שתף קטע נבחר

הבעל העלים כסף – גרושתו תקבל את הדירה

בחלוקת רכוש בין בני זוג שנפרדו נדרש בית הדין הרבני להתייחס לכסף רב שהחזיק הבעל במזומן, ונעלם אחרי שעזב. הדיינים פסקו לטובת האישה

בית הדין הרבני בטבריה קבע לאחרונה שאיזון משאבים בין בני זוג גרושים ייערך באופן לא שוויוני לטובת האישה: בפסק הדין שהותר לאחרונה לפרסום קיבלו הדיינים את טענתה שלפיה בזמן הנישואים החזיק הבעל בבית מעטפות עם כסף מזומן, ואלה נעלמו ברגע שעזב. לפיכך, במסגרת איזון המשאבים, נקבע שהאישה תוכל לקבל את הדירה המשותפת תמורת 50 אלף שקל בלבד.

 

בני הזוג נישאו בפברואר 1999, ובתביעה לאיזון המשאבים שהגיש הבעל לאחר שנפרדו הוא ביקש לפטור אותו מתשלום הכתובה בסך 180 אלף שקל. הוא טען שאין לחלק את הזכויות שיש לו בשתי מוניות, מאחר שאלו נרכשו מכספים שצבר לפני הנישואים. האישה טענה מנגד שהזכויות במוניות נרכשו במהלך הנישואים, ולכן יש לאזן את שוויין בין הצדדים. היא הגישה אישור ממשרד התחבורה שלפיו התשלום עבור זכות ציבורית להפעלת מונית עומד על כ-243 אלף שקל, וטענה שאפשר לקבל סכום גבוה יותר עבור הזכות במכירתה בשוק החופשי.

 

לדבריה, במהלך החיים המשותפים החזיק הבעל מעטפות עם כסף מזומן בבית, ואלה נעלמו עם עזיבתו לכן יש להביא גם את הסכומים האלה בחשבון בקביעת האיזון הסופי. היא הוסיפה ששילמה כ-41 אלף שקל כדי לכסות חוב בחשבון המשותף של הצדדים, שלטענתה נוצר לאחר שהבעל רכש ריהוט וציוד עבור אישה זרה שאיתה חי.

 

ביחס למעטפות אישר הבעל שזכה בלוטו בכ-200 אלף שקל אך טען ש"גלגל" את הכספים במשחקי הימורים וכיום הם אינם ברשותו. כמו כן, לדבריו, הוא החזיר את הכספים שמשך מהחשבון המשותף.

 

באשר לזכויות במוניות אישרו הדיינים - הרב חיים בזק, הרב שלמה שושן והרב ינון בוארון - החלטה קודמת שבה נקבע כי שני מספרי המוניות שרכש הבעל יאוזנו בין הצדדים. לדבריהם, טענת הבעל כי הזכויות נרכשו לפני הנישואים הוכחה כשקרית.

 

הם קיבלו את עמדת האישה שלפיה בעלה העלים כספים שצבר במהלך החיים המשותפים, ודחו את הסבריו ה"לא משכנעים". הם הוסיפו כי אי אפשר לקבוע את גובה הסכום במדויק, אך "ברור שיש להביא את העלמת הכספים בחשבון בעת קביעת האיזון". בנסיבות אלה נקבע שיש לפעול על פי סעיף 8 לחוק יחסי ממון, המאפשר לבית הדין להורות על איזון משאבים לא שוויוני.

 

עוד נקבע שאמנם האישה הוכיחה שהבעל הוציא כספים מהחשבון המשותף, אך לפי חומר הראיות מדובר ב-19 אלף שקל בלבד. הדיינים ציינו כי שווי הדירה המשותפת, בהפחתת המשכנתה, הוא 760 אלף שקל כך שלכל צד מגיע 380 אלף שקל.

 

הם הוסיפו כי לאחר הפחתת ערך הזכויות במונית אחת, שלהן זכאית האישה, נשאר לזכות הבעל 137 אלף שקל מתוך ערך חלקו בדירה. בשקלול הנסיבות נקבע שהאישה תקבל את הדירה המשותפת לבעלותה לאחר שתשלם לבעל 50 אלף שקל בלבד.

 

עוד נקבע כי היא לא זכאית לכתובה, שכן הסכומים שנפסקו לטובתה במסגרת האיזון עולים על שוויה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: שירן כרמל
עו"ד רות דיין-וולפנר
צילום: שירן כרמל
מומלצים