שתף קטע נבחר

נועה מחפשת זוג להיות לו פונדקאית: "לתת מתנה למי שלא מסוגל"

נועה ווגרך מחפשת זוג שלא מסוגל להרות כדי להיות לו לפונדקאית. בדרך היא גם רוצה לשבור את הסטיגמה של פונדקאיות: "אנחנו נתפסות כרחם להשכרה, נשים שנכנסות להריון בשביל הכסף. זה ממש לא כך. לא חסר לי כלום. ההפך. אני רוצה להוסיף חיים למי שלא מסוגל לעשות זאת בעצמו". ynet ילווה את נועה במהלך הליך הפונדקאות

"רוצה להראות את הצד היפה של פונדקאות": 

 

 

כשנועה ווגרך בת ה-29 סיפרה לאביה שהיא רוצה להיות פונדקאית לזוג שאינו מצליח להרות הוא לא היה מוכן לשמוע על היוזמה. "הוא ממש סירב להקשיב", משחזרת נועה, "אני חושבת שזה בגלל שכיום פונדקאיות נתפסות בציבור כרחם להשכרה. אבא שלי לא רצה לשמוע בכלל את המילה 'פונדקאית'. הוא שאל בשביל מה אני צריכה את זה, לא חסר לך שום דבר. הוא לא הבין שאני רוצה להיות פונדקאית לא כי חסר לי משהו. ההפך. אני רוצה להיות פונדקאית כדי להוסיף – להוסיף חיים ואושר לזוג שלא יכול לעשות את זה בעצמו".

 

נועה היא אם לשלושה ילדים, עובדת במחלקת סייבר של חברת הייטק מובילה ומתגוררת עם בעלה מאור בחדרה. בראיון עימה היא מתארת כי המניע שלה בחשיפת הרצון שלה להיות אם פונדקאית הוא לשנות את האופן בו פונדקאיות נתפסות בציבור.

 

קיראו עוד

תוקן חוק הפונדקאות: חד-הוריות זכאיות, חד-מיניים לא

"רוצה להעניק ילד למשפחה אחרת"  

 

נועה ווגרך לכתבה בלבד (צילום: אורי דוידוביץ')
לא רחם להשכרה. נועה ווגרך(צילום: אורי דוידוביץ')

 

"תחושת שליחות"

"אני חושבת שההתנגדות של אבא שלי להליך נבעה מבורות", מסבירה נועה, "התדמית של פונדקאיות היא של נשים חלשות שנכנסות לתהליך בגלל הכסף. הוא לא הבין מה חסר לי – יש לי משפחה, בעל אוהב, עבודה טובה ודירה יפה. הוא לא הבין למה אני צריכה את זה. אבל אני לא צריכה להיות פונדקאית. אני רוצה.

 

"הציבור לא נחשף לצד היפה של תהליך הפונדקאות וזה מה שאני מבקשת להראות היום", מוסיפה נועה, "אני חברה בקבוצה של פונדקאיות. כל אחת מהן היא עולם ומלואו. הן עושות את זה מתוך תחושת שליחות, וזו המטרה גם שלי. אני רוצה להביא את הצד היפה של פונדקאות לשיח. להראות שגם בחברת היי טק יש נשים פונדקאיות. יש בקבוצה שלנו פרופסוריות, מורות ופסיכולוגיות שנמצאות בתהליך. כולן יכולות".

 

בעלה של נועה, מאור (38), מתאר כי הוא תמך בהחלטתה להיות פונדקאית מהרגע הראשון. "מההתחלה נועה שיתפה אותי במחשבות שלה. בהתחלה זה קצת מוזר. היא תגדל בבטן תינוק, אבל זה לא הילד שלך. כשאתה מבין את המשמעות של התהליך הזה ולאן הוא מוביל אז אתה מבין שזה משהו שצריך להיעשות. חוץ מלייצר חיים אתה גם בונה משפחה".

 

נועה ווגרך לכתבה בלבד (צילום: אורי דוידוביץ')
שותף להחלטה. מאור ווגרך, בעלה של נועה(צילום: אורי דוידוביץ')

 

"הילדים שלי הם הדבר הכי יקר לי בעולם. אני קם בשבילם בבוקר, הולך לעבוד בשבילם. אני חי בשבילם", משתף הבעל, "חשוב לי מאוד שהזוג שייכנס לתהליך יבין למה הוא נכנס. חשוב לי שגם להם הילד יהיה הדבר הכי יקר. הורות זו אחריות גדולה. זה קשה מאוד שאתה רוצה להביא ילד לעולם וזה לא קורה".

 

מאור מתאר כי הוא ונועה מקווים שהזוג שייעזר בנועה כדי להקים משפחה, ישמור עימם על קשר גם לאחר הלידה. "זה מאוד יסקרן אותי. ואתה רוצה שהתינוק שראית אותו מתפתח יהיה בידיים הכי טובות ויקבל את הכי טוב. אני מקווה שמי שהוא יגיע אליו ימשיך להיות איתנו בקשר כדי שנוכל לעקוב ולראות".

 

נועה מוסיפה כי "הציפייה שלי היא כן לשמור על קשר עם הזוג. זה מאוד מסקרן אותי מה יהיה עם הילד, לדעת איך הוא גדל. אני לא יודעת אם אחוש אכזבה אם הזוג לא ירצה בזה. יכול מאוד להיות שאני אשאל למה, אבל בסופו של דבר אני גם אדע לכבד את ההחלטה שלהם ולקבל את זה".

 

נועה ווגרך לכתבה בלבד (צילום: אורי דוידוביץ')
"הקריטריון היחיד שאני חפשת בזוג - רצון עז להקים משפחה"(צילום: אורי דוידוביץ')

 

"לא אפסול זוג על דברים שאין בהם"

הפונדקאית לעתיד מתארת כי הקריטריון היחיד שהיא מחפשת בזוג לו היא תהרה הוא רצון עז להקים משפחה: "שואלים אותי איזה זוג אני מחפשת ואני אומרת שאני מחפשת זוג שבאמת אוהב אחד את השני ונמצא יחד למרות הקשיים. הקושי להיכנס להריון מביא איתו תסכול גדול. בני הזוג חושבים מה לא טוב בהם. הקריטריון היחיד מבחינתי הוא שהם אוהבים אחד את השני וביחד בתהליך הזה. אני לא אפסול זוג על דברים שאין בהם. אני מחפשת מה כן יש בהם, ופחות מה אין.

 

"אני מודעת לקשיים והוויתורים שמביא איתו התהליך", מציינת נועה, "אני רוצה שהזוג יהיה מעורב בתהליך, אבל שגם יהיה מוכן לשמוע אותי ויהיה פתוח גם לרצונות שלי. אני יודעת שהם ייכנסו לתהליך עם הרבה פחדים. כל ההריונות שלי הלכתי עם עקבים. אפילו לחדר לידה הגעתי על עקבים.

 

"יש הורים שיפחדו מזה ויחשבו שזה לא בסדר. מה אעשה אם ההורים יבקשו ממני ללכת עם נעלים שטוחות? אני חושבת שהפתרון לבעיות הללו היא תקשורת. שיח ותקשורת טובים הם הדרך לגשר על החשש שלהם ולפתור את הדברים".

 

אל תהליך הפונדקאות נחשפה נועה באמצעות שירי אור, חברת משפחה, בעלת "פונדקאות באור אחר", חברה לליווי תהליכי פונדקאות.

 

אור מסבירה על השיקולים שמנחים אותה כשהיא מתאימה פונדקאים לזוג: "חושב לי להכיר את הפונדקאית לעומק. לפני שאני מוצאת לה זוג אני מנסה להבין מה חשוב לה ומשתפת אותה במורכבות של ההליך. במקביל אני נפגשת עם זוגות ולומדת מה חשוב להם בתהליך.

 

"צריכה להיות התאמה בציפיות הכספיות של הצדדים. כימיה בין הצדדים היא גם דבר מאוד חשוב וכך גם מידת המעורבות הרצויה – יש זוגות שאומרים מלכתחילה שהם לא רוצים קשר עם הפונדקאית בסוף ההליך. יש פונדקאיות שמקבלות את זה ויש אחרות שזה קשה להן".

 

נועה ווגרך לכתבה בלבד (צילום: אורי דוידוביץ')
"לפונדקאיות יש בהכרח מניע אלטרואיסטי", שירי אור(צילום: אורי דוידוביץ')

 

מניע אלטרואיסטי לפונדקאות

אור מסבירה את הקריטריונים שצריכים להיות לפונדקאית: "היא צריכה להיות בת 22 עד 39 ומישהי שעברה לפחות לידה אחת אבל לא יותר מארבע. עליה להיות בריאה בגופה ובנפשה. היא יכולה להיות נשואה, רווקה, גרושה או אלמנה. על הזוג והפונדקאית להיות בני אותה הדת".

 

פונדקאיות וזוגות שרוצים להתחיל בהליך נדרשים לעבור ריאיון בוועדה של משרד הבריאות. "הוועדה בודקת את התאמת הצדדים להליך ומאשרת את הסכם הפונדקאות. לכל צד נדרש שיהיה עורך דין מטעמו. הצדדים עוברים ראיונות אצל פסיכולוגים קליניים ובדיקות רפואיות. הוועדה מוודה שאף אחד לא לחץ על הפונדקאית להיכנס להליך וכי היא כשירה נפשית ורפואית".

 

"החוק לא מגביל או קובע גבולות גזרה כספיים", מוסיפה אור, "פונדקאית יכולה להחליט שהיא רוצה 5,000 שקלים והיא יכול להחליט שהיא רוצה חצי מיליון שקלים. החוק מחייב רק שני דברים – ליווי פסיכו-סוציאלי לפונדקאית בסך 9,000 שקלים לכל הפחות וליווי משפטי לפונדקאית בסך של לפחות 4,700 שקלים.

 

"הנוהג שהתקבל בתחום הוא שפונדקאית מקבלת סכום של כ-165 אלף שקלים. נהוג גם שעל לידת תאומים מוסיפים סכום נוסף של בין 15 עד 20 אלף שקלים ופיצוי נוסף של בין 6,000 ל-10,000 שקלים בגין ניתוח קיסרי. העלות הכוללת הממוצעת של הליך פונדקאות היא של כ-270 אלף שקלים".

 

נועה ווגרך לכתבה בלבד (צילום: אורי דוידוביץ')
"חושבת כל הזמן על השמחה שאביא לזוג"(צילום: אורי דוידוביץ')

 

אור מסבירה: "בגלל שיש כאן תחום שמעבר בין גוף וכסף אנשים נוטים להתבלבל, אבל אין פה רק גוף וכסף. יש פה נשמה מאוד גדולה". היא מזמינה זוגות שמעוניינים בנועה כאם פונדקאית לפנות אליה. "יש מניעים מגוונים לכל אישה שיוצאת לתהליך הזה, אבל אם נתייחס לסכום שפונדקאית מקבלת לעומת המאמצים שהיא משקיעה בהליך זה אפילו לא מגיע לשכר מינימום. לפונדקאיות יש בהכרח מניע אלטרואיסטי, אחרת אף אחת לא הייתה עוברת את זה".

 

"אני ממש לא חושבת שפונדקאיות צריכות להתנצל על כך שהם מקבלת כסף על ההליך", מכריזה נועה, "המניע שלי הוא ממש לא כלכלי. לא חסר לי שום דבר ולא חשבתי מה אעשה עם התשלום. אני חושבת שזה תהליך ארוך ומורכב שצורך הרבה אנרגיות פיזיות ונפשיות. בעיניי הכסף הוא לא מה שגורם לנשים להיות שלמות עם ההליך.

 

"אני כל הזמן חושבת על השמחה שאביא להורים ונהיה לי חיוך ענק", מסכמת נועה, "אני לא חוששת מההריון או מהלידה. אני אוהבת להיות בהריון. אני אוהבת את תשומת הלב שאני מקבלת בהריון. נשים בהריון מקרינות אור אחר. אני כבר מאוד נלהבת למצוא את הזוג המתאים, להכיר את האנשים שאהיה השליח שלהם במשימה הכל כך גדולה הזו – הבאת חיים לעולם".


פורסם לראשונה 09/07/2019 09:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ'
נועה ווגרך
צילום: אורי דוידוביץ'
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים