שתף קטע נבחר

9 אפליקציות להורים שכדאי להכיר

רוצים לדעת איפה הילדים נמצאים בכל רגע וכמה זמן הם צמודים למסכים? קיבצנו אפליקציות מובילות שיכולות לעזור לכם להיות בבקרה, וכמובן - הן לא תחליף לתקשורת האמיתית והחשובה

אנחנו חיים בעידן מאתגר בו הטכנולוגיה הולכת ותופסת תאוצה, ומהווה מרכיב מרכזי ודומיננטי בחיינו ובחיי ילדנו. רובנו חוששים מכך שהילדים יחשפו לתכנים שאינם ראויים לגילם או יהיו חלילה קורבן לבריונות ברשת. אחד הפתרונות המוצעים כיום להורים הן אפליקציות מעקב ובקרה אחר הילדים.

 

האם לקרוא הודעות ווטסאפ של הילדים? צפו:

 

 

בשילוב עם חינוך הילדים לגלישה בטוחה ותקשורת נכונה בין הורים וילדים, האפליקציה יכולה לאפשר להורים איזשהו שקט נפשי. רכזנו עבורכם את רשימת האפליקציות הפופולריות ודרגנו אותן על פי האפליקציה שמאפשרת להורה את המעקב הכי צמוד אחרי הילד, ועד האפליקציה שנותנת לילד יותר פרטיות.

 

Kidi Watch 

מדובר בשעון המאפשר להורה לראות היכן הילד נמצא בכל רגע, והוא כולל טלפון ותכנת מיקום. ניתן להתקשר לילד והוא יכול להתקשר אל ההורים, לשלוח ולקבל הודעות קוליות (כמו בווטסאפ).

 

יש אפשרות לקבוע עד 15 אנשי קשר שיוכלו ליצור קשר עם הילד. בנוסף, ישנה אפשרות להגדיר מקומות מסוימים (נניח בית ספר, בית של חבר), ולקבל התראה אוטומטית כשהילד מגיע ועוזב את המקום.

 

ישנו לחצן מצוקה המאפשר להורה לקבל התראה מיידית לנייד ברגע בו הילד לוחץ עליו. כמו כן, ישנה בדגמים חדשים מצלמה שמאפשרת לראות את הילד וסביבתו. ניתן להאזין מרחוק למה שקורה בסביבת הילד ולכבות את השעון מרחוק. במידה והילד מסיר את השעון - תקבלו לכך התראה. השעון כולל בין השאר גם מד צעדים, מצלמה, פנס ושעון מעורר.

 

מקבלים התראה כשהילד מגיע למקום (צילום: מתוך אתר החברה)
מקבלים התראה כשהילד מגיע למקום(צילום: מתוך אתר החברה)

איך זה עובד? השעון מתממשק לאפליקציה.

יתרונות: השעון מגיע בארבעה צבעים, ויש לו יש מראה צעיר שיכול לגרום לילד לשתף פעולה.

חסרונות: השעון מתאים לגילאי 12-4, כך שאם יש לכם מתבגר בבית סביר להניח שהוא לא ישתף פעולה.

מחיר: המחירים לשעון עצמו נעים החל מ-199 שקלים ועד 349 שקלים. תשלום חודשי עבור חבילה סלולרית החל מ-12.90 שקלים.

 

פרטים נוספים - כאן.

 

Find my Kids

האפליקציה מיועדת להורדה לנייד, וניתן לחבר אותה גם לשעון חכם לילדים. היא מאפשרת לקבל התראות על מיקום הילד, וכן לקבל את ההיסטוריה המדויקת של תנועות הילד על מנת לדעת לאן הוא הולך, ואפילו באיזה מסלול הוא הולך לבית הספר. כך ניתן לדעת באיזה מיקום הילד נמצא, שעה שבה הוא הגיע לאותו מקום ולמשך כמה זמן הוא שהה בו.

 

באמצעות האפליקציה ניתן להאזין לילד ולסביבתו, ויש בה גם כפתור מצוקה שמאפשר לילד לאותת לכם במקרה הצורך. כמו כן, ניתן לקבל סטטיסטיקות שימוש הילד בנייד, ולקבל מידע כמה זמן הילד צמוד לטלפון במהלך היום.

 

ניתן לצלצל לטלפון של הילד בצלצול חזק, במידה והוא לא עונה, לברר באילו אפליקציות הוא השתמש, מתי הוא משחק במקום ללמוד, ואף לשלוט בסוללת המכשיר על מנת שלא יגיע למצב שבו הוא נמצא ללא סוללה. כמו כן, ישנה אפשרות ליצירת צ'אט משפחתי.

 

יודעים באיזה מסלול הילד הולך (צילום: מתוך אתר החברה)
יודעים באיזה מסלול הילד הולך(צילום: מתוך אתר החברה)

איך זה עובד? מתקינים את האפליקצייה על גבי הטלפון של ההורה ועל מכשיר ילדיכם. מתאימה לבעלי

ios

יתרונות: האפליקציה מאפשרת להורה מגוון רחב של אפשרויות.

חסרונות: האפליקציה אינה חינמית אלא רק לתקופת נסיון.

 

להורדת האפליקציה - לחצו כאן.

 

Sentry

ההורה יכול לעקוב אחר היסטוריית השיחות של הילד, וכאשר האפליקציה מזהה מידע או פעילות חשודים - ההורה מקבל הודעה. למשל, במקרה בו מופיעים בנייד של הילד תמונות וטקסטים חשודים שמתקבלים או נשלחים מהמכשיר של הילד, ההורה יכול לראות את הטקסטים או התמונות החשדות (כאשר מדובר על רוב האפליקציות של רשתות חברתיות ומסרים מיידיים כמו ווטסאפ, פייסבוק ואינסטגרם). כמו כן, ניתן לדעת את מיקום הילד בזמן אמת ובאילו אפליקציות הוא משתמש.

 

בנוסף, ניתן לברר מהו סטטוס הצלצול במכשיר הילד (רגיל/רטט/שקט), וכן ניתן לשנות מרחוק את סטטוס הצלצול במכשירו של הילד על מנת להשיגו. יש אפשרות לניטור כל השיחות הנכנסות/יוצאות מהמכשיר של הילד, כאשר ההורה יכול לקבוע באילו מקרים ירצה לקבל דיווח אל מכשירו. 

 

איך זה עובד? מתקינים את האפליקציה על הנייד שלכם, לאחר ההתקנה ופתיחת חשבון חדש תתבקשו להכניס את מספר הנייד של הילד. לאחר מכן תשלח למכשיר הודעה עם לינק. עליכם להורידה בנייד של הילד, להתקין ולחבר את שני המכשירים יחד.

יתרונות: האפליקציה חינמית. היא מאפשרת מעקב מפורט אחר הילד, ולשליטה מרחוק במגוון אפשרויות.

חסרונות: מתאים רק לאנדרואיד. משתמשים טוענים כי חבל שאין אפשרות לעצור את שימוש הילד בנייד מרחוק.

 

להורדת האפליקציה - לחצו כאן.

 

נייד (צילום: shutterstock)
אפשר לדעת באילו אפליקציות הילד משתמש(צילום: shutterstock)

Google Family Link

אפליקציה מבית גוגל שמאפשרת להורה לבדוק אילו אפליקציות הילדים מורידים, באילו אתרים הם גולשים, וכמה זמן הם נמצאים בנייד שלהם. ניתן להגדיר מראש ולקבוע לכל ילד זמן מסך משלו, להגדיר הגבלת שעות מסך למשך היום וקביעת שעת שינה.

 

ההורים יכולים לנהל הגדרות כגון: פעילויות באינטרנט ובאפליקציות, לאשר בקשות גישה לאפליקציות מסוימות ולחסום אחרות, לחסום גישה לאתרים ולהפעיל או לכבות "חיפוש בטוח". יש אפשרות לקבלת הצעות לאפליקציות שמוצעות על ידי מורים ואפשרות לנעול את הנייד של הילד מרחוק. כמו כן, ישנה אפשרות לבדוק את המיקום של הילדים בזמן אמת.

 

איך זה עובד? ההורה מתקין את האפליקצייה בנייד שלו, צריך לפתוח חשבון גוגל לילד על מכשיר הטלפון שלו ולהתקין אותו.

יתרונות: האפליקציה נוחה לשימוש, חינמית ומאפשרת מגוון אפשרויות.

חסרונות: ההורים לא יכולים לראות מרחוק מה מוצג במסך במכשיר הילד ולא יכולים לבטל נעילה של מכשיר הילד או להאזין לו. בנוסף, בשירותים של גוגל מוצגות מודעות וייתכן שהילדים יראו מודעות במהלך השימוש במוצרים.

 

ניתן להשתמש באפליקציה במכשירי Android עם גרסת KitKat 4.4 ואילך, במכשירי iphone עם ios וכן לנהל חלק מהגדרות חשבונות הילדים באמצעות דפדפן האינטרנט.

 

קראו עוד:

ההורים שמסכנים את ילדיהם ברשת

סכנות ברשת: 3 טעויות של הורים

מחקר: אילו ילדים חשופים לפגיעות ברשת?

 

ParentKit

השימוש באפליקציה מאפשר להורים אפשרות להגדיר לוח זמנים ובקרה למכשיר של ילדיהם. ההורה יכול לתזמן וגם לחסום, בעת הצורך, את השימוש של הילדים באפליקציות, בסרטים, תכניות טלוויזיה ומוזיקה, וכן אפשרות לפקח על תכניות שנרכשו. ניתן להגדיר שעה בה המסך "נכבה", וכל היישומים בנייד של הילד מוסתרים.

 

מפקחים על התכנים של הילדים (צילום: מתוך אתר החברה)
מפקחים על התכנים של הילדים(צילום: מתוך אתר החברה)

איך זה עובד? מורידים את האפליקצייה לנייד של ההורה. לאחר מכן מוסיפים פרופיל עבור כל אחד מהילדים.

יתרונות: האפליקציה נותנת אפשרות לפיקוח ובקרה נרחבת.

חסרונות: חינם בחודש הראשון, אך לאחר מכן בתשלום. מתאימה למכשירי ios.

 

להורדת האפליקציה - לחצו כאן.

 

Cyber kids

אפליקצייה מבית בזק בינלאומי שסורקת את ההודעות הנכנסות והיוצאות ברשתות החברתיות במכשיר של הילד, ומדווחת להורה על כל מקרה פוגעני. בנוסף, ניתן דיווח על מצב הסוללה במכשיר הילד במידה והסוללה מתחת ל-10%.

 

יתרונות: נסיון לשמירה על פרטיות הילד בכך שישנה הצגת התכנים הפוגעניים בלבד מבלי לחשוף את השיחות עצמן.

חסרונות: מאד ממוקדת יחסית לאפליקציות אחרות שמאפשרות מגוון רחב יותר של פעולות..

מחיר: 11.90 שקלים לחודש. מתאימה לאנדרואיד ו-iOS.

 

להורדת האפליקציה - לחצו כאן.

  

 

Dinner time plus

כשמה כן היא, וזה אומר שהאפליקציה נועדה למטרה ברורה - לקחת פסק זמן מהמכשירים הנידיים כדי לאכול ביחד ארוחה משפחתית, ללמוד או לישון. בפועל, האפליקציה מאפשרת להורה לקבוע זמני גלישה של הילד באפליקציות שונות ובמכשיר כולו, וכן מאפשרת לו לקבוע הפסקות בפעילות הילד בנייד.

 

ההורה יכול לדעת בזמן אמת מה הסטטוס של המכשיר של הילדים, ואיזו אפליקציה פועלת כרגע, וכן לחסום אפליקציות מסוימות. ניתן לקבל דיווח מפורט על השימוש במכשיר, ועל התקנת אפליקציות חדשות.

 

איך זה עובד? ההורים מורידים את האפליקציה לנייד של ההורה, וגם לנייד של הילד.

יתרונות: הפסקות ידועות מראש בהן הרעיון הוא לבלות זמן איכות עם הילד.

חסרונות: לא בטוח שההורה אכן ישתמש בכך לבילוי זמן איכות עם הילד.

מחיר: אפשרות לשלם 3.99 דולר ולשדרג לעד חמישה מכשירים שונים. מתאימה לאנדרואיד ו-iOS.

 

להורדת האפליקציה - לחצו כאן.

 

Life 360

האפליקציה מאפשרת לסמן את בני המשפחה וחברים, כך שברגע שהם מורידים את האפליקציה - כולם יכולים לראות את מיקומם של שאר החברים/בני המשפחה.

 

כמו כן, ניתן לקבל התראות אוטומטיות ברגע שבני המשפחה מגיעים למקומות שהגדרתם, וניתן לסמן שהגעתם למקום מסוים מבלי לסמס "הגעתי הכל בסדר ". בנוסף, יש גם אפשרויות צ’ט בין בני המשפחה, בדיוק כמו בווטסאפ.

 

איך זה עובד? מורידים את האפליקציה, יוצרים קבוצה. בני המשפחה מקבלים הזמנה להצטרף, וברגע שהם מאשרים ומורידים את האפליקציה - נוצרת קבוצה.

יתרונות: האפליקציה נוחה לשימוש, ומאפשרת לדעת היכן הילד נמצא, בארץ וגם כשהוא בטיול בחו"ל, מבלי "לחפור" או לצלצל עשרות פעמים. האפליקציה חינמית מתאימה לאנדרואיד ו-iOS.

חסרונות: אין אפשרות לדעת במה הילד צופה בנייד שלו, ולעומת האפליקציות המתקדמות היום ישנה תחושה כי האפליקציה הזו מיועדת למטרה ספציפית.

 

להורדת האפליקציה - לחצו כאן.

 

Find My iphone

אפליקצייה של אפל שמאפשרת לעקוב אחר מיקומם של מכשירי iOS כמו אייפון, טאבלט ומחשבי מק. ניתן לראות היכן נמצאים בני המשפחה במפה המוצגת. אגב, האפליקציה בבסיסה נועדה על מנת לסייע במקרה בו הנייד נגנב, ויש בה אפשרות לנעול את המכשיר מרחוק ולשלוח באמצעותו הודעות. ניתן גם להשמיע צליל, וכן לבצע מחיקה מרחוק על כל המידע ששמור במכשיר שלכם.

 

איך זה עובד? האפליקציה נמצאת כבר בחלק מהמכשירים, ואין צורך להתקין אותה. מתחברים באמצעות חשבון icloud.

יתרונות: אפשר להפעיל את האפליקציה גם על גבי מכשירים אחרים של חברת אפל.

חסרונות: מתאים רק למי שיש לו את המכשירים האלו. כמו כן, אם המכשיר כבוי לא ניתן לאתר היכן הילד נמצא.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מקבלים התראות לנייד
צילום: shutterstock
מומלצים