שתף קטע נבחר

חדש באקדמיה: קורס על אינסטגרם ו"טיק טוק"

הקורס, שייפתח באוניברסיטה העברית, נועד לאפשר לסטודנטים להבין בצורה מעמיקה את השינויים שמתרחשים באקוסיסטם של טכנולוגיות התוכן. ועוד בחדשות האקדמיה: מענק לחקור את שינוי האקלים לחוקרים מאוניברסיטה חיפה ומיזם חברתי במכללת ספיר

מדוע אינסטגרם בחנה הסתרה של מספר הלייקים בפוסטים, למה קבוצות בפייסבוק צברו בשנים האחרונות פופולאריות כל כך גדולה, ומה הסיבה שבשנת 2020 רובנו עדיין לא צורכים תוכן באמצעות משקפי VR מציאות רבודה? קורס בחירה שיועבר בסמסטר ב' לסטודנטים לתואר מוסמך במחלקה לתקשורת ועיתונאות באוניברסיטה העברית, תחת השם "חדשנות במדיה דיגיטליים: משתמשים, מפרסמים ופלטפורמות" יעסוק בשאלות אלו, ויועבר על ידי הפוסט דוקטורנטית במחלקה לתקשורת ועיתונאות, ד"ר יפעת מור - שניהלה בעברה את יחידת המדיה החברתית של עיריית תל אביב-יפו, וכיום משמשת כמנהלת תוכן וקמפיינים ויועצת אסטרטגית.

 

אפליקציית tik tok (צילום: shutterstock)
אפליקציית tik tok(צילום: shutterstock)

 

מטרת העל של קורס זה היא לאפשר לסטודנטים להבין את השינויים התקופתיים שהרשתות החברתיות עוברות, וללמוד איך אנחנו בתור משתמשים ויוצרי תוכן יכולים להתאים את אופן השימוש שלנו ואפילו להשפיע על הסביבה הדינמית המשתנה בפלטפורמות. "בניגוד לקורסים מקצועיים בתחום הסושיאל, אני לא מנסה ללמד את הסטודנטים שלי בהכרח איך להפוך למנהלי עמודי פייסבוק מוצלחים. זה לא העיקר. הקורס נועד לאפשר לסטודנטים להתמודד ולהבין בצורה מעמיקה את השינויים הרבים שמתרחשים באקוסיסטם של טכנולוגיות התוכן, ללמוד להסתנכרן ולהתעדכן מול הכוחות שפועלים ברשתות החברתיות ולעשות אדפטציה בהתאם. בעוד חמש שנים הסטודנטים שיעברו את הקורס יוכלו להסביר את התהליכים שעוברים בפייסבוק, בכוחות עצמם, בניגוד לסטודנטים שלוקחים קורסים דומים במוסדות אחרים, שמתמודדים עם התהליכים העכשוויים שעוברת הרשת החברתית הזאת ברמה של 'כאן ועכשיו'", מסבירה ד"ר מור.

 

החידוש המשמעותי לעומת השנתיים האחרונות, שבהן נערך הקורס הוא התמקדות ברשת חברתית נוספת שנכנסה לאחרונה לחיינו, "טיק טוק". "לראשונה הפכה רשת חברתית שמגיעה מסין לשחקן מרכזי בעולם הרשתות החברתיות בעולם המערבי, שעד עכשיו החברות האמריקניות פייסבוק, גוגל וטוויטר שלטו בו. בגלל שהמקור של 'טיק טוק' הוא בסין מעניין ללמוד איך היא מנוהלת, מה השאיפות שלה ומה המשמעויות הפוליטיות של כניסתה לזירה. כמובן שבקורס נעסוק בביקורת סביב הרשת החברתית הזאת", מוסיפה ד"ר מור.

 

ד
ד"ר יפעת מור(צילום: זוהר סוסנקו, עבור האוניברסיטה העברית בירושלים)

 

יש לציין כי באחד השיעורים יילמדו נושאים שמעסיקים כיום את מרבית אושיות הרשת החברתית, שמשתמשים בה ליצירת רווחים כלכליים - תוכן אורגני מול פרסום ממומן, ביג דאטה ופרסונליזציה, פרסום מול פעילות אורגנית בפלטפורמות השונות - גוגל, יוטיוב, פייסבוק, אינסטגרם.

 

לחקור את שינוי האקלים בחופי הכרמל

אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת סן דייגו ישתפו פעולה במחקר שיבקש להבין כיצד התמודדה התרבות האנושית לאורך עשרת אלפי השנים עם משברי אקלים. המוסדות יקבלו מענק בסך 1.3 מליון דולר מקרן ההשקעות קורט (Koret Foundation) למשך שלוש שנים

 

בשנים האחרונות עלתה סוגיית משבר האקלים העולמית לראש סדר היום הציבורי והתקשורתי ברחבי העולם. מאות מחקרים נעשו מזוויות שונות על הסיבות, ההשפעות, ההשלכות והפתרונות של משבר זה על החברה האנושית. אך האם דווקא פריצת הדרך המחקרית תגיע מבחינת דרכי ההתמודדות של האנושות ב- 10,000 השנים האחרונות? שיתוף הפעולה בין שתי האוניברסיטאות מבקש לבחון בפעם הראשונה בהיקף זה את יחסי הגומלין שבין שינויי האקלים, הים והתרבות האנושית לאורך חוף הכרמל. בחינת היחסים תעשה לאורך מספר דורות בעשרת אלפי השנים האחרונות. מחקר משותף זה ייערך במשך שלוש שנים בהן סטודנטים מסן דייגו וחיפה יעברו סמינרים מדעיים באתרי שטח לאורך רצועת חוף הכרמל.

 

פרופ' אסף יסעור לנדאו, מנהל מכון לאון רקאנטי ללימודי ים באוניברסיטת חיפה, אמר: "שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת סן דייגו הינו כהוכחה להצלחת עבודת המחקר של המרכז שלנו בחיפה. אני מאוד נרגש מההזדמנות האדירה שבה שני המוסדות משלבים כוחות במטרה לקדם את המחקר הקיים בתחום וכן את ההוראה לטווח הארוך".

 

תחום הארכיאולוגיה הימית הינו תחום חדש יחסית של ארכיאולוגיה, ומחקר מסוג זה מתאפשר כיום בזכות כלי מחקר מתקדמים לחקר שינויים סביבתיים הכוללים גיאולוגיה ימית, תהליכי חוף מדעי אקלים ועוד אשר התפתחו במהלך העשורים האחרונים. לשיתוף הפעולה בין שניים מהמוסדות המובילים בעולם בתחום מחקר זה יש פוטנציאל לקדם את לימודי מדעי האקלים והסביבה על ידי ניצול העושר והמגוון הארכיאולוגי של המורשת התרבותית השקועה בים התיכון. הימצאותם של שרידים ארכיאולוגיים מתחת לפני הים מאפשרים לצוות המחקר לבחון את יחסי הגומלין שבין שינויי האקלים, הים והתרבות האנושית בנקודות זמן שונות לאורך ציר זמן של עשרת אלפי השנים האחרונות ולראות אלו פתרונות נמצאו על ידי חברות אלו לשינויי האקלים לאורך תקופה זו. למחקר זה גם השפעה מכרעת על תכנון והקמה של תשתיות לאומיות במרחב הימי כגון אסדות גז. המענק בסך של 1.3 מיליון דולר יוענק לצוות המחקר עבור קיומם של הסמינרים המקצועיים, רכישת ציוד ועוד, דבר אשר יתרום רבות לחיזוק מערכת היחסים בין מוסדות אקדמיה אלו וכן ליצירת מחקר פורץ דרך בתחום הארכיאולוגיה התת ימית.

 

מרכז זכויות חברתיות ברהט

השבוע נפתח קורס הכשרה ראשון למתנדבים ופעילים של מז"ח - מרכז זכויות חברתיות ברהט.

 

רשת מרכזי זכויות חברתיות – מז"ח, הינו מיזם חברתי משותף של בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר ותושבי הנגב. מרכזי מז"ח שהוקמו עד כה בשדרות, אופקים, בבאר שבע וכעת ברהט עוסקים בבניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן. החיבור בין התושבים לאקדמיה יוצר שותפות ייחודית אשר מסייעת ביצירת קהילות מועצות אשר כבר רשמו לזכותן הצלחות והישגים רבים.

 

הקורס כולל תשעה מפגשים, במסגרתם יתקיימו הרצאות בנושאים שונים המועברות על ידי אנשי אקדמיה ואנשי מקצוע, בהם מיצוי זכויות במוסד הביטוח הלאומי; מיצוי זכויות ושינוי מדיניות בתחבורה הציבורית; העצמה נשית; מנהיגות – איך מובילים שינוי; תהליכים בהוצאה לפועל ורשות האכיפה; שינוי מדיניות; אקטיביזם ועוד. בסיום הקורס תוענק תעודה למשתתפים.

 

המרכז החדש ברהט הינו יוזמה משותפת של מז"ח, עיריית רהט, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ומשרד הבינוי והשיכון. כאשר הפעילות הראשונה של המרכז היא בתחום התחבורה הציבורית באזור.  עמית כיתאין, מנהל מרכזי זכויות חברתיות: "קורס המתנדבים/הפעילים של מז"ח רהט מהווה את חזון פעילות מז"ח והמכללה האקדמית ספיר בנגב: בניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן ומקדמות שינוי. הקורס עליו עבדנו רבות יסייע במתן כלים פרקטיים למיצוי, וקידום זכויות, ואנו בטוחים שבעזרתו עוד ועוד מתושבי רהט יקדמו שינוי בחייהם ובחיי תושבי העיר. אנו מתרגשים מאוד ומודים לעיריית רהט מחלקת הרווחה ומשרד השיכון- שיקום שכונות, לרחל דסטה העובדת הקהילתית של מז"ח, לצוות הסטודנטים, ולתושבים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיבוד תמונה
טיק טוק ואינסטגרם
עיבוד תמונה
מומלצים