שתף קטע נבחר

נציגי אוניברסיטאות מסין ביריד באונ' חיפה ובעברית

בירידים שנערכו בחיפה ובירושלים הוצעו בין היתר מלגות, קורסים ללימודי השפה הסינית, לימודים מלאים בסין וחילופי סטודנטים בין שתי המדינות. סטודנטית: "הלימודים מהווים שפה משותפת בכל רחבי העולם"

הקשר עם ההשכלה הגבוהה בסין מתהדק: נציגים מיותר מ-30 אוניברסיטאות בסין השתתפו ביום שני ואתמול (יום ג') בירידי לימודים שנערכו באוניברסיטה העברית בירושלים באוניברסיטת חיפה. מטרת היריד היא לחשוף את עולם האקדמיה הסיני לסטודנטים הישראלים.

 

יריד הלימודים באוניברסיטת חיפה (צילום: אוניברסיטת חיפה)
יריד הלימודים באוניברסיטת חיפה(צילום: אוניברסיטת חיפה)

 

בירידים, שנערכו בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת חיפה, נועדו להציע לסטודנטים לקחת חלק בתוכניות חילופי סטודנטים מגוונות, קורסי קיץ, לימודי שפות, תוכניות קצרות ואפשרויות לימודים נוספות בתחומים שונים, מלימודי אסיה וסינית, דרך היי-טק, חקלאות ועד חינוך.

 

חלק מהמוסדות מסין שהשתתפו ביריד בירושלים מקיימים כיום קשרים ענפים עם האוניברסיטה העברית, דוגמת אוניברסיטת פקינג, איתה יש הסכמי חילופי סטודנטים ברמה אוניברסיטאית, במשפטים ובמנהל עסקים, מרכז קונפוציוס משותף, הסכם שיתוף פעולה בתחום המתמטיקה ושיתופי פעולה מחקריים ואקדמיים נוספים, ואוניברסיטת ג'ה-ג'יאנג, עמה יש לאוניברסיטה העברית הסכם חילופי סטודנטים ושיתופי פעולה במחקר והוראה, כגון תחום הרפואה.

 

מבחינת האוניברסיטה העברית, היריד נועד להרחיב את שיתוף הפעולה הבינלאומי בכלל ועם מוסדות בסין בפרט. רוב נציגי המוסדות ציינו כי הם מעוניינים להציע לסטודנטים שיגיעו אליהם ניסיון גלובלי ביזמות, חדשנות ופיתוח בר-קיימא.

 

שן שואה-סונג, סמנכ
שן שואה-סונג, סמנכ"לית האגודה לחינוך בינלאומי בסין, עם נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' אשר כהן ויו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב של המל"גפרופ' יפה זילברשץ ביריד בירושלים(צילום: אלעד ברמי)

 

לרגל המפגש בירושלים נחשף כי כמות הסטודנטים הישראלים הלומדים בסין עומדת על 500, בעוד כמות כפולה של סטודנטים סינים לומדים בישראל, כ-1,000 סטודנטים. בטקס בירושלים השתתפו נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' אשר כהן, יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב של המל"ג פרופ' יפה זילברשץ, מנהל מחלקת צפון-מזרח אסיה של משרד החוץ חגי שגריר, סגן הנשיא לבינלאומיות פרופ' אורון שגריר, סגן השגריר הסיני דאי יומינג, מנהל מרכז איינשטיין באוניברסיטה העברית פרופ' חנוך גוטפרוינד וד"ר אמנון דקל, מנהל מרכז החדשנות HUJI Innovate של האוניברסיטה העברית.

 

ומה אומרים הסטודנטים? מאי שמולביץ, סטודנטית לתואר ראשון ללימודי אסיה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית, סיפרה: "יריד הלימודים בסין היה חוויתי ופתח דלתות חדשות ללימודים בסין ואף ליצירת קשרים עם האוניברסיטאות בסין. בתור סטודנטית שנוסעת לסין בשנה הבאה במסגרת תוכנית חילופי הסטודנטים של האוניברסיטה העברית, היריד היווה עבורי מקור מידע ללימודים בשנה הבאה, אפשר יצירת קשר עם נציגי האוניברסיטה המארחת שלי בסין ונתן הזדמנות לראות את כלל האפשרויות המונחות בפניי ללימודים אקדמיים בסין. אחרי הכל, הלימודים מהווים שפה משותפת בכל רחבי העולם".

 

מאי שמולביץ (מימין) ביריד באוניברסיטה העברית (צילום: יוסי דה פונס)
מאי שמולביץ (מימין) ביריד באוניברסיטה העברית(צילום: יוסי דה פונס)

 

כאמור, אתמול היריד הגיע גם לחיפה. נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופסור רון רובין, אמר: "בחירתם של נשיאי האוניברסיטאות הסיניות להגיע לאוניברסיטת חיפה היא כבוד גדול לאקדמיה הישראלית ולנו, בפרט. שיתוף הפעולה ביננו לבין עמיתינו הסינים, הוא עדות נוספת לחשיבותה של ישראל כמעצמת ידע עולמית".

 

היריד עצמו עורר עניין בסין וכתבה על היריד באוניברסיטה העברית התפרסמה בסוכנות הידיעות הסינית.

 

בשנים האחרונות מתהדק הקשר האקדמי בין ישראל לסין. בדצמבר 2017 נחנך מכון גואנגדונג-טכניון (GTIIT), האוניברסיטה הישראלית הראשונה בסין. המכון פועל בעיר שנטאו שבדרום המדינה. המיזם הוא פרי שותפות בין הטכניון, הקרן הפילנטרופית של לי קא שינג, מהאנשים העשירים בעולם, והממשל הסיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי דה פונס
היריד באוניברסיטה העברית
צילום: יוסי דה פונס
מומלצים