שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

הממשלה שוקלת: שימוש בשב"כ לטובת סגר מצומצם יותר

על פי הערכות, השימוש שייעשה באמצעים טכנולוגיים של שירות הביטחון הכללי נועד לנטר אזורים שבהם יש כמות גדולה יותר של חולים ומבודדים. המטרה, כפי שפורסם בכלכליסט: לא להטיל סגר על ערים ושכונות שלמות כדי לאפשר לציבור רחב יותר לחזור לעבודה ולשגרה מסוימת

 

חסימה משטרתית בצומת הכפר הירוק בסגר בערב חג שני של פסח (צילום: ענבל חננאל)
חסימות ברמת השרון, היום(צילום: ענבל חננאל)
 

ועדת השרים להתמודדות עם התפשטות הקורונה שוקלת להסתייע בשב"כ טכנולוגית כדי לקבוע סגר מצומצם יותר בתוך הערים והיישובים. כך נודע הערב (שלישי) ל"כלכליסט".

 

מטרת השימוש באמצעים הטכנולוגיים של שירות הביטחון הכללי, שלא ברור עדיין מהם וכיצד יפעלו, היא כדי לנסות לאפשר לציבור רחב יותר לחזור לעבודה ושגרה מסוימת. לפי ההערכות, השימוש שיעשה באמצעים הוא ניטור של אזורים שבהם יש כמות גדולה יותר של חולים ומבודדים, על מנת לא להטיל סגר גורף על ערים ושכונות שלמות. כלומר סגרים מידתיים יותר.

 

התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים

הסגר התחיל, התנועה בין הערים נאסרה

מניין המתים בישראל עלה ל-122 בני אדם

דיירת בבית אבות בבני ברק נדבקה בקורונה, המשפחות לא עודכנו

מומחה למגפות: "בין 2,000 ל-4,000 איש ימותו בישראל" 

שוטרים פרצו לבית בבני ברק והפסיקו תפילה שהועברה ברשת

 

מוקדם יותר היום פורסם כי הממשלה שוקלת לגייס את השב"כ לסייע למשרד הבריאות במשימות נוספות להתמודדות עם התפשטות הקורונה. הדבר עלה בתגובה המעודכנת שנשלחה הבוקר לבג"ץ בתגובה לעתירות לביטול התקנות שמאפשרות לשירות לאסוף מידע טכנולוגי על חולי קורונה ומי שבא איתם במגע. 

 

544 (צילום: אוהד צויגנברג )
יסייע לצמצום הסגר? נדב ארגמן(צילום: אוהד צויגנברג )

"במסגרת דיוני צוות השרים המתקיימים בימים אלה ממש נשקלת הוספת משימות לשב"כ במסגרת הסיוע שניתן על ידו למשרד הבריאות בהתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה, לצד בחינת חלופות נוספות", נכתב בתשובת המדינה. המטרה, לפי המדינה, היא "לשפר את האפקטיביות הסיוע הניתן למשרד הבריאות, על מנת שניתן יהיה להוסיף ולפעול להאטת התפשטות הנגיף תוך הסרה חלקית של המגבלות על חופש התנועה".

 

כבר כיום, כפי שעלה מתגובת המדינה עצמה לבג"ץ, השימוש שהיא עושה בשב"כ הוא חריג ביחס למדינות העולם. במסמך שגיבשה הנציבות האירופית (הזרוע המבצעת של האיחוד) נקבעו עקרונות שיעמדו בבסיס ארגז הכלים של המדינות באיחוד לניטור ומעקב אחרי חולי קורונה. במסמך מומלץ לקבוע מנגנוני הגנה אשר יבטיחו את הזכויות הבסיסיות של החולים וימנעו יצירת סטיגמה שלילית. הדגש במסמך הוא על הגנה על מידע אישי וחיסיון תקשורת.

 

לב המסמך עסק בהעדפה של אמצעים פחות פולשניים לפרטיותו של החולה, אך יעילים, "לרבות שימוש בנתוני קרבה, והימנעות מעיבוד מידע בדבר מיקומים מיקומים או תנועות של אנשים ושימוש במידע אנונימי ככל שהדבר ניתן. כמו גם שימוש בדאטה שעבר הליכי אנונימיזציה וסיכום בכל מקרה שבו זה אפשרי". בין היתר, האיחוד ממליץ להימנע מפרסום מסלולי התנועה של חולים, כפי שנעשה בישראל בסיוע שב"כ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שב"כ, באדיבות ישראל דיפנס
שב"כ
צילום: שב"כ, באדיבות ישראל דיפנס
מומלצים