שתף קטע נבחר

בית המשפט קבע: מחיר הצניעות - 60 אלף ש"ח

15 אלף שקלים לאישה - זה הסכום שבו תפצה עיריית בית שמש ארבע נשים תושבות העיר, שתבעו אותה בשל סירובה להסיר שלטי צניעות. השופט קבע כי מדובר בהשפלה, וכי "השלטים גוררים פגיעה חמורה בכבוד האדם, בשוויון, בחירות האישית ובאוטונומיה"

העירייה סירבה להסיר "שלטי צניעות" – ותשלם על כך ביוקר: 15 אלף שקלים לאישה – זה הסכום שבו תפצה עיריית בית שמש ארבע נשים, תושבות העיר, שתבעו אותה בשל סירובה להסיר שלטי צניעות. בית המשפט קבע כי העירייה התרשלה באופן חמור, בכך שלא פעלה להסרת השלטים הבלתי חוקיים – וקבע כי מלבד הקנס על סך 60 אלף שקלים, אף תשלם את הוצאות המשפט.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

השופט דוד גדעוני קבע בנימוקיו כי סירוב העירייה להסיר את שלטי הצניעות, מביא "לפגיעה חריפה וקשה בזכותן של נשים לשוויון ולכבוד, ויש בהם גם משום השפלה", כתב. "המסר העולה מן השלטים מפלה ופוגעני. השלטים נועדו להביא להגבלת השימוש של נשים – באשר הן נשים, ובשל היותן נשים בלבד – במרחב הציבורי".

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

התביעה הוגשה בשנת 2013 על ידי עו"ד אורלי ארז-לחובסקי מהמרכז הרפורמי לדת ומדינה, בשם ארבע נשים אורתודוכסיות שעתרו נגד העירייה והעומד בראשה, משה אבוטבול - בשל הסירוב להסיר את שלטי הצניעות התלויים במקומות מרכזיים בעיר.

 

נשים, הימנעו ממעבר במדרכה (צילום: באדיבות המרכז הרפורמי לדת ומדינה ) (צילום: באדיבות המרכז הרפורמי לדת ומדינה )
נשים, הימנעו ממעבר במדרכה(צילום: באדיבות המרכז הרפורמי לדת ומדינה )

 

כך למשל, בכניסה לשכונת רמת בית שמש ב', תלוי שלט ענק שבו מופיעה הדרישה כי "על עוברות האורח והמבקרות להופיע בלבוש צנוע... כולל חולצה סגורה עם שרוול ארוך, חצאית ארוכה. לא בלבוש מכנסיים ולא בלבוש צר או חשוף". שלטים דומים תלויים בכמה מוקדים בעיר, ובמרכזי המסחר העירוניים.

 

בית המשפט: תחושה קשה של הפקרת נשים

בשלטים נוספים שהוצבו סמוך לבתי כנסת הנשים התבקשו לעבור מדרכה ולהימנע משהייה סמוך לבית הכנסת. השופט הוסיף כי השלטים "גוררים פגיעה חמורה בכבוד האדם, בשוויון, בחירות האישית ובאוטונומיה".

 

כללי לבוש צנוע בשכונה (צילום: באדיבות המרכז הרפורמי לדת ומדינה ) (צילום: באדיבות המרכז הרפורמי לדת ומדינה )
כללי לבוש צנוע בשכונה(צילום: באדיבות המרכז הרפורמי לדת ומדינה )

 

השופט גדעוני טען כי "הימנעות בעלי הסמכות מלפעול להסירו, עלולה ליצור רושם כי השלט האמור הוא על דעתם. הציפייה עלולה, בנסיבות מסוימות, לעודד או לסייע ביצירת אווירה ואקלים חברתי שבהם מתפרש השלט כמחייב ציות, ואף להביא לפעולות אכיפה בפועל של האמור בשלט, לעתים בדרך של אלימות".

 

עוד קבע, כי התנהלות העירייה וראש העיר יוצרת תחושה קשה של הפקרת הנשים, כדבריו. "הגורמים המוסמכים מפקירים את התובעות ואת ציבור הנשים, מאפשרים את הפגיעה המתמשכת בזכויותיהן - וכי הם נכונים לאפשר מציאות שבה חלקים מהעיר אינם כפופים לשלטון החוק באפן שעלול להתפרש כמתן גושפנקא לדברים".

 

עוד נכתב על אי ההסרה, כי "יש בה משום מתן פרס לאלימות והיא עלולה לעודד אלימות נוספת... היא נותנת כוח מוחלט בידי מי שמפעילים... אלימות לשם קידום עמדותיהם..."

 

עו"ד אורלי ארז-לחובסקי, מנהלת המחלקה המשפטית במרכז הרפורמי לדת ומדינה, בירכה על החלטת בית המשפט, "שהדגיש", כדביה, "את המחדל החמור של העירייה שסירבה במשך שנים להסיר את שלטי הצניעות - ובכך למעשה הפקירה את זכויותיהן של נשות העיר, ונתנה רוח גבית לאלימות שהופעלה נגדן. יש לקוות שכעת עיריית בית שמש תפנים סוף-סוף את חובתה לפעול כחוק, ותסיר באופן מיידי את השלטים המשפילים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות המרכז הרפורמי לדת ומדינה
"הנשים מתבקשות שלא התעכב מול בית הכנסת". בית שמש
צילום: באדיבות המרכז הרפורמי לדת ומדינה
מומלצים