שתף קטע נבחר

יו"ר ההסתדרות הרפואית: "חיי אדם בסכנה; הימנעו מלהגיע למיון"

תת התקצוב של מילארדים לאורך השנים, המחסור העצום במיטות האשפוז והעומס הכרוני והמתמשך על הצוות הרפואי. פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, בראיון באולפן ynet, בתחזית אפוקליפטית על מצב מערכת הבריאות בישראל

 

 

"מערכת הבריאות במדינת ישראל היא במשבר כרוני, ובחורף המשבר גדול יותר", כך מסביר פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, בראיון באולפן ynet. "המשבר גדול משום שמדינת ישראל לא השכילה להשקיע במערכת הבריאות הציבורית במהלך ה-20 השנה האחרונות. אנחנו נמצאים בתת-תקצוב שמוערך ב-15 מיליארד שקלים במהלך השנים הללו. יש מחסור במיטות אשפוז, ואם נשווה את כמות מיטות האשפוז במדינת ישראל לעומת מיטות אשפוז במדינות ה-OCD, חסרות היום 12,000 מיטות במדינת ישראל".

  

  ( )

מערכת הבריאות בקריסה:

11 ימים, 21 חדרי מיון ברחבי הארץ: כך נראית מערכת בריאות בקריסה

"חדר המיון הוא פצצה מתקתקת. יהיו פספוסים בחיי אדם"

אנחנו הקשישים שהפקרתם במסדרון

 

מחסן בריאות צפיפות בית חולים  (צילום: אלעד גרשגורן)
כבר אין מקום אשפוז אפילו במסדרון(צילום: אלעד גרשגורן)

 

לדברי פרופ' חגי, הוא לא רוצה להשתמש במושג 'מערכת הבריאות קורסת'. "יש לנו צוותים מעולים. רופאים ואחיות שנותנים את המירב ועושים את המיטב, אבל חוסר היכולת שלהם לתפקד בתנאים הללו גורם לכך שחיי אדם בסכנה".

 

"יצאנו, ההסתדרות הרפואית יחד עם האיגוד לרפואה פנימית בקמפיין שמראה את המצב ואת המצוקה של המחלקות הפנימיות שהיא בעצם ספינת הדגל של הרפואה. אנחנו רואים שהתפוסה במחלקות היא 140-150 אחוז. יש 12-15 מטופלים לכל רופא שנמצא במשמרת, ההסתדרות הרפואית נלחמה והגשנו בג"ץ ודרשנו שתהיה תוספת של 350 מיטות בשנה. בבג"ץ האחרון, מנכ"ל משרד הבריאות הופיע בבג"ץ ואמר שהמצב הוא סביר".

 

מנתוני משרד הבריאות עולה כי המשמעות של תפוסה הגבוהה מ־100 אחוז היא שמיטות האשפוז בבית החולים מאוישות רוב הזמן יותר מהתקנים הקיימים, והצוות הרפואי מטפל ביותר חולים - שחלקם נאלץ להתאשפז במסדרונות בגלל מחסור במיטות.  

  

עומסים במחלקות הפנימיות בבית החולים רמב
עומס במחלקות הפנימיות. המערכת קורסת(צילום: שמיר אלבז)

 

להימנע מלהגיע למיון - אם אפשר

פרופ' חגי מוסיף ואומר כי אם אין צורך להגיע למיון, אז כדאי להימנע. "במיון ובמחלקות פנימיות יש זיהומים צולבים. זה נגרם מהצפיפות. צפיפות גורמת למצב הזה. במחלקה פנימית, שצריכים להיות 4 חולים בחדר – יש 6 חולים בחדר. כל אחד עם מחלה אחרת. אז ברור שיהיו פה זיהומים צולבים", הוא אומר ומוסיף, "דו"ח מבקר המדינה קבע שמתים במדינת ישראל 4,000-6,000 חולים מזיהומים כשהם נבדקים בבתי החולים".

 

על פי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2018 מספר הביקורים בחדרי המיון עמד על 3.07 מיליון פניות, מדובר בעלייה בהשוואה לשנה שעברה, אז מספר הפניות עמד על 3.03 פניות. בשנים האחרונות נרשמת עלייה עקבית במספר הפניות על אף המאמצים ההסברתיים לשכנע חולים לפנות למוקדי חירום או לקבל שירותי און ליין ולהימנע מלהגיע לבתי החולים שלא במקרה חירום.

 

פרופ' חגי מסכם: "אנחנו מתריעים כבר שנים על המצב. אנחנו נילחם על זה עכשיו לקראת מערכת הבחירות, כדי שבראש סולם העדיפויות יהיה הביטחון הבריאותי של הציבור. הציבור חייב להילחם ולהצביע עבור מפלגה שתשים בראש סדר העדיפויות שלה את נושא הבריאות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
עומס בבתי החולים. אשפוז במסדרונות
צילום: אלעד גרשגורן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים