שתף קטע נבחר

שופטת: "אב יחזור לחיי בנו אחרי 9 שנות נתק"

במסגרת הליך גירושים קשה הופסק הקשר בין גבר גרוש לבנו בן הפעוט. כשהגיע לגיל 10, וחרף התנגדות האם, זכה האב בתביעה לחידוש הקשר

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב קיבל לאחרונה תביעה שהגיש אב גרוש לילד כבן 10, וקבע שהקשר בין השניים יחודש לאחר נתק של כתשע שנים. השופטת ורד שביט-פינקלשטיין אימצה את המלצותיה של פקידת סעד בעירייה לאחר ששוכנעה כי טובת הילד היא להחזיר את אביו לחייו.

 

ההורים התחתנו ב-2008 וזמן קצר לאחר מכן נולד בנם (לשניהם יש כיום ילדים מבני זוג אחרים). כבר ב-2009 החל ביניהם הליך משפטי סוער, והאב הורחק מהבית באמצעות צו הגנה שהגישה נגדו האם, ומאז ועד היום צבר חוב מזונות של יותר ממיליון שקלים. בשלב מסוים הגישה האם הסכם לאישור בית המשפט, שבו נקבע כי היא תהיה האפוטרופסית היחידה, וגביית מזונות מהאב תיפסק. אלא שהאב לא התייצב וההליך נמחק. כך נותק הקשר ולא חודש עד היום. יש לציין כי לשניהם ילדים ממערכות יחסים נוספות.

 

במסגרת ההליך הורתה השופטת לערב פקידת סעד מהמחלקה לשירותים חברתיים בעיריית תל אביב, שנפגשה עם ההורים ואספה מידע גם מגורמים בבית ספרו של הילד. פקידת הסעד, יחד עם ועדת תסקירים שכוללת כמה אנשי מקצוע, המליצה על חידוש הקשר בין הילד לבין אביו במסגרת מרכז קשר, במקביל לטיפול רגשי לילד והדרכה להורים.

 

האם התנגדה נחרצות, בין היתר בטענה שהאב נותר אדם אלים ושקרן. היא יצאה נגד העובדה שהמלצות התסקיר ניתנו מבלי שפקידת הסעד פגשה את בנה או ביקרה בבית האב, ולא התייחסה לכך שהאב נטש את בנו בעבר, וסביר להניח שיעשה זאת שוב ויגרום לו נזק נוסף והרסני.

 

מנגד טען האב שהאם פועלת בדרך של הסתה וניכור הורי. לדבריו אין לה עניין אמיתי בכספי המזונות, שכן היא ויתרה על חוב המזונות בהסכם מ-2015, ומטרתה היא להחזיק בו (באב) בן ערובה עד שייוותר על זכותו לקיום קשר עם בנו.

 

"העולם מסוכן ומאיים"

השופטת שביט-פינקלשטיין הבהירה שהאם לא הצליחה לסתור את המלצות הוועדה, שלקחה בחשבון את מכלול הנתונים ומורכבות העניין, ונתנה המלצה מאוזנת וזהירה לחידוש הקשר במתכונת מדורגת. היא התייחסה לכך שמהתסקיר עולה תמונת מצב "מדאיגה ובעייתית", שבה הילד גדל בחרדה, וסביבתו מתארת בפניו את אביו כ"אדם מסוכן" שעלול לפגוע בו.

 

"מצבו הנפשי הבעייתי של הקטין והעיסוק השלילי באביו תומכים בהמלצה לחידוש הקשר של הקטין עם האב אשר עשוי לסייע לקטין להתמודד עם קשיים אלו בצורה מבוקרת וזהירה בליווי אנשי טיפול", כתבה.

 

השופטת ציינה כי לא ניתן להתעלם מכך שגם כיום, מצבו הרגשי של הילד קשה, למרות היותו מטופל אצל פסיכולוג פרטי מזה כשנתיים. הפסיכולוג ציין כי ילד חש לעתים כי "העולם מסוכן ומאיים". לכן היא סברה שאם הילד יגדל ללא אביו יגבר הסיכוי שהוא יפתח בעיות רגשיות, קל וחומר כאשר האב מתואר כדמות מפחידה, בעוד שבפועל הוא מפגין נכונות לקשר.

 

בסיכומו של דבר נקבע שהקשר בין האב לבנו יחודש בהתאם להדרכה ותוכנית טיפולית מפורטת ומדורגת לבנייתו של הקשר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים