שתף קטע נבחר

חדש: תואר שני בתיאטרון ודרמה בבר-אילן

באוניברסיטת בר-אילן אמרו כי בלימודים יתארחו שחקנים מוכרים, בהם כלת פרס ישראל - ליא קניג. ועוד בחדשות האקדמיה: תואר שני בפסיכולוגיה קלינית במכללה למינהל ומלגות מעמידר

חדשות האקדמיה: בשנת הלימודים האקדמית הקרובה, צפויה להיפתח באוניברסיטת בר-אילן תוכנית לימודים חדשה לתואר שני - "מגמת דרמה ותיאטרון", כחלק מהמחלקה לספרות משווה. המגמה מיועדת לאנשי חינוך ושוחרי תיאטרון ותרבות, לסטודנטים בכל הדיסציפלינות ולאנשי תיאטרון, המעוניינים להרחיב את השכלתם בתחום.

 

בראש התכנית עומד פרופ' יהושע אלקולומברה ולצדו רועי הורוביץ - במאי, שחקן ומתרגם, בין היתר בקאמרי ובהבימה ("רישיון לחיים", "הרביעייה", "משפט פולארד", "משהו טוב", "אוטוטו זוכה בלוטו"). הורוביץ הינו דוקטורנט ומרצה במחלקה לספרות משווה באוניברסיטת בר-אילן, במכון אבשלום ובאוניברסיטאות בארה"ב.

 

מטרות הלימודים במגמה הן לימוד מעמיק של עולמות הדרמה והתיאטרון בארץ ובעולם, באופן עיוני ומעשי גם יחד, לצד פיתוח חשיבה יצירתית, מיומנויות חברתיות וחוש ביקורת. בנוסף, תיערך היכרות עם אנשי תיאטרון מובילים ויפורטו מגוון אפשרויות ליישום הכלים התיאטרוניים גם לצרכים לימודיים ופדגוגים.

 

באוניברסיטת בר-אילן הוסיפו כי הלימודים יתקיימו פעמיים בשבוע, בימים שני וחמישי במתכונת של הרצאות פרונטליות, צפייה בקטעי וידאו מתוך הצגות, ביקור בתיאטרונים, אירוח שחקנים מוכרים (בראשם, כלת פרס ישראל לתיאטרון, ליא קניג), קריאה והעלאה של סצנות מתוך מחזות בכיתה, ביקורים בתיאטרון, סיורים מאחורי הקלעים וקריאות מבויימות של מחזות.

 

ליא קניג (צילום: דנה קופל)
כלת פרס ישראל לתיאטרון, ליא קניג(צילום: דנה קופל)

 

הורוביץ אמר: "ישראל היא מעצמת תיאטרון בקנה מידה עולמי, אנו נמצאים במקום הראשון במכירת כרטיסים בהשוואה לגודל האוכלוסייה - בכל שנה נמכרים כאן, במדינה של 8 מיליון איש, כ- 6 מיליון כרטיסים לתיאטרון".

 

תואר שני בפסיכולוגיה קלינית במכללה למינהל

המסלול האקדמי המכללה למינהל פותח בשנת הלימודים הקרובה לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של מתבגרים וצעירים. מטרת התוכנית החדשה היא להעמיק את ההבנה של בוגריה עם הקשיים והמצוקות של קבוצות גיל אלו - התמודדות עם השאלות של גיל ההתבגרות וכן הקשיים של דור ה-Y כיום בשאלות של קריירה וזוגיות. בוגרי התוכנית יוכשרו לתת מענה לצעירים ומתבגרים תוך התייחסות לקשיים והמצוקות של קבוצות גיל אלו וההשלכות הקליניות והטיפוליות בהם.

 

במכללה למינהל אמרו כי את התואר יוביל צוות מרצים וחוקרים, המייצגים כמה תחומים של מדע הפסיכולוגיה ובראשו פרופ' שמואל שולמן - ראש המגמה לפסיכולוגיה קלינית וראש המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן.

 

היפנוזה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

פרופ' שולמן אמר: "אנו שמחים על פתיחת התואר פה במכללה למינהל. זהו תואר אשר יעניק לבוגריו מגוון רחב של גישות, טכניקות וכלים טיפוליים, תיאורטיים ומעשיים, תוך התמקדות בקבוצות הגיל מתבגרים וצעירים, להן כיום אין שום מענה ברמת ההכשרה האקדמית".

 

הלימודים, כך על פי המכללה למינהל, ישולבו עם פרקטיקום קליני. הפרקטיקומים יועברו במרפאות לבריאות הנפש ובמחלקות בבתי חולים שונים, ביניהם: בית החולים קפלן, בית החולים אברבנאל, מרפאות החוץ של באר יעקב ומרפאות לבריאות הנפש של כללית באזור הקרוב למכללה.

 

מלגות מעמידר

כחלק מהפעילות הקהילתית של חברת עמידר החדשה, תקיים החברה זאת השנה השישית ברציפות את "תוכנית המלגאים", במסגרתה - יוצעו לכ-60 מדיירי החברה, העומדים בקריטריונים, מלגה בסך 5,000 שקל וזאת בתמורה ל-70 שעות התנדבות בקהילות הדיור הציבורי, ברחבי הארץ.

 

השנה, הרחיבה עמידר את קהל היעד שיכול להגיש מועמדות לתוכנית וזאת על ידי הוספת מלגות גם עבור הלומדים במוסדות המפוקחים על ידי המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית (ללימודי תואר ראשון/ הנדסאי/ טכנאי) ומכינות קדם אקדמיות לקראת לימודים וזאת בנוסף לסטודנטים הלומדים במוסד לימודים המוכר במועצה להשכלה גבוהה.

 

מנכ"ל עמידר, שאול גליקסברג סיפר על התוכנית: "כבכל שנה אנו גאים להוציא לפועל את תכנית המלגאים המאפשרת למשתתפיה ללמוד, לצמוח ולהתפתח, אך לא פחות חשוב מכך לתרום חזרה לקהילה ובכך בעצם לסגור מעגל של נתינה המחזק גם את תחושת מסוגלותם האישית. אנו מזמינים את המועמדים להגיש בקשה לקבלת המלגה ומאחלים לכולם שנת לימודים אקדמאית פורייה ומוצלחת".

 

הודיה סימן טוב, סטודנטית להוראה מירושלים, שלקחה חלק בפרויקט מספרת: "כשהוצג בפניי פרויקט חיזוק הקשר הבין דורי והפגת בדידותם של הקשישים הבנתי שמונחת בפניי הזדמנות לצאת מהמעגל הפרטי שלי, זה שנסיבות חיי גרמו לי להשתקע בו, ולעשות מעט טוב למען הסביבה. את החוויה המשמעותית שחוויתי יהיה לי קשה לתאר במילים. כל מפגש שלי עם ויטלי, האיש המדהים שזכיתי ללוות, גרם לי לתחושת סיפוק מדהימה ובדיוק כפי שאני הרגשתי כך גם ויטלי. בכל מפגש שוחחנו על החיים שלו ושלי, בישלנו יחד, צחקנו, הדרכתי אותו בעבודה על מחשב ובעיקר חווינו רגעים של ביחד, אותם רגעים שהיו חסרים לו מאוד במשך כל כך הרבה שנים. אני בטוחה שהקשר המיוחד שנרקם בינינו יימשך. אני מודה בלב שלם ל"עמידר" על הזכות שניתנה לי באמצעותם לבצע את ההתנדבות המקודשת הזו. כל כולי תקווה ואמונה שנזכה כולנו לקצת יותר רגעים שבהם נעלה חיוך על פניו של האחר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים