שתף קטע נבחר

חדש באקדמיה: קורס על מזרח י-ם באונ' העברית

הקורס מיועד לתלמידי תואר שני בתואר לתכנון עירוני באוניברסיטה העברית והוא מתנהל במסגרת הרצאות אורח - מרצים וחוקרים שעבדו עם מכון ירושלים, בכירים שסיימו את לימודיהם באוניברסיטה העברית ועד עיתונאים שמכירים את הנעשה במזרח ירושלים

קורס אקדמי ראשון מסוגו, בשם "מזרח ירושלים: מדיניות, כלכלה וחברה", נפתח לאחרונה בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית. מדובר בשיתוף פעולה אקדמי בין המחלקה לגאוגרפיה והמכון ללימודים עירוניים באוניברסיטה העברית ומכון ירושלים למחקרי מדיניות.

 

הקורס מיועד לתלמידי תואר שני בתואר לתכנון עירוני באוניברסיטה העברית, מתקיים לאורך סמסטר א' והוא מתנהל במסגרת הרצאות אורח - מרצים וחוקרים שעבדו עם מכון ירושלים, בכירים שסיימו את לימודיהם באוניברסיטה העברית ועד עיתונאים שמכירים את הנעשה במזרח ירושלים.

 

מזרח ירושלים (צילום: תומי הרפז) (צילום: תומי הרפז)
מזרח ירושלים(צילום: תומי הרפז)

 

בין ההרצאות הקרובות: החלטת הממשלה לצמצום פערים חברתיים וכלכליים במזרח ירושלים, בנייה ורטיקלית לא חוקית בכפר עאקב והרציונל למהלך חדש של רישום מקרקעין נרחב במזרח ירושלים. היוזמה לקורס הייתה בין היתר בשל תגבור בתהליכי תכנון במזרח העיר, יחד עם עלייה ניכרת של סטודנטים ממזרח ירושלים הלומדים לתואר שני בתכנון עירוני.

 

ד"ר אמילי סילברמן, מנהלת הקליניקה האורבנית באוניברסיטה העברית, אמרה: "יש חשיבות רבה בכך שסטודנטים יהודים וערבים יעמיקו בתהליכים ובתכנים במזרח ירושלים, אם רוצים לפעול לשיפור איכות החיים המיידי בעיר, ולשם שם נועד הקורס. לאורך הסמסטר יעבירו חוקרים שונים הרצאות בנושאי התמחותם, הנוגעות להיבטים שונים של החיים במזרח ירושלים, מפיתוח כלכלי וחברה אזרחית, דרך תעסוקה וחינוך, ועד גדר ההפרדה והמציאות הסבוכה שהיא מייצרת. נוצר הרבה עניין סביב הקורס. בין המשתתפים ניתן למצוא גם סטודנטים ממזרח ירושלים פנסיונרים והרבה שומעים חופשיים".

 

במקביל, ביום רביעי האחרון נפתחה תערוכה בקמפוס הר הצופים בשם "עירנו", כחלק מפרויקט ייחודי שנמשך לאורך שלוש השנים האחרונות - "בונים חזונות לעתידה של ירושלים", ונוהל על ידי שני חוקרים מהמחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית, פרופ' דן מיודובניק ונועם ברנר, בשיתוף מכון דייויס ליחסים בינלאומיים וארגון IPCRI לפיתוח יוזמות אזוריות ויצירתיות ישראליות-פלסטיניות ומומן על ידי האיחוד האירופי.

 

המטרה של הפרויקט הייתה ליצור שיפור משמעותי תוך כמה שנים ובניית חזון לעתיד ירושלים, תוך מתן אפשרות לתושבים ללמוד עוד על השכונות שבהן הם מתגוררים. בתערוכה הוצגו התוצרים הסופיים מתהליך photo-voice העירוני, שמטרתו להאיר את הפנס על הבעיות והפתרונות העתידיים של העיר כפי שתועדו ודומיינו על ידי תושבי העיר - פלסטינים, ישראלים וביחד - במטרה לפעול לשינוי כחלק מפרקטיקה של העצמה אישית וחברתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
מזרח ירושלים
צילום: עמית שאבי
מומלצים