שתף קטע נבחר

מתלבטים אם ואיך להשקיע? מדריך

איך לבחור את אפיק ההשקעה, האם כדאי בכלל להשקיע ומדוע חשוב להתייעץ עם יועץ השקעות? כל התשובות

בשיתוף בנק הפועלים 

 

יש לכם כסף פנוי? איך להשקיע את הכסף בצורה חכמה, איזה אפיק השקעה מתאים לנו ולמה חייבים להתייעץ עם יועץ השקעות לפני כל צעד? מיטל הל מבנק הפועלים עם מדריך למשקיעים.

 

כיצד יוכל המשקיע לבחור את אפיק ההשקעה ואת רמת הסיכון המתאימה לו?

הל עונה: "אפיק ההשקעה המתאים ללקוח נקבע באמצעות מספר פרמטרים:

  • רמת הסיכון המתאימה למשקיע - זו תיבחר בראש ובראשונה על פי פרופיל הסיכון המשתקף מצדו ומידת הרגישות שלו לתנודות השוק.
  • טווח ההשקעה של הלקוח-ככל שרמת הסיכון גבוהה יותר יידרש טווח השקעה ארוך יותר.

 

אפיק ההשקעה ורמת הסיכון יותאמו על-ידי היועץ כחליפה הנתפרת ללקוח על פי מידותיו".

 

בשוק שמאופיין בסביבת ריבית אפסית אילו אפשרויות השקעה מוצעות למשקיע?

"אפשרויות ההשקעה המוצעות ללקוח נבחרות בראש ובראשונה בהתאמה לפרופיל הסיכון המאפיין אותו. תיק ההשקעות מורכב ממספר אפיקים עיקריים: שקלי, מדדי, מניות ומט"ח. ההשקעה נעשית באמצעות מוצרים שונים שהעיקריים ביניהם:

מניות - שכידוע מדובר בשותפות של המשקיע בחברה, וכך למעשה הוא הופך לשותף בהצלחתה או בחוסר הצלחתה.

אגרות חוב - הלוואה שהמשקיע נותן למדינה או לחברה. התשואה ידועה מראש לפדיון ומשקפת את רמת הסיכון לחדלות פירעון.

קרן נאמנות - מכשיר השקעה מנוהל דינאמי על ידי בית השקעות, המאפשר ללקוח פיזור מוצרים רחב. הקרן נצמדת לתשקיף ומטרתה להשיג רווח עודף על מדד הייחוס.

תעודת סל - מכשיר השקעה פאסיבי המאפשר היצמדות למדד עוקב מסוים נכס הבסיס יכול להיות מנייתי או אג"חי ידוע וברור מראש".

 

מיטל הל ()
מיטל הל

 

מהם לדעתך מאפייני ההשקעה של המשקיע הישראלי הממוצע?

"המשקיע הישראלי הוא משקיע מעורב ומפולפל. לצד זה ניתן להוסיף ולומר שלאורך השנים מידת התחכום והטולרנטיות של המשקיע הישראלי עלתה. ניכרת התבגרות של המשקיע הישראלי, יחד עם זאת, בהשוואה למשקיע האמריקני הממוצע ,מחזיק בשיעור חשיפה למניות נמוך בשיעור ניכר. סביבת ריבית אפסית והעדר אינפלציה לאורך זמן לצד שווקים עולים - הובילו את המשקיע הישראלי לחיפוש אחר תשואה תוך הגדלת רכיב הסיכון בתיק ההשקעות. כאן מתבטאת חשיבותו של היועץ עבור המשקיע – בשיקוף נכון של רמת הסיכון בתיק ללקוח".

 

איזו מגמה מעניינת עשויה לאפיין את המשקיע המקומי?

"כאמור השוק המקומי מאופיין בסביבת ריבית אפסית לאורך זמן. לצד זה ניכר כי מדדי המניות המקומיים פיגרו בשיעור בולט אחרי שווקים גלובליים ולצד דולר נמוך משמעותית אל מול השקל, כל אלו גררו מעבר השקעות לשווקים גלובליים.

 

המשקיע הישראלי אינו מסתפק בזירה המקומית ונחשף באופן תדיר לשווקים גדולים, סחירים ומתוחכמים יותר. מדדים וענפים שאינם קיימים בשוק המקומי מושכים את תשומת לב המשקיע הישראלי: פינטק, רובוטיקה וכדומה".

 

מדוע חשוב להתייעץ עם יועץ השקעות?

"יועץ ההשקעות הינו הדמות המקצועית שמחד מכיר את מאפייני הלקוח ומאידך את מכלול אפשרויות ההשקעה ומתאימה ללקוח את תמהיל ההשקעה הנכון עבורו, כל זאת בהתאם לתהליך ייעוץ מוסדר הכולל ברור צרכים עם הלקוח ובחינת צרכים, רצונות ורמת סיכון מועדפת.

 

"בנוסף, משקיעים עלולים לקבל החלטות שאינן רציונליות - דוגמה: הכלל הראשון בשוק ההון הוא לקנות כשערך המניה נמוך ולמכור כשהוא גבוה. מדוע אם כן אנו רואים כי משקיעים פודים את השקעותיהם בעתות בהם השוק יורד ושבים ורוכשים כשהשוק מתקן מעלה? הסיבה היא כי משקיעים נוטים לקבל החלטות אמוציונליות בשל פחד מהפסד ולכן חשוב להתייעץ עם מומחה".

 

בשיתוף בנק הפועלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים