שתף קטע נבחר

משלחת חמאס, בראשות סגן מנהיג הארגון אל-עארורי, הגיעה לרצועת עזה

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, המשלחת בראשות האיש שתכנן פיגועי דמים הגיעה לרצועה כדי לדון בין היתר בניסיונות להגיע להסדרה ארוכה עם ישראל

 

משלחת חמאס נכנסה לעזה ובהם:  סאלח אל-עארורי  מוסא אבו מרזוק חוסאם בדראן ועיזת א-רישק ()
כניסת המשלחת לעזה

משלחת חמאס, בראשות סגן מנהיג הארגון סאלח אל-עארורי, נכנסה הערב (יום ה') לרצועת עזה דרך מעבר רפיח. מלבד אל-עארורי כוללת המשלחת גם את בכיר הארגון מוסא אבו מרזוק, דובר חמאס בחו"ל חוסאם בדראן ובכיר חמאס עיזת א-רישק. על הגעתו של אל-עארורי לעזה פורסם הבוקר לראשונה ב-ynet.

 

עם המשלחת הגיע גם סגן מנהיג חמאס בעזה חליל אל-חיה. המשלחת אמורה לדון בהצעה המצרית ליישום מחודש של הסכם הפיוס הפלסטיני ועל הניסיונות להגיע להסדרה ארוכה מול ישראל.

 

חברי המשלחת הגיעו מקהיר, שבה שהו בימים האחרונים בשיחות עם בכירי המודיעין המצרי בנוגע למגעים להסדרה ברצועה הכוללים גם את החייאת הליך הפיוס בין פתח לחמאס.

 

מקורות בעזה מסרו ל-ynet כי הנושאים שצפויים לעלות על השולחן הם הפיוס מול פת"ח וההקלות המובטחות בסגר על הרצועה, אולם לפי המקורות הנושא הקרדינלי ביותר יהיה היתכנותה של עסקת חילופי שבויים מול ישראל במסגרת מטריית ההסדרה הגדולה המתוכננת

 

במקביל נמסר היום כי הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס ביום ראשון אחר הצהריים כדי לדון בהסדרה ברצועה. השרים יקבלו דיווח על המגעים של שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלאדנוב והמצרים. גורמים ישראלים אמרו היום כי "בזמן הקרוב נדע אם אנחנו הולכים להסדרה או להסלמה".

 

נשפט ל-18 שנות מאסר - וגורש

אל-עארורי (52) נולד בכפר עארורה ליד רמאללה בשנת 1966. הוא רכש את השכלתו היסודית והגבוהה בגדה המערבית, ומחזיק בתואר ראשון בשריעה האיסלאמית מאוניברסיטת חברון. הוא היה בעל אוריינטציה דתית כבר מגיל צעיר, ובמהלך השנים שבהן למד באוניברסיטה בשנות ה-80 השתייך לתא האיסלאמי (עוד לפני ייסוד חמאס).

סאלח אל-עארורי ()
סאלח אל-עארורי

אחרי הקמת חמאס היה אל-עארורי אחד ממייסדי הזרוע הצבאית של חמאס בגדה המערבית והשתתף בפעילותה במהלך האינתיפאדה הראשונה. הוא נעצר על ידי ישראל בשנת 1992 ונשפט ל-18 שנות מאסר. אל-עארורי שוחרר מהכלא בשנת 2010 וגורש. הוא עבר לסוריה ושהה בה למשך שלוש שנים. ניתוק היחסים בין חמאס למשטר אסד על רקע מלחמת האזרחים בסוריה ותמיכת חמאס במורדים אילצו את אל-עארורי לעזוב את דמשק, והוא עבר להתגורר בטורקיה בשנת 2012.

 

לאל-עארורי היה חלק בגיבוש עסקת שליט, והוא היה אחד מחברי הארגון שעסקו במו"מ העקיף מול ישראל. אל-עארורי הקים אחרי שחרורו מהכלא את ''מטה הגדה'' של חמאס, שאחראי עד היום על הכוונת הפעילות הצבאית של הארגון בגדה המערבית. ההכוונה נעשתה ממקום מושבו בחו"ל וכן באמצעות שלוחה של המטה ברצועת עזה, שאותה הפעילו משוחררי עסקת שליט עבד א-רחמן ע'נימאת ומאזן פוקהא, שחוסל בחודש מרס אשתקד ברצועת עזה.

 

בישראל לא ראו בעין יפה את העובדה שאל-עארורי שוהה בטורקיה, אולם היחסים המתוחים בין אנקרה לירושלים מנעו מישראל את האפשרות ללחוץ בצורה אפקטיבית על טורקיה לגירושו. ההזדמנות לגרשו הגיעה בזמן המשא ומתן על הסכם הפיוס בין ישראל לטורקיה על רקע פרשת המרמרה. אחד התנאים שישראל הציבה היה גירושו של אל-עארורי מתחומי המדינה. ארדואן התרצה, ובשנת 2015 עזב אל-עארורי את המדינה ועבר להתגורר בקטאר יחד עם מרבית הנהגת חמאס בחו"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים