שתף קטע נבחר

השריפות באמזונס: "היער קרוב מאוד לנקודת האל חזור"

בריאיון לאולפן ynet אמר מומחה לאבולוציה סביבתית כי כל העולם יושפע משריפות הענק בדרום אמריקה, כולל ישראל: "יש לזה השפעה עלינו, על המים, על המזון ועל הביטחון שלנו". צפו בנזקים באמזונס שתיעדו אנשי גרינפיס בברזיל

שריפות הענק באמזונס עדיין משתוללות והנזקים העצומים הם לא רק ליערות הגשם, אלא גם לכל כדור הארץ - שאזור האמזונס הוא למעשה "הריאה הירוקה" שלו. מומחים מעריכים כי כתוצאה משריפת היערות יתגבר קצב התחממות כדור הארץ. 

 

 

פרופ' אורי שיינס, מומחה לביולוגיה אבולוציונית סביבתית במכללת אורנים, דיבר בריאיון לאולפן ynet על היקף הנזקים ביערות הגשם שבדרום אמריקה: "אנחנו מדברים על 40 אלף שריפות מתחילת השנה, כדונם עולה באש בכל דקה כתוצאה מהשריפות. אנחנו מדבירם על הריאות של כדור הארץ, על שטח, על יער שנותן לנו חמישית מהחמצן בכדור הארץ ושומר עלינו מפני התחממות נוספת. זה ממש קריטי".

 

אסון טבע באמזונס - כתבות קודמות:

השריפות באמזונס: קריאות שלא לייבא בשר מברזיל

מומחי אקלים על השריפות באמזונס: "הרס חסר תקדים"

דאגה בעולם מהשריפות באמזונס: "הבית בוער"

שריפות באמזונס, בולסונרו: "אלה פעילי הסביבה"

 

לדבריו, השריפות עלולות להחריף את קצב ההתחממות הגלובלית. זה הולך להחריף את הבעיות שיש לנו בעולם כבר היום, בנוגע לאקלים ובמציאת תרופות למחלות, בעיות עם מים. הכל מושפע ואנחנו כאן בישראל מושפעים מזה בצורה ישירה".

 

  (צילום: © Victor Moriyama / Greenpeace)
דונם יער נשרף בכל דקה(צילום: © Victor Moriyama / Greenpeace)

  (צילום: © Victor Moriyama / Greenpeace)
עשן מעל אזור שנשרף(צילום: © Victor Moriyama / Greenpeace)

 

על ההשפעות על ישראל, פרופ' שיינס הרחיב: "אנשים לא מבינים כמה זה משפיע עליהם. בישראל ההתחממות היא הרבה יותר ממה שאנחנו רואים בממוצע בעולם. רק בישראל היא פי 2 מהממוצע העולמי. יש לזה השפעה עלינו, על המים, על המזון, החקלאות והביטחון האזורי, באזור המזרח התיכון".

 

פרופ' שיינס דיבר על החשיבות של היערות באמזונס: "צריך לזכור שהאמזונס היום עוד איכשהו עוזר לנו קצת למתן את ההתחממות. אנחנו מפסידים את זה בכל שנייה עכשיו ולישראלים יש מה לעשות. זה העניין, יש לנו בידיים כלים כדי למתן את ההשפעה ולהציל את עצמנו". הוא אמר כי ברשת ניתן לקנות שטחים באמזונס ובאותם שטחים אין שריפות.

  (צילום: © Victor Moriyama / Greenpeace)
(צילום: © Victor Moriyama / Greenpeace)

 

במקביל, בגרינפיס בברזיל עוקבים בדאגה אחר הנעשה ביערות. מגרינפיס ברזיל נמסר: "זה דחוף והכרחי שנשים סוף למעגל האכזרי הזה, כל עוד יש לנו זמן. במהלך הטיסה באזורי השריפות ביום שישי, יכולנו לראות את התוצאות של המדיניות האנטי סביבתית של ממשל בולסונארו: בירוא יערות נרחב ואפוף עשן, וחקלאות תעשייתית מתקדמת בעומק היער. בניגוד להצהרות הנשיא, מקור השריפות הן חלק מתהליך בירוא היער באזור".

 

"השריפות הן הרסניות ופוגעות בתדמית הבינלאומית של ברזיל. אפילו התעשיות החקלאיות מודות שהמדיניות האנטי סביבתית של הממשל הנוכחי יכולות לגרום לנזק כלכלי. בינתיים, בולסונארו לא הכריז על צעד ממשי להיאבק בבירוא היער. נראה שהוא מוטרד יותר בהצלת התפקיד שלו מאשר הצלת היער". אמר מארסיו אסטריני, מנהל מדיניות ציבורית בגרינפיס ברזיל. "היער קרוב מאוד להגיע לנקודת האל חזור שלו. הרס היער פוגע בכלכלת ברזיל, באקלים, בחיות הבר ובאלפי אנשים. נקיטת פעולה לסיום בירוא היער חייב להיות מטרה משותפת לכולנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: © Victor Moriyama / Greenpeace
עשן מעל אזור שנשרף
צילום: © Victor Moriyama / Greenpeace
מומלצים