חדש בישראל: רובוט אוטומטי שמתקן עיוותים ברגליים
מערכת רובוטית חדשנית שפותחה בשיתוף עם רופאים מאיכילוב, פועלת כמקבע חיצוני המשמש לטיפול בבעיות אורתופדיות נפוצות כמו הארכת גפיים, קיבוע שברים מורכבים ותיקון עיוותים. המערכת קיבלה את אישור מינהל התרופות והמזון האמריקני (ה-FDA) ונמצאת בניסויים נוספים בארץ ובארה"ב
הרובוט האוטומטי שמסייע לתקן עיוותי רגליים: מערכת רובוטית חדשנית שפותחה בשיתוף עם רופאים מאיכילוב, תשנה את הטיפול בילדים ומבוגרים הסובלים משברים ועיוותים ברגלים.
מדובר במקבע חיצוני לגפיים שעד כה הופעל רק בצורה ידנית וכעת מופעל על ידי מערכת רובוטית אוטומטית. הניסויים הראשונים עברו בהצלחה בישראל (בבית חולים דנה, איכילוב) ובארצות הברית. המערכת קיבלה את אישור ה-FDA ונרשמו עליה מספר פטנטים. הפטנטים נרשמו באמצעות ד"ר יעקב בלומנטל ומאיר פנסטר מקבוצת ארליך.
קיראו על מעורבות רובוטים בהליכים רפואיים:
לראשונה בארץ: שיא הדיוק - ניתוח רובוטי להחלפת מפרקים
לראשונה: רופא ביצע צנתור לב ממרחק עשרות ק"מ מהחולה
ד"ר איתן שגב, סגן מנהל המחלקה לאורטופדיה בבית החולים דנה לילדים באיכילוב: "הפיתוח נעשה על ידי חברת סטארט-אפ שפנתה אליי ואנו בבית החולים סייענו בפיתוח ובניסויים. הטכנולוגיה מתאימה לכל מי שזקוק לתיקון עיוותים בעזרת מקבע חיצוני לרגל. עד היום החולה או בן המשפחה היה צריך לכוון בעצמו כל יום ארבע פעמים את המכשיר. לכירורג לא הייתה שום בקרה עד שהוא היה מגיע לביקור פעם בשבועיים והמכשיר החדש מוריד את הפרוצדורה מפני החולים".
שירה דהן, אמא של לירון (18) מדימונה סיפרה: "לירון נולדה עם מום מולד ברגל שמאל והייתה צריכה הארכה של 6 סנטימטרים כדי להשוות בין הרגליים. חיברו לה את המכשיר ובזכותו אני לא הייתי צריכה בצורה ידנית למתוח את העצם במשך ארבע פעמים ביום. רציתי שהיא תסיים את הלימודים לפני שתעשה את הניתוח".
"פריצת דרך רפואית"
דהן סיפרה: "המכשיר חוסך עבודה להורים, למשל אמא שלי אם היא הייתה יוצאת לקניות לא צריכה לחשב את ההתנהלות שלה כדי להגיע בזמן לכוון לי את המכשיר. חיברו אותי לטכנולוגיה החדשה והיא באמת עזרה לי להארכת הרגל, היא ביצעה את השינויים בצורה מדויקת מאוד ובזמנים קבועים".
ד"ר שגב הסביר: "מדובר במעין מחשב קטן שמתיישב על המערכת ברגל, שם מכניסים את הנתונים ובזמנים מוקצבים מפעיל את זה בעצמו. במקום לעשות משהו ידני מכני זו מערכת אוטומטית מופעלת לבד ונשלטת לבד, מה שמאפשר גם דיוק רק יותר. מדובר בפריצת דרך רפואית לטיפול שעד כה היה מסורבל. המערכת תשנה את עולם המקבעים החיצוניים ותשפר את איכות הטיפול ואת היכולת שלנו כרופאים להתמודד טוב יותר עם האתגרים הקליניים".
בשבועות האחרונים הסתיימו מספר ניסויים מוצלחים במערכת חדשנית שמייתרת את התהליך הידני והופכת אותו לתהליך רובוטי עצמאי לחלוטין שאינה מצריכה התערבות המטופל.
"מדובר במערכת ידידותית שנותנת למטופל התראה לפני כל תזוזה בשעות נוחות לו על פני היום. היא מבטלת גם את הצורך לגעת או להזיז את המקבע החיצוני", הסביר ד"ר שגב. המערכת קיבלה את אישור מינהל התרופות והמזון האמריקני (הFDA) ונמצאת כיום בניסויים נוספים בארץ ובארצות הברית.
המערכת הממוחשבת פותחה על ידי חברת "אורתוספין", בשיתוף ד"ר שגב וד"ר רועי גיגי, רופא בכיר במחלקה לאורתופדית ילדים בבי"ח "דנה-דואק" לילדים באיכילוב
אורן כהן, מנכ"ל אורתוספין אמר: "המערכת משפרת את שגרת היום-יום של המטופלים ואת איכות חייהם במהלך הטיפול הלא פשוט הזה".