שתף קטע נבחר
 

יושבים בבית? אולי בשנה הבאה תהיו סטודנטים?

לכולנו התפנה עכשיו הרבה זמן, וזו הזדמנות מצוינת לעשות קצת סדר בראש ובמחשבות - מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול?

אז למרות הכאוס עכשיו, העולם לא קורס ובאוקטובר 2020 תפתח שנת לימודים אקדמית. אולי יהיו בה יותר קורסים מקוונים, אולי עדיין נשב במרחק של שני מטר זה מזה, ואולי יהיה צפוף יותר בחוג לאפידמיולגיה - ובכל זאת, אקדמיה שבוגריה גם רחבי אופקים וגם משתכרים יותר.

 

ריכזנו עבורכם עצות מטובי המומחים של אלומה - מה אפשר לעשות עכשיו כדי להיות סטודנט בעוד חצי שנה.

 

1. לבחור מקצוע לימודים

אם מעניין אתכם לנבא מה יהיו המקצועות הנדרשים במשק בעוד עשר, עשרים או ארבעים שנה, אפשר לגשת ללמוד עתידנות. ובכל מקרה, ההמלצה היא להתחבר לתחומים שמעניינים אתכם.

 

את תהליך בחירת המקצוע מתחילים בבירור אישי, שהבידוד הוא זמן מצוין לעשות אותו. שאלו את עצמכם מתי התלהבתם מעבודה כלשהי או תחום דעת? איזה תחום אתם יכולים ללמוד שעות בלי להשתעמם? מה אמרו לכם אנשים שמכירים אתכם ואתם סומכים על השיפוט שלהם שתפור עליכם?

 

זה גם הזמן לערוך חקר מקצועות. ערכו ראיון קצר (בטלפון) עם אנשים שהעבודה שלהם מסקרנת אתכם - מה הם עושים ביום יום? מה למדו כדי להגיע לכאן? מה התכונות החשובות להצלחה במקצוע? זאת במטרה להבין את עולם התוכן המקצועי, מסגרת העבודה והדרך שעשו כדי להגיע לתפקיד.

 

אפשר גם לנצל את הזמן ללמוד עצמאית, זו יכולת חשובה לכל עובד במאה ה-21. הרשמו לקורסים חינמיים והעמיקו את הידע בדברים שמעניינים אתכם (נגיד פסיכולוגיה) וגם תנסו דברים חדשים (נגיד קורס תכנות או משפטים). עולם הידע עצום ונגיש עכשיו יותר מתמיד.

 

מנכ"לית עמותת אלומה, יפעת סלע (צילום:  צביקה פרידמן)
מנכ"לית עמותת אלומה, יפעת סלע(צילום: צביקה פרידמן)

 

קבלו עזרה בבחירת מקצוע. אפשר לקבל ייעוץ תעסוקתי בתשלום ואפשר לפנות אל יועצי ההשכלה הגבוהה של תוכניות "הישגים" ו"רואד"- התוכנית הלאומית להנגשת השכלה גבוהה של המל"ג שמובילה עמותת אלומה. הם ישמחו לתת לכם ייעוץ לימודים און-ליין (ברוח ימי הקורונה) ללא עלות. בדקו אם ביישוב שלכם פועל רכז וקבעו כבר היום פגישה בפיג'מה.

 

2. לבחור מוסד לימודים

זמן יש בשפע, האינטרנט עוד איתנו - עכשיו אפשר להיכנס לאתרי מוסדות הלימודים ולערוך מיפוי- איפה מלמדים את התחום שהבנתם שמעניין אתכם.

 

בחירת מוסד הלימודים מושפעת מהמון גורמים. האם אתם רוצים ללמוד באוניברסיטה או מכללה? קרוב או רחוק מהבית? אולי מוסד שמוכוון תעסוקה ומשלב התנסות מעשית? באתרי המוסדות האקדמיים יש שפע של אינפורמציה שאפשר לקרוא כעת בנחת.

 

3. לקראת ההרשמה

צמצמתם את הרשימה ואתם יודעים מה אתם רוצים ללמוד ואיפה אפשר ללמוד את זה. עכשיו אפשר לערוך מיפוי של דרישות הסף בחוגים והמוסדות הרלוונטיים.

 

אם אתם רשומים לקורס הכנה לפסיכומטרי, בטח כבר קיבלתם הודעה שהקורס עובר לאון-ליין. המשיכו ולמדו בצורה אפקטיבית- צרו מרחב שקט ללמידה, צאו מהפיג'מה והתרכזו בקורס ובתרגול. מועד אפריל של הבחינה הפסיכומטרית שבוטל, מותיר צעירים רבים ,שהתכוננו אליו, מבולבלים. כרגע, מסתמן שיקבע מועד חדש, ובכל מקרה האוניברסיטאות יתאימו את הדרישות שלהן ללוח הזמנים החדש. אז אין טעם להילחץ, השקיעו את הזמן בלמידה שתקדם אתכם וחכו לעדכון שעוד יבוא.

 

4.

היערכות לשנת הלימודים

היערכות טובה ללימודים אקדמיים כוללת תכנון כלכלי לתקופת הלימודים. זה הזמן לבדוק היכן יש מעונות או כמה עולה דירה שכורה בקרבת האוניברסיטה. כדי לדעת אילו הטבות יש במוסד המבוקש בדקו בדקאנט מה מציעים לסטודנטים. בנוסף, ביחידות למעורבות חברתית ניתן למצוא מלגות וביחידות ללקויות למידה אפשר לברר על ההטבות ללקויי למידה.

 

זה הזמן גם לנסות לאתר מלגות שיעזרו לכם לצלוח את תקופת הלימודים עם הראש מעל המים. אנחנו ממליצים לערוך חיפוש באתר מלגהפה או להתייעץ עם יועצי ההשכלה הגבוהה של 'הישגים' ו'רואד'.

 

בניגוד לימים רגילים, מומלץ לפנות למוסדות האקדמיים במייל ולא בטלפון. כך יהיה להם נוח יותר לענות לכם ואתם תוכלו לקבל את כל המידע הדרוש.

 

והכי חשוב, אל תוותרו על החלומות שלכם, כוונו גבוה והגיעו לשם – צעד אחר צעד.

 

הכותבת היא מנכ"לית עמותת אלומה, יפעת סלע

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים