<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
המעצר התאפשר במסגרה חקירה סמויה שהתנהלה מזה מספר שבועות בתחנת בית שמש. במסגרת החקירה נאסף חומר ראיות נגד מספר חשודים. על פי החשד, הם פגעו באופן מתמשך במספר תושבי שכונת ״חפציבה״ בעיר, על רקע ניסיון לכפות אורח חיים שמרני על התושבים.
מחומר הראיות עולה, כי קבוצת החשודים הייתה מעורבת בגרימות
נזק לרכוש התושבים, איומים על בני המשפחה, וניסיונות להשפיע על מוסדות שבהם מתחנכים ילדי המשפחה.
בין היתר, סימנו התושבים בתים של הקורבנות בצבע, וכן שברו ציוד בבתים ואף גרמו לנזק לרכוש הקורבנות. בחקירתו מכחיש החשוד את המיוחס לו. החקירה נמשכת, ולדברי גורמים במשטרה - צפויים מעצרים נוספים.
לפני מספר חודשים גיבש "הוועד למען טוהר המחנה" של הקנאים החרדים בבית שמש, מסמך דרקוני המבקש להטיל מגבלות חד-צדדיות קשות על עיתוני בית שמש החרדית, תחת הכותרת "הוראות מפורטות למפרסמים".
החרדים המתונים בעיר, מהזרם המרכזי, תיארו אווירת טרור שמשליטים אותם קנאים על הציבור - בין היתר, באמצעות כלי התקשורת - תוך שהם נוקטים שיטות בריוניות ועברייניות. "זה המשך האיראניזציה של בית שמש – שלא לומר דאע"שיזציה".
בעלי עיתונים מקומיים סיפרו אז כי "זה פרוטקשן אמיתי. יש עלינו איומים: מי שלא יישר קו, צפוי לרדיפה אישית ועסקית מתמשכת". בין הדרישות שהעלו הקנאים: במקום "צימרים" יש לכתוב "חדרים להשכרה", מחוץ ללקסיקון: שמות פרטיים של נשים, והמילים הריון, לידה, הנקה - צריכות אישור מהמפקח.
מדובר בעליית מדרגה בפעילות, המכוונת פנימה - כלפי הציבור החרדי - לאחר שבמשך שנים מתלוננים תושבים שאינם נמנים על הזרם החרדי, על כפייה דתית והטרדות.
קראו עוד בערוץ היהדות: