

ויש גם בריכות שאינן עירוניות ובכל זאת זולות: כמו הבריכה בכפר יחזקאל, שהכניסה אליה עולה 30 שקל בלבד, אך לצערנו משמשת את תושבי המקום בלבד.

 

לא כל בריכה עירונית היא זולה: בת"א בדקנו שתי בריכות עירוניות ומצאנו שהן לא מאוד זולות: 50-43 שקל לכניסת מבוגר וכך גם הבריכה העירונית ברעננה. גם עלות הכניסה חד פעמית לבריכה העירונית בראשל"צ לאינה נמוכה במיוחד, אבל כרטיסייה של 20 כניסות עולה בסך הכל 510 שקל – 25.5 שקל לכניסה למבוגר, לא נורא בכלל. בעפולה - תשלמו על כרטיסייה של 10 כניסות 230 שקל או 270 שקל (כולל שבת) כלומר 27-23 שקל לכניסה - משתלם ביותר.

 

מִנוי לקיץ משתלם רק אם אתם מגיעים פעמיים בשבוע לבריכה, או יותר מכך. למשל בבריכה בנורדיה, מִנוי לשני הורים פלוס ילד עולה 1,500 שקל, בעוד שכרטיסייה בת 10 כניסות עולה 500 שקל לימי חול ו-600 שקל כולל שבתות. כלומר, אם הורים לילד בן 4 ולפעוט שאינו משלם, יקנו 3 כרטיסיות, הם ישלמו 1,800-1,500 שקל על 10 כניסות משפחתיות, לכן מִנוי משתלם יותר מכרטיסייה במקרה זה ובמקרים נוספים.

 

בבריכות בהן הכרטיס עולה בזול (לדוגמא 25 שקל) - כרטיסייה מניבה הנחה של שקלים בודדים לכניסה ואפשר לוותר עליה אם תדירות ההגעה לבריכה לא גבוהה. לשם הדגמה, בבריכה כזאת 16 כניסות ביולי אוגוסט יעלו לכם 400 שקל לאדם.

 



 

אחרי שהבנתם פחות או יותר כמה עולה כניסה לבריכה ברחבי ישראל, הנה השאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם ואת אנשי הבריכה בה אתם מתכננים לבלות. שאלו את השאלות האלה לפני שאתם רוכשים כרטיס, כרטיסייה, מִנוי, לבריכה הקרובה לביתכם, או לבריכה שאליה תקפצו באופן חד פעמי, אבל עלולה לגרום לכם לחור בכיס או לנזק בריאותי:

 

שאלות שנוגעות לבטיחות 

יש מציל? זו בריכה מוכרת?

אל תיקחו סיכונים מיותרים. חפשו רישיון להפעלת בריכה ואת תעודת ההסמכה של המציל מטעם משרד הכלכלה (כולל רענון אחת לשנתיים).

 

כמה כלור / כימיקלים אחרים יש במים?

מתי נערכה הבדיקה המיקרוביאלית האחרונה לבריכה? בידקו את התאריך ושימו לב לריח של המים, לעכירות שלהם. יש בריכות עם עודף כלור, שגורמות לכאבי ראש, סחרחורות וראייה כפולה. יש בריכות מלוכלכות עם מעט מדי כלור, ברום או מלח אחר, מה שעלול להביא להתפשטות זיהומים.

מתי נערכה הבדיקה? מה רמת הכלור בבריכה? זה לא ברור מהשלט הזה שניצב בבריכה במרכז הארץ ()
מתי נערכה הבדיקה? מה רמת הכלור בבריכה? זה לא ברור מהשלט הזה שניצב בבריכה במרכז הארץ

 

יש חובש בבריכה?

חפשו חובש מוסמך ומרפאה בשטח הבריכה.

 

איזה ציוד יש בעמדת ההצלה ובמרפאה?

ציוד בעמדת ההצלה אמור לכלול בין היתר: גלגל הצלה, מוט 5 מ' עם אנקול הצלה, אמצעי כריזה, משרוקית, ערכת החייאה למבוגר ולילד ותינוק, כולל שקית העשרה, מכל חמצן ומסיכות חמצן.

 

במרפאה אמור להיות כיור עם מים זורמים, וכל מה שצריך לשם החייאה, בדיקת לחץ דם ומתן עירוי.

 

כיסוי פתחי יניקת המים

חשוב לשים לב שפתחי היניקה של הבריכה מכוסים היטב, כדי שמתרחצים או איברי מתרחצים לא יישאבו פנימה. וגם שהם מכוסים כך שמתרחצים לא יוכלו להסיר את ההגנות על הפתחים.

 

סימון בולט של עומקי הבריכה

לעומק של הבריכה יש משמעות. כל הפרש של 20 ס"מ אמור להיות מסומן. עומק של מעל 1.20 מ' יסומן בצבע אדום בקרקעית ובדפנות הבריכה.

 

האם יש נוהל לשעת חירום?

האם יש נוהל כזה, כתוב? האם יש יציאת חירום? איפה היא? יש גישה נוחה לרכב ביטחון?

 

יש בריכה נפרדת לפעוטות?

זו שאלה שמתאימה גם להורים וגם ללא-הורים שרוצים לשחות בלי המוני זאטוטים בין הרגליים.

 

מה חשוב שיהיה בבריכת הפעוטות?

זו אמורה להיות בריכה שעומקה לא עולה על 0.65 מטרים, המיועדת לילדים עד גיל 6. על בריכת הפעוטות להיות מופרדת בגדר או בחומה, כדי למנוע מעבר של פעוטות לבריכת המבוגרים. בבריכה כזאת לעיתים קרובות האחריות על בטחון הילדים מוטלת על ההורים, אך יש חובה להחזיק חובש בקרבת מקום.

בבריכת הפעוטות אין מציל אבל חשוב שיהיה חובש בסביבה ()
בבריכת הפעוטות אין מציל אבל חשוב שיהיה חובש בסביבה

 

רחצת לילה

רחצה כזאת יכולה להתקיים רק באישור מהנדס חשמל או חשמלאי, לפיו הבריכה וסביבותיה מוארים היטב.

 

אין לקפוץ למים רדודים

ודאו שזה נאכף וילדים לא קופצים למים רדודים. גם מתקן קפיצה (מקפצה), אם ישנו, אמור להיות במרחק של מטר מעל פני המים, כשעומק המים 2.5 מ'. כשמתקן הקפיצה גבוה מכך: עליו להיות מותקן מעל עומק מים של 3.5 מ'. חשוב שמתחת למתקן הקפיצה תהיה אסורה השהייה או השחייה לאלו שאינם קופצים.

  

מניעת החלקה

השטחים הסמוכים לבריכה אמורים להיות מצופים בחומר מונע החלקה.

 

מתקני שעשועי מים וספורט

אלה אמורים להיות מתוחזקים לפי תקן ישראלי 1605, אך קחו בחשבון שיש לוודא שהאחזקה תקינה והמתקנים מטופלים באופן סדיר. שימו לב לעכירות המים - כיוון שבריכות או פארקי מים המחזיקים מתקנים כאלה, הינם מקומות הומי אדם במיוחד ואם אין מספיק כלור בבריכה - היא עלולה להיות מקור לזיהומים. במקום כזה צריך להיות נוכח יותר ממציל אחד.

 

שאלות לגבי איכות השירות בבריכה: האם הבריכה הזאת מתאימה לכם?

מה אורך ורוחב הבריכה?

בריכה אולימפית: אורך: 50 מטר; רוחב: 25 מטר; עומק: 3-2.5 מטרים.

בריכה חצי אולימפית היא באורך 25 מטר.

 

יש בה מסלולים לשחייה בלבד?

למי שרוצה לשחות ולא רק לעמוד ולבהות.

בריכת שכשוך ()
בריכת שכשוך

בריכת שחייה סמוכה לבריכת השכשוך ()
בריכת שחייה סמוכה לבריכת השכשוך

  

מהן שעות הפתיחה?

יש בריכות שלא פתוחות בימי א'. יש בריכות שנסגרות מוקדם מדי בשבת (17:00-16:00 זו שעה מוקדמת מדי במדינה חמה כמו ישראל). יש בריכות שמשום מה נסגרות בצהריים בימים מסוימים. יש בריכות שמנהיגות בשעות מסוימות הפרדה בין גברים לנשים. שימו לב לשעות הפתיחה ובדקו אם הן מתאימות לכם.

 

הבריכה צפופה מאוד והומת אדם? באלו ימים? בדקו את התוכניה ועקבו אחר אירועים

בדרך כלל בשישי ובשבת – הבריכות גדושות. לפעמים, הבריכה נסגרת עבור קייטנה או מתמלאת בקייטנים מרעישים. לעיתים, נערך בה חוג ויש שבוע בו היא מארחת כוכב ילדים שתרצו או ממש לא תרצו לפגוש. חשוב לעקוב.

 

יש מקלחת בכניסה לבריכה או שכולם נכנסים אליה מלוכלכים?

זה חשוב, כי אמנם בריכות מכילות כלור, ברום או מלח ים, מה שאמור להשמיד זיהומים וכן מערכת סינון והחלפת מים, אבל לעיתים תמצאו עצמכם משכשכים בבריכה מלאה (גם אם באופן זמני) במיני לכלוכים (עלים, דשא, בוץ) שצפים לצידך.

 

הבריכה מוצלת? מוצלת מדי? חשופה?

כשבריכה מוצלת מדי, השמש לא חודרת מבעד להצללה והמים בה - קרים. הכי טוב זו הצללה שמאפשרת לחום השמש לחדור מבעדה. ויש המעדיפים בריכה ללא הצללה.

 

מה גודל המדשאה / שטח הרביצה שמחוץ לשטח הבריכה עצמה?

למי שהפרטיות חשובה לו ובמיוחד אם הבריכה מושכת הרבה קהל.

 

יש שקעים ובוץ בדשא, או שהוא יבש ונקי?

סיטואציה דוחה שקורית בבריכות: הילד יוצא מהבריכה ומגיע לדשא / לרחבה אחרי צעדה בבוץ / משטח מלוכלך. בידקו את רמת הניקיון גם בסביבת הבריכה ולא רק בתוכה.

 

יש מספיק כיסאות נוח?

מה גודל הרחבה הצמודה לבריכה? אפשר לשבת ליד הבריכה?

 

יש מזנון? מה מוכרים בו? המחירים סבירים?

עד 4  שקלים לקרטיב, עד 12 שקלים לשלגון היקר ביותר, פחות מ-10 שקלים לשתייה קלה, אפשרות לארוחה קלה – לחמנייה עם נקניקיה בכ-20 שקל. האם המזון החם אוזל מוקדם מדי ונגרמת עוגמת נפש לילדים הרעבים? האם יש אופציה לטבעונים שהיא לא רק צ'יפס? 

דוגמא למחירי כניסה לבריכה בנווה-גולן ()
דוגמא למחירי כניסה לבריכה בנווה-גולן

 

שאלות שקשורות לעלויות השהייה בבריכה 

מאיזה גיל משלמים על כניסה?

בחלק מהבריכות – מגיל שנה-שנתיים ברובן: מגיל 3.

 

יש הנחות לתושבי המקום, לעובדי האוניברסיטה וללומדים בה, לחיילים, למילואימניקים, לגמלאים, לנכים, לוועדי עובדים?

הנהלות של בריכות ש"מפלות" תושבים לעומת תושבי חוץ או אורחים, עושות זאת בשל קיבולת קטנה ובעיקר כי התושבים הם אלה שמממנים את הבריכה והיא מיועדת בראש ובראשונה להם. אם מגיעה לכם הנחה: נצלו אותה.

 

חלק מהבריכות מציעות קופונים.

שיטה מעצבנת, אבל גם זו שיטה לקבל הנחה.

 

אלו סוגי מנויים קיימים?

אל תקנו מנוי לשנה, אם אפשר לרכוש לחצי שנה או ל-3 חודשים ואתם במילא לא מגיעים לבריכה, אלא בעונה החמה. מִנוי לשנה כדאי לקנות רק אם יש בריכה מחוממת במתחם.

  

תקופת "הקיץ" משתנה מבריכה לבריכה 

ברוב המקרים מדובר על מִנוי ל-3 חודשים: יוני, יולי, אוגוסט, או יולי, אוגוסט, ספטמבר. לפעמים מדובר במִנוי עד נובמבר.

 

מה עדיף, מִנוי או כרטיסייה?

כדאי לחשב חישובים ולהציק בשאלות. 

הבריכה העירונית אילת. מחירים נוחים במיוחד (מתוך עמוד הפייסבוק של הבריכה) ()
הבריכה העירונית אילת. מחירים נוחים במיוחד (מתוך עמוד הפייסבוק של הבריכה)

  

כדאי לזכור:

המחיר לכניסה בשבת - גבוה יותר.

מִנוי כניסה לימים נפרדים לגברים ונשים – זול יותר.

כרטיסייה מכילה בדרך כלל 12 כניסות, 2 ניקובים חינם ומגלמת כ-15%-20% הנחה. יש גם כרטיסיות של 20 כניסות בחלק מהבריכות והן מגלמות הנחה עמוקה יותר.

מִנוי משפחתי אמור להיות זול יותר לאדם, ככל שמוסיפים לו יותר אנשים (אך לא תמיד זה ככה).


פורסם לראשונה 08/07/2017 20:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים