שתף קטע נבחר

הסטודנטים והגשר מספגטי שעמד בעומס

סטודנטים מהמחלקה להנדסת בניין ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון נדרשו לתכנן ולבנות גשר שיעמוד בעומסים מרביים כשלרשותם דבק וחבילת ספגטי אחת בלבד. הזוכים במקום הראשון בנו גשר שעמד בעומס של 15 ק"ג

כשנגיע לגשר - נבשל אותו? תחרות יוצאת דופן התקיימה אתמול (יום א') בקמפוס באר-שבע של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. סטודנטים להנדסת בניין, נדרשו להתמודד עם אתגר מיוחד: לתכנן, לחשב ולבנות גשר מספגטי, שיעמוד בעומסים מקסימליים. לסטודנטים הותר להשתמש בספגטי ודבק בלבד.

 

 

התחרות התקיימה במסגרת הקורס "סטטיקת מבנים", בהנחיית המרצה ד"ר מרינה פירר. בתחרות נדרשו סטודנטים שנה ג' מהמחלקה להנדסת בניין במכללה לתכנן ולבנות גשר שיגשר בין שני משטחים המרוחקים מטר אחד זה מזה, והכל באמצעות חבילת ספגטי אחת (500 ג"ר) ודבק. כמו כן, הוצבו בפניהם המגבלות הבאות: הגשר צריך להיות באורך של מטר אחד, בגובה של עד 50 ס"מ וברוחב מינימלי של 5 ס"מ.

 

הגשר שניצח בתחרות (צילום: שי שבתאי)
הגשר שניצח בתחרות(צילום: שי שבתאי)

 

בשלב השני של התחרות הועמסו הגשרים במשקולות. בסיומה של תחרות צמודה - זכו במקום הראשון הסטודנטים: שמואל חדד, יגל חורי, אביאל חלילי, אורן לוי, אריאל לכטמן, ושלומי קוברמן, לאחר ששבנו גשר, שהחזיק את המשקל הבלתי נתפס של 15 ק"ג.

סטודנטיות בונות גשר (צילום: שי שבתאי)
סטודנטיות בונות גשר(צילום: שי שבתאי)

רק ספגטי ודבק (צילום: שי שבתאי)
רק ספגטי ודבק(צילום: שי שבתאי)

  

ראש המחלקה להנדסת בניין במכללה, ד”ר דגן בקון-מזור, אמר: "תחרות גשר מספגטי, היא חלק מתוכנית Project Oriented, שמנהיגה המכללה. שיטה זו מבוססת על לימוד תוך עשייה במגוון רחב של שיעורים, במהלך התואר. הסטודנטים מתנסים בעבודה קבוצתית לפתרון בעיות הנדסיות מהתעשייה, תוך הנחיה אקדמית ופרקטית צמודה, המותאמת למציאות משתנה".

 

ד"ר בקון-מזור הוסיף: "קיימנו את התחרות, כדי לתת לסטודנטים שלנו להתנסות בבנייה ותכנון של מוצרים מוחשיים. הדבר מאפשר לסטודנטים לצאת מהשיגרה הרגילה של לימודים בכיתה ולהתנסות בדרך ייחודית באתגרים הנדסיים. כך, הם מבינים טוב יותר את החומר התיאורטי, ומיישמים את מה שלמדו הלכה למעשה. משיחות עם הסטודנטים, אנחנו לומדים שחוויית היצירה, לצד החישובים ההנדסיים הדרושים, גורמת להם להבין את הדברים בצורה מוחשית יותר. במהלך התחרות, הסטודנטים מפתחים מיומנויות נוספות כמו עבודת צוות והתנהלות בהנעת פרויקטים. תכונות אלו הכרחיות לכל מהנדס בניין, ולכן מעבר להווי המחלקתי, מדובר במשימות מהותיות, התורמות לאיכות הסטודנטים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי שבתאי
הגשר הזוכה
צילום: שי שבתאי
מומלצים