שתף קטע נבחר

החשד: אנשי רה"מ הכינו את הקלטת ה"הטרדה" והעבירו לנהג

בית המשפט ידון בבקשת המשטרה לחדור לטלפונים הניידים של יועצי ראש הממשלה החשודים בהטרדת עד המדינה בתיק 4000. עשרה פעילים נחקרו באזהרה. "הם הקליטו את המסרים נגד פילבר והביאו לנהג הרכב להשמיע ליד ביתו". פרקליט יועצי נתניהו: "האשמות מופרכות וחסרות שחר"

יונתן אוריך בנימין נתניהו (צילום: יואב דודקביץ' )
אוריך ונתניהו(צילום: יואב דודקביץ' )

רגע לפני שבית משפט השלום ידון היום (ד') בבקשת המשטרה להוציא צווי חדירה לטלפונים הסלולריים של ארבעה מיועצי התקשורת ומנהלי הקמפיין של ראש הממשלה, החשודים בהטרדת עד המדינה שלמה פילבר, גובר החשד כי לא מדובר היה ב"תרגיל יח"צ" כחלק מקמפיין הבחירות, אלא במהלך מתואם שנועד להפעיל לחץ על פילבר, שהפך לעד המדינה נגד בנימין נתניהו בתיק 4000 (פרשת בזק-וואלה).

 

במשטרה חקרו באזהרה עד כה 10 חשודים, חלקם מקורבים ביותר לנתניהו. החשד הוא כי יונתן אוריך, דובר הליכוד; עופר גולן, מנהל הקמפיין ודובר משפחת נתניהו; ישראל (שרוליק) איינהורן, מנהל הקריאטיב של הליכוד; היועץ יוסי שלום ובכיר נוסף בצמרת הליכוד פעלו על מנת להשפיע על פילבר.

עד המדינה שלמה פילבר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עד המדינה שלמה פילבר(צילום: מוטי קמחי)

בחודש אוגוסט חנה רכב מצויד ברמקולים ליד ביתו של פילבר בפתח תקווה והשמיע דברי נאצה נגדו. החשד הוא כי ההקלטה שהשמיע הוכנה מבעוד מועד על ידי בכירי הקמפיין והועברה לידי הנהג. הובטח לו תשלום של כמה מאות שקלים, אך בחקירה סיפר כי טרם קיבל כסף. "ההטרדה הזאת היא לא משהו סתמי, זה אירוע שתוכנן היטב", מעריכים במשטרה.

 

החוקרים חושדים שההקלטה הוכנה על ידי החשודים בפרשה: המסרים נגד פילבר ככל הנראה הוקלטו באחד מהמטות והועברו לקובץ אודיו, ייתכן בדיסק-און-קי, שהועבר לנהג הרכב. ההערכה היא כי הוא "כלל לא ידע על מה מדובר", אך קיבל לטענת המשטרה את הכתובת של פילבר והנחיות ברורות: להגיע לשם בשעות היום ולעמוד במשך דקות ארוכות בדומה לרכבי הברסלבים שמשמיעים מוזיקה באמצעות הקלטות שהוכנו עבורו.

 

על רקע חקירת הבכירים, שבמסגרתה מסר עדות יועץ המדיה של הליכוד, טופז לוק, נאסר על הנחקרים ליצור קשר זה עם זה למשך 30 יום. עם זאת, במשטרה הבהירו כי בניגוד לנטען בסביבת נתניהו, לא נאסר עליהם להיות בקשר איתו או להשתתף בפעילות הליכוד.

 

במוקד החקירה המידע שלכאורה קיים בסלולריים שהוחרמו: שלושה מהבכירים סירבו לבקשת המשטרה לעיין בסלולריים שלהם, היחיד שהסכים הוא יונתן אוריך. המשטרה ביקשה מבית המשפט צו לחדור גם לטלפון שלו שכן אתמול הודו במשטרה כי החוקרת שלקחה את הנייד של אוריך לא הודיעה לו כי זכותו לסרב למסור אותו ולא החתימה אותו על מסמך לפיו הוא יכול להתייעץ עם עורך דינו לפני כן. גם פרקליטיו של גולן טענו כי נערך חיפוש לא חוקי בנייד שלו.

 

היום תבקש כאמור המשטרה מבית המשפט גישה לסלולריים שהוחרמו כדי לנסות להבין כיצד נוצרה "קלטת ההטרדה". הסיבה: חשד שקיים מידע נוסף שייתכן ומצביע על כוונה לפעילות נוספת. "כל הספינים של מקורבי נתניהו, שכביכול הפעלנו עודף כוח, הם שקר", טענו במשטרה. "מדובר בפעולה מתוכננת, עם מחשבה מאחוריה, ואף אחד לא יודע אם לא היו מתבצעות פעולות נוספות אלמלא הגבנו כמו שהגבנו. פילבר הוא עד מפתח בתיק 4000, והמטרה של התוכנית בוודאי לא נועדה להביא עוד מצביעים לקלפי - זאת לא פעולה של קמפיין".

 

גורמים בליכוד מתחו ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה: לאחר שנתניהו כינה את החרמת הסלולריים "פיגוע בדמוקרטיה הישראלית" והאשים כי "הרדיפה לא נפסקת לרגע", בכיר בסביבתו אמר כי "אם כבר, מבדיקה ראשונית של המשטרה עולים פגמים חמורים בחקירות יועצי רה"מ, מה תגלה בדיקה חיצונית?".

 

עו"ד עמית חדד, המייצג את אוריך וגולן, הכחיש את החשדות נגדם: "מדובר בהאשמות מופרכות וחסרות שחר שטוב היה אם לא היו נחקרות בכלל. אין לנו ספק שבסופו של דבר התיק ייסגר מהטעם הפשוט - הם מעולם לא הטרידו את עד המדינה פילבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
אוריך ונתניהו
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים