שתף קטע נבחר

גברים ממעטים לדבר על בעיות מיניות. זו הסיבה

רוב האנשים חווים עם השנים היחלשות פיזיולוגית בתפקוד המיני שלהם, דבר אשר משפיע על הביטחון העצמי שלהם ובהתאם לכך גם על הזוגיות. גברים, בשונה מנשים, לא מדברים על כך בצורה גלויה ופתוחה, ולכן מערכת היחסים שלהם לא פעם נסדקת, ונוצר ריחוק בין בני הזוג. הלית אסא על הסיבות שבגללן קשה להם כל כך לדבר על זה

את הריחוק אפשר למנוע אם רק תשוחחו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
את הריחוק אפשר למנוע אם רק תשוחחו(צילום: shutterstock)

אושרת ויוסי (השמות האמיתיים שמורים במערכת) הגיעו לטיפול זוגי, כשהקושי העיקרי ביניהם היה נושא המיניות. מסתבר שהתפקוד של יוסי ירד עם השנים והשפיע על הביטחון העצמי שלו. כדי להימנע מאי-הנעימות שנוצרה הוא החל להתרחק באופן מיני מאושרת, שלתומה חשבה שהיא הסיבה לריחוק ושיוסי הפסיק לאהוב אותה. רק לאחר טיפול לא ארוך ופתיחות שנרקמה בין יוסי לאושרת, התבררה סיבת הריחוק ואי-ההבנה הגדולה שעמדה ביניהם. אושרת הבינה שיוסי אוהב אותה אך פשוט התבייש בתפקוד המיני שנחלש אצלו, ואילו יוסי הבין שהוא השפיע בלי להתכוון על הביטחון של אושרת מולו ועל מקומה בקשר ובחייו.

 

הופס, אני גומר: להימנע משפיכה מוקדמת

 

רוב האנשים חווים עם השנים היחלשות פיזיולוגית בתפקוד המיני שלהם, דבר אשר משפיע על הביטחון העצמי שלהם ובהתאם לכך גם על הזוגיות. גברים, בשונה מנשים, לא מדברים על כך בצורה גלויה ופתוחה, ולכן מערכת היחסים נסדקת ונוצר ריחוק בין בני הזוג, ריחוק שאפשר היה למנוע אילו רק היו מדברים עליו.

 

תפקוד מיני הוא דבר שיורד עם השנים אצל שני המינים משלל סיבות. יש מי שחווה זאת בעקבות שימוש בתרופות מסוימות שמשפיעות לרעה על התשוקה והרצון למיניות (תרופות שנצרכות לטובת מחלות ובעיות שונות). התפקוד המיני יורד גם עקב השמנה, שימוש מוגזם באלכוהול או סמים, בעקבות מתחים ולחצים וכמובן משינוי הורמונלי אצל נשים וגברים כאחד. השינויים הפיזיולוגיים יוצרים קשיים נפשיים ורגשיים שמשפיעים על הקשר והחברות בין בני הזוג. אז למה לעזאזל כל כך קשה לגברים לדבר על מיניות?

 

אני כבר לא חזק כמו בעבר

לגברים קשה להפנים שהביצועים שלהם בהווה שונים מהביצועים שהיו להם בעבר, כשהיו צעירים, וההשוואה הזאת מכניסה אותם לדיכאון, עצבות ולחץ. הם מרגישים שהם כבר לא יכולים לספק את האישה שאיתם מבחינה פיזית ומבחינת הציפיות שלה, ופוחדים ששגרת מיניות משמימה תיכנס לקשר. תחושה זו גם מחסלת לעתים את הרצון לקיים יחסי מין מלכתחילה.

חשוב לזכור שציפיות החברה מהגברים מתחילות עוד בילדות. נותנים לבנים חרבות ושולחים אותם להשתכשך בבוץ. בלי להתכוון אנחנו מחנכים את הבנים שלנו להפנים את הרגשות במקום להחצין אותם, למרות שזה הדבר שהכי טבעי לנפש שלנו.

 

אנחנו מצווים עליהם "אל תבכה כמו תינוקת", ולילד בן 3 שנפצע ומדמם אנחנו אומרים, "אל תבכה מתוק, תהיה גבר". אנחנו קוראים להם בשמות כמו "דון ז'ואן" ו"גבר-גבר" כדי לעודד אותם להתנהגויות גבריות, וקוראים להם בשמות כמו "תותח" ו"שפיץ" כדי להמחיש בפניהם את הציפייה התפקודית מאיבר המין שלהם.

 

גבר שתפקודו המיני במגמת ירידה, יחוש כלפי עצמו תחושות כגון: בושה, תסכול וירידה בביטחון העצמי, וזה ישפיע גם על התפקוד היומי שלו. יש גברים שייכנסו לדיכאון ויש שינסו להציל את גבריותם על ידי התעסקות בתחביבים חדשים ובעיקר 'גבריים' כגון ספורט, רכישת מכוניות או אופנועים כבדים ויוקרתיים, קעקועים ושאר פעולות שמטרתן למלא את החוסר שהם חשים. יש שינסו למצוא פעילויות מחוץ לבית או לעבוד עד מאוחר כדי להמעיט את החיכוך עם בנות הזוג ולמנוע בושה.

 

אם נתחשב בעובדה שגם נשים חוות ירידה בתשוקה וקשיים מיניים משלהן, הייתי אומרת שהדבר שנראה הכי הגיוני לעשות במקרים כאלה הוא לשבת ולפתוח את הנושא הרגיש הזה בשיחה כנה על החששות ועל מה שהם עוברים. עוד הייתי מייעצת לא להתבייש לפנות לייעוץ מקצועי שיכול לשפר את המיניות והזוגיות, ולהעלות אותה למקום טוב ורגוע יותר בקשר הזוגי. יש להבין שכולנו באותה סירה ושזוגות שמתאמצים לשפר את הקשר ביניהם מרוויחים בגדול.

 

הלית אסא היא יועצת אישית וזוגית המטפלת בשיטת האימאגו לפרק א' ופרק ב', מרצה ומנחת סדנאות.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לגברים קשה להפנים שהביצועים שלהם בהווה שונים מהביצועים שהיו להם בעבר
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים