שתף קטע נבחר

החלטות "העליון של פייסבוק" יחייבו את צוקרברג

מייסד פייסבוק פרסם פרטים חדשים על הוועדה לפיקוח על תוכן שאמורה להתחיל לפעול בתחילת 2020. "הכרעת הוועדה תהיה מחייבת, אפילו אם מישהו מתוך פייסבוק לא יסכים איתה", כתב צוקרברג בפוסט שבו תיאר את המצוקה של הרשת החברתית בכל הקשור לאכיפת המדיניות ולצנזורה

כמעט שנה לאחר שהכריז לראשונה על כוונתו להקים ועדה חיצונית לפיקוח על תוכן , מייסד פייסבוק , מארק צוקרברג , חושף פרטים ראשונים על המיזם: בפוסט שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו, שמצטרף למסמך מהבלוג הרשמי של ענקית הטכנולוגיה, מבהיר צוקרברג כי הכרעות הוועדה החיצונית יהיו סופיות ומחייבות, "אפילו אם מישהו מתוך פייסבוק לא יסכים איתן".

 

מארק צוקרברג  (צילום: רויטרס)
"החלטות מחייבות". מארק צוקרברג(צילום: רויטרס)

 

צוקרברג כתב כי פייסבוק נדרשת למיליוני החלטות בנוגע לתוכן בכל שבוע, הדגיש כי חופש הביטוי חיוני לפלטפורמות השונות שבבעלותו אבל מצד שני, טען כי אי-אפשר להפקיד בידיים של חברה פרטית דיונים כבדי משקל בשאלות של צנזורה ושל דמוקרטיה. לכן, לפי החזון שלו, ועדה מפקחת חיצונית ובלתי תלויה היא זו שתכריע במקרים מורכבים יותר שנוגעים לתוכן שנוי במחלוקת בפלטפורמות של פייסבוק.

 

לפי התוכנית, פייסבוק מתכננת למנות קבוצה ראשונה של חברי ועדה כבר בחודשים הקרובים, ולאפשר לה להתחיל לפעול כבר בתחילת השנה הבאה. בשלב ראשון תמנה הוועדה כ-11 חברים, אך בהמשך המספר צפוי לעלות עד ל-40. תקופת כהונה בוועדה לא תעלה על שלוש שנים, והשכר של חבריה יגיע מקרן חיצונית. פייסבוק בעצמה תמנה שני יושבי ראש בשלב הראשון, והם יהיו חופשיים לבחור את יתר חברי הוועדה.

 

הצצה למרכז בודקי התוכן של פייסבוק בברלין (צילום: פייסבוק)
מרכז בודקי התוכן של פייסבוק(צילום: פייסבוק)

 

על פי הערכות, בשנתה הראשונה צפויה הוועדה להכריע בעשרות מקרים של תוכן שנוי במחלוקת. המקרים שיועברו להכרעת הוועדה יהיו כאלה שנוגעים למספר רב של משתמשים, ומקרים שמעוררים דיונים ציבוריים רחבים. בשנים האחרונות ראינו עשרות דוגמאות לתכנים מהסוג הזה - כולל תמונות ופוסטים לעידוד הנקה, תמונות עירום אמנותיות בעלות חשיבות היסטורית, פוסטים שעוסקים בהכחשת שואה ועוד.

 

הוועדה צפויה להיות מגוונת ככל האפשר מבחינת ההרכב האנושי - עם חברים שעוסקים במקצועות כמו עריכת דין, עיתונות, חוקרים ואקדמאים, בעלי השקפות שונות המייצגים אוכלוסיות שונות. הוועדה תצטרך לקבל את החלטותיה בהתאם לכללי הקהילה והמדיניות של פייסבוק, תידרש להסביר ולנמק כל החלטה שלה, ותוכל לייעץ לרשת החברתית לבצע עדכונים למדיניות.    

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בודקי התוכן של פייסבוק
צילום: AFP
מומלצים