שתף קטע נבחר

הילדה אכלה ג'אנק - אמה מצאה פתרון יצירתי

כשניבה קרן אור יצאה לחופשת לידה היא הבינה שבתה הגדולה אוכלת רק ג'אנק פוד והזדעזעה. אחרי שהבת נחשפה לבנטו - שיטה יפנית להכנת אוכל בריא, היא ביקשה מאמה שתכין לה, ומאז כל התזונה בבית השתנתה. "כשהאוכל כיפי, הילדים אוכלים"

כשניבה קרן אור (48), אימא לשלושה ילדים, ילדה את בתה הקטנה לפני שבע שנים ויצאה לחופשת לידה היא פתאום הבינה כמה ג'אנק פוד בתה הגדולה, שהייתה אז בת עשר, אוכלת. "גידלתי שני ילדי מפתח כי רצתי אחרי סיפורים ככתבת במקומון", מספרת קרן אור. "כש'גיליתי' מה היא אוכלת, למרות שאני בעצמי קניתי את הדברים האלה בסופר כדי שיהיה לי ראש שקט - הזדעזעתי. זה היה כמו לקבל סטירה בפנים".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

קרן אור התחילה לדבר עם בתה שתאכל יותר בריא אך בהתחלה היה קשה לעשות את השינוי. "לקח לנו בערך חודש של חפירות ואז היא קבעה - 'אני רוצה שתכיני לי בנטו'. לא ידעתי מה זה ואחרי שקראתי, הבנתי שמדובר בקופסת אוכל לפי השיטה היפנית להכנת אוכל בריא שאהוב על ילדים. בהתחלה נבהלתי אבל אחר כך התעשתתי והתחלתי לנסות להכין לה.

 

"למדתי בעיקר בניסוי וטעיה, המון טעיה והמון ניסויים. הייתי מסתכלת על בנטואים יפניים, מחקה אותם ומנסה גם להכין על פי רעיונות שלי. כל יום כמעט ניסיתי להכין בנטו, זה מאות קופסאות בנטו, אם לא אלפים. לאט לאט הבנתי איך לקצר תהליכים, איך לעשות דברים ככה שגם אוכל להשתמש באוכל זמין שיש לי בסופר, גם שהילדים שלי יאהבו אותו, גם שזה יהיה יפה וגם שייקח לי מעט זמן".   

 

בנטו (צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון)
"למדתי לקצר תהליכים"(צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון)

איך הילדה נחשפה לבנטו?

"הבת הגדולה שלי אוהבת כבר שנים אנימה ומנגה, סרטים מצויירים יפניים וקומיקס יפני. מי שרואה אנימה נחשף תדיר לקופסאות האוכל שהתלמידים היפנים לוקחים איתם, והן תמיד מאוד יפות בסרטים. היא רצתה שאכין לה גם. לא נראה לי שהיא חשבה על זה כפתרון לטווח ארוך. היא דברה על אחת או שתיים כניסיון אבל אני כל כך התלהבתי מזה שהיא התחילה לאכול אוכל בריא שלא הפסקתי.

 

"הילדה התחילה לאכול פתאום ירקות, אוכל מבושל בבית, ממש תענוג, ואני התאהבתי בשיטה. מאז גם בתי השניה, שהייתה אז תינוקת קטנה - גדלה והתחילה לאכול ולאהוב בנטו".

 

בנטו (צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון)
פתאום הילדה אוהבת ירקות(צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון)

כשמסתכלים על התמונות זה נראה מורכב. כמה זמן בממוצע לוקח לעצב קופסת אוכל?

"אנשים לא מאמינים לי אבל כשיודעים את הטכניקות אז זה עניין של רבע שעה גג, ולרוב הרבה פחות. אורז אני מכינה פה כמעט מדי יום, בצק לפיצה שמתאים ללחמניות אני מכינה גם מדי פעם וזה מירב הבישול. כל היתר, לרוב, זה גג הקפצה קלה על המחבת, באמת עניין של שלוש-ארבע דקות גג. היתר זה אוכל טרי, והרי ירקות חמודים אני ממש אוהבת שיש בבית. את הבנטו המושקעים ממש אני עושה רק מדי פעם בערב או ביום שאני מתחילה משמרת מאוחרת".

 

קרן אור מכינה כבר שבע שנים את הבנטו, וכדי לחשוף אנשים נוספים לרעיון ולקצר להם תהליכים שהיא בעצמה הייתה צריכה לעבור היא מעלה סרטונים ליוטיוב עם הסברים מפורטים ובימים אלו החלה בגיוס המונים לספר שלה ושל קארן דברן ג'ונסון - "בנטו - פשוט לשחק באוכל", שיתמקד בנישה ששמה "קאראבן" - בנטו שיש בו דמויות העשויות מאוכל.

 

הכנת אוניגירי:

 

 

"בתחילת דרכי הייתי בטוחה שסוג הבנטו הזה שיך לאמנים יפניים ולעולם לא אוכל להגיע לזה, בטח לא בתנאי חוסר הזמן שאימהות בישראל נתונות בהם", היא מספרת. "כשניסיתי להכין דמויות זה היה לוקח לי המון זמן, אני מדברת על שעה-שעה וחצי לבנטו, אבל אז התחלתי להבין שיש פה טכניקה ואפשר ליצור קאראבן בתוך זמן קצר של 20-5 דקות".

 

האם הילדים שלך אוכלים גם סנדוויצ'ים רגילים או רק בנטו מעוצב?

"ברור שהבנות אוכלות גם כריכים, אפילו כאלו עם גבינה צהובה ופסטרמה, שאני לא ממש אוהבת אבל הן כן. יש תקופות שאני מכינה בנטו כל יום ויש תקופות שאני מכינה פעמיים-שלוש בשבוע".

 

"כשהאוכל כיפי - ילדים אוכלים אותו" (צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון)
"כשהאוכל כיפי - ילדים אוכלים אותו"(צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון)

אילו עצות את יכולה לתת להורים שרוצים להכין בנטו ולגרום לילדים לאכול בריא יותר?

"על מנת לקצר זמנים, חשוב מאוד לתכנן מראש אילו מאכלים יכנסו לבנטו. זכרו שאנחנו מחלקים את הקופסה לשלושה סוגי מזון עיקריים: פחמימות, חלבונים וירקות. החלוקה הזו תסייע לכם להרכיב ארוחה מאוזנת, בריאה וגם יפה ומגוונת. 

 

"הכלל השני הוא צבעוניות. כשאתם מחליטים אילו מאכלים ייכנסו לקופסת הבנטו, תנסו לבחור במאכלים בעלי צבעים עזים וניגודיים זה לזה. הרבה מהצבעוניות של קופסת הבנטו מגיעה מהירקות - השתמשו בהם. בנוסף, עדיף להשתמש באוכל שחתוך קטן או שהוא קטן מלכתחילה כמו עגבניות שרי, תירס גמדי, אפונה ושניצלוני טופו. זה תורם מאוד לאסתטיקה של הבנטו, מסייע באכילה איטית ובריאה, ועוזר להכניס יותר אוכל בפחות מקום.

 

"בנטו הוא בראש ובראשונה כיף, משהו משחקי שמחבר אותי לילדים שלי באופן מיוחד מאוד. לא יכולתי להתמיד אם לא הייתי מתחברת לעניין של הפאן בתוך העשיה. בשלוש השנים האחרונות הבת הקטנה שלי, שי, התחילה להיות מעורבת בקופסאות הבנטו שלה וההכנה המשותפת שלנו פתחה אצלנו ערוץ חדש לבילוי משפחתי מיוחד, שבסופו יש גם ילדה שאוכלת אוכל בריא, המון ירקות ולומדת להעריך אסתטיקה".

 

ומה לגבי ילדים שפחות מתחברים לאוכל בריא? 

"אני נפגשת עם המון ילדים במסגרת זה שאני מלמדת אנשים להכין בנטו. מה שאני תמיד רואה זה את ההפתעה על פניהם של ההורים, קשה להם להאמין, אבל כשאוכל הופך למשהו כיפי - ילדים אוכלים אותו 'על אף' שהוא בריא. לפעמים זה לוקח זמן, יש ילדים בררניים יותר. אני מציעה במקרי בררנות לעשות צעדים קטנים. לא ללכת מיד לאקסטרים של הרבה ירקות, אלא לשלב אותם לאט בתפריט. נגיד להכין פרפר או פרח מגזר או לשים עגבנית שרי בצורת חיפושית".

בנטו (צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון)
עשו צעדים קטנים בהתחלה(צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון
"בנטו הוא בראש ובראשונה כיף"
צילום: סיגל בלייר גת. סטיילינג: קארן דברן ג'ונסון
צילום: אלבום פרטי
"בנטו מחבר אותי לילדיי באופן מיוחד"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים