שתף קטע נבחר

לקראת דיון במחדלים: מחכים ל"ראיית הזהב" בחקירת אונס בת ה-7

גורם במחוז ש"י החוקר את המקרה טוען כי מתבצעת עבודה מאומצת בחקירת התיק, כשבפועל אין שום חידוש בתיק. מפקד המחוז מעודכן מדי יומיים בהתפתחויות. "אנחנו מבצעים המון פעולות ולא מניחים לתיק לרגע", אמר גורם במחוז

שבועיים עברו מאז שבוטל האישום נגד מחמוד קטוסה בפרשת אונס הילדה בת ה-7 בבנימין, ובמשטרה מנסים עדיין להבין כיצד להמשיך ולפעול בחקירת האונס. היום (ד') צפוי להתקיים דיון שיעסוק במחדלים והליקויים בחקירה שהביאו לביטול כתב האישום נגד קטוסה.

משה ברקת (צילום: אוהד צויגנברג)
מפקד משטרת מחוז ש"י משה ברקת(צילום: אוהד צויגנברג)

מחמוד קטוסה (צילום: אוהד צויגנברג)
מחמוד קטוסה עם שחרורו(צילום: אוהד צויגנברג)

גורם במחוז ש"י במשטרה, שבו נחקר המקרה, אומר: "אנחנו נושמים את התיק הזה, אוכלים אותו, ועסוקים בו ברמות מטורפות. יש כאן עבודה מאומצת שמושקעים בה משאבים אדירים". מאז ביטול כתב האישום לפני כשבועיים, עברה החקירה לידיי היחידה המרכזית של המחוז. עיקר הבעיה טמון בעובדה שהחקירה זוהמה מראשיתה. כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות", גם חוקרת הילדים שחקרה את הילדה טענה כי ייתכן שהילדה עברה מעין "חקירה מקדימה" שגורמת לאיסוף הראיות להפוך למשימה קשה מאוד.

 

כ-100 שוטרים עוסקים בתיק הסבוך, כשכל יומיים מתקיימות שיחות סטטוס עם מפקד המחוז על מצב החקירה ויחד נעשים דיונים בשאלות איך להמשיך את החקירה ובאיזה כיוון לחקור. השיחות לא מסתיימות בעדכון קצר, אלא נמשכות שעות שבהן עולה כמעט כל תרחיש שאפשר לדמיין. בסופן של השיחות מחליטים על ביצוע פעולות ומעדכנים שוב וכך כל יומיים.

 

חלק מחפציה של הילדה שנשלחו לבדיקת מעבדה חזרו ללא תוצאות, ובמשטרה עדיין ממתינים לבדיקות נוספות אם כי אין הרבה אופטימיות ביחס לכך. בנוסף, לאחר התשאול הנוסף של הילדה, החמישי במספר, עלתה תמונה לגבי אזור מסוים שבו התרחש האירוע. החוקרים החלו מיד בביצוע פעולות חקירה רבות במקום כולל סמויות וגלויות אך גם אלו לא העלו דבר.

  

בנקודת הזמן הנוכחית החוקרים הבלשים של הימ"ר פועלים בשני כיוונים במקביל. האחת עדיין בסביבתו של מחמוד קטוסה. במהלך השבועיים האחרונים נחקרו עוד כמה פועלים פלסטינים שעליהם היה אחראי קטוסה, אך במשטרה לא הגיעו לממצאים מיוחדים.

 

 

הכיוון השני הוא בסביבתה של הילדה, שם מבצעים החוקרים פעולות חקירה סמויות על מנת לעורר את השטח ולהבין אם יש פרט שלא עלה בחקירות הקודמות ויכול לשפוך אור על התיק. "כרגע אין שום התפתחות משמעותית. וזה מתסכל כי אנחנו מבצעים המון פעולות ולא מניחים לתיק לרגע. בעיקר ממתינים לראיית הזהב שתחזיק את התיק", אמר הגורם.

 

התלונה והמחדלים

תחילת הפרשה ב-15 באפריל, אז הגיעה אמה של הילדה להתלונן בתחנת המשטרה. ב-1 במאי נעצר מחמוד קטוסה בחשד למעורבות במקרה. בכל אותה התקופה לא הצליחה המשטרה להביא ראיות משמעותיות להרשעתו האפשרית של קטוסה.

מחמוד קטוסה (צילום: אוהד צויגנברג)
מחמוד קטוסה לאחר ששוחרר ממעצר(צילום: אוהד צויגנברג)
   

רק לאחר הגשת כתב האישום ב-16 ביוני והפרסום הנרחב בכלי התקשורת, דרש השר לביטחון הפנים גלעד ארדן מהמשטרה את פרטי החקירה. ראש אגף החקירות המיוחדות, ניצב גדי סיסו, לקח לידיו את התיק - וביקש לקבל פרטים נוספים. גם הוא שמע ממפקד המחוז עצמו כיצד עברו חודשיים שלמים מרגע הגשת התלונה ועד כתב האישום מבלי שידע עליה בכלל.

 

בעקבות המחדלים הרבים בחקירת המקרה, החליטו בפרקליטות הצבאית לגנוז את כתב האישום נגד קטוסה, ששהה 55 ימים במעצר ושוחרר לביתו. ההחלטה הדרמטית התקבלה בתום ישיבה שכינס הפרקליט הצבאי הראשי אלוף שרון אפק עם נציגי הפרקליטות והמשטרה, שבה נאמר כי אין די ראיות לביסוס כתב אישום. ממצאי פעולות החקירה המשלימות רק חידדו את הקשיים הראייתיים בתיק.


פורסם לראשונה 09/07/2019 22:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
מחמוד קטוסה
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים