שתף קטע נבחר

למה אנה זק, ליהיא לפיד ודני רופ קופצים?

עשרות מפורסמים ישתתפו בימים הקרובים ב"אתגר הקפיצות" של אלו"ט - במסגרתו ישתפו בעמודיהם ברשתות החברתיות תמונה שבה הם נראים קופצים, עם ההאשטג #מקפיצים_מודעות_לאוטיזם, ויזמינו את הציבור להצטרף ולהעלות תמונות שלהם

 

 

קופצים עם אלו"ט: עשרות מפורסמים ישתתפו בימים הקרובים ב"אתגר הקפיצות" של אלו"ט - אגודה לאומית לילדים ובוגרים עם אוטיזם. במסגרת המיזם, הם ישתפו בעמודיהם ברשתות החברתיות תמונה שבה הם נראים קופצים, עם ההאשטג #מקפיצים_מודעות_לאוטיזם, ויזמינו את הציבור להצטרף ולהעלות תמונות של קפיצות כמיטב הדימיון. באלו"ט מסבירים כי הקפיצות הן אמצעי נפוץ לטיפול בילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי.

 

תנועתיות מסוג זה, הכוללת קפיצות חזרתיות, מעבר להיותה מהנה - מהווה עבורם פעמים רבות דרך להתמודד עם סטרס וחרדה, להירגע ולהשתחרר מהסרבול שלעיתים כובל את גופו של ילד עם אוטיזם. מעבר להנאה שבקפיצה חוזרת ונשנית ככלי טיפולי, היא גם מהווה סימפטום ללקות עצמה, שמתבטאת פעמים רבות ב"תנועות סטריאוטיפיות", ללא מטרה מוטורית מוגדרת.

 

  (צילום:  דרור סיתהכל)
דני רופ(צילום: דרור סיתהכל)

 

ד"ר אורית סטולר, מומחית לנוירולוגיית ילדים והתפתחות הילד מהמרכז לאוטיזם של אלו"ט במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) אמרה כי "כשמדברים על ילדים על הרצף האוטיסטי - האתגר הוא להגיע אליהם, לייצר איתם מעגלי תקשורת ואינטראקציה מהנה. יש ילדים שאין להם שום מוטיבציה לקשר, אז צריך לגרום להם לחוויה נעימה, כדי שהם ירצו ליצור תקשורת שאיתה אפשר לעבוד אחר כך. אחד האמצעים הוא הקפיצה, שהם הרבה פעמים אוהבים".

 

"הקפיצה היא מנגנון שיוצר תהליך של הרגעה", מוסיפה ד"ר סטולר. "בדרך כלל הם עושים את זה כשהם בחרדה או בהתרגשות. זה מווסת אותם, מוריד את הלחץ והחרדה ומאפשר להם לארגן את עצמם יותר טוב. יש משהו בקפיצה שהוא מהנה ומענג, אבל חשוב להיזהר עם זה, כי לא כל הילדים על הרצף קופצים או מטופלים בקפיצות. זה לא מתאים לכולם".

 

  (צילום: שלומי מזרחי)
ליהיא לפיד(צילום: שלומי מזרחי)

 

אליאנה תדהר, שהשתתפה באתגר הקפיצות, אמרה כי "יש עכשיו הרבה אתגרים ברשת, אבל זה נגע בי במיוחד בגלל המטרה שעומדת מאחוריו. הוא חושף עוד קושי של ילדים ובוגרים עם אוטיזם, שרובנו לא מכירים או מודעים לו". תדהר הוסיפה: "כחברה, אחד הדברים שאנחנו צריכים לשאוף אליו הוא להיות סובלניים ולדעת להכיל גם את מי ששונה מאיתנו. אני חושבת שהילדים עושים את זה טוב מאיתנו, המבוגרים. כשהם יודעים שיש מישהו שזקוק לעזרה הם פשוט עוזרים לו, בלי לתייג אותו ובלי לשאול שאלות מיותרות. אני מזמינה גם אתכם להשתתף באתגר הזה, כדי להזכיר לנו לעשות טוב".

 

  (צילום: דרור סיתהכל)
אליאנה תדהר(צילום: דרור סיתהכל)

 

משתתף נוסף, יובל המבולבל, אמר כי "במהלך הקריירה קיבלתי המון פניות מילדים על הרצף שהתחברו לתכנים ולדמות שלי. הופתעתי לראות עד כמה הם אוהבים אותי ועד כמה אני מחובר אליהם ואוהב אותם. יש משהו בדמות שלי, שלמרות שיובל הוא מבולבל - הוא מוצא את הדרך לשמוח, להאמין ולחייך, ואיכשהו הדברים מצליחים לו. גם השירים שכתבתי בתור ילד, מאוד קשורים לעולם של יובל המבולבל ושם הילדים על הרצף התחברו. נפל בחלקי כבוד גדול לקחת חלק ביוזמה המבורכת הזו שיכולה לעזור להם ואני מקווה שרבים יצטרפו".

 

 יובל המבולבל ( )
יובל המבולבל

 

מחר (שלישי) יתקיים יום ההתרמה הארצי של אלו"ט – שייערך השנה בסימן שילוב של ילדים ובוגרים עם אוטיזם בקהילה, בתעסוקה ובחברה. שכיחות האוטיזם באוכלוסייה בעלייה, כשאחוז מהתינוקות בישראל נולדים כיום עם הלקות, דבר שמגדיל את הביקוש לכל סוגי השירותים - מעונות יום, תעסוקה, "בתים לחיים", קייטנות, מועדוניות ועוד. התרומות מסייעות להמשיך לפתח שירותים ולהנגיש אותם למשפחה, לילד ולבוגר.

 

לתרומות: 2452*, באפליקציית פייבוקס או באתר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים