החודש נערכה בניו יורק תצוגת בגדי גברים מפתיעה של מותג האופנה I Wool Survive – שם שהוא פרפראזה על להיט הדיסקו I Will Survive של גלוריה גיינור משנות ה-70. בתצוגה שנערכה בשיתוף אפליקציית ההיכרויות להומואים גריינדר, צעדו על המסלול דוגמנים בבגדים צמודים וסקסיים עשויים כולם "צמר גאה" מחוות Rainbow Wool שבגרמניה.
החווה, שהוקמה ב-2021 על ידי מיכאל שטוקה, הומו מוצהר בעצמו, מגדלת כבשים זכרים שאינם מתרבים ולעיתים זוכים לכינוי "גאים". מדענים העריכו כי עד שמונה אחוזים מהכבשים נמשכים לבני מינם. רבים מהכבשים האלה נשלחים לשחיטה משום שאינם תורמים לרבייה. במקום זאת, שטוקה החל לגזוז את צמרם ולהפוך את המוצר הגולמי למוקד של אמירה חברתית.
הצמר הייחודי הגיע אל מעצב האופנה מייקל שמידט, אשר יחד עם גריינדר החליטו ליצור תצוגת אופנה חד-פעמית שבה הוצגו 37 מערכות לבוש מסריגים. התצוגה נערכה בניו יורק בפני אנשי אופנה, אמנים וחברי קהילת הלהטב"ק. "זה סיפור על זכויות בעלי חיים", אמר החודש שמידט בריאיון לניו יורק טיימס, "וזה סיפור על זכויות אדם".
לדברי טריסטן פיניירו, סגן נשיא בכיר לשיווק ותקשורת מותגים בגריינדר, זוהי גם "מטפורה לאופן שבו מתייחסים לאנשים להט"בים ברחבי העולם", כפי שציין בטיימס. "הכבשים הגאים נזרקים, נשכחים, נתפסים כחסרי ערך", הוסיף, "אבל דרכם שני אנשים שלעולם לא היו נפגשים אחרת – חוואי כבשים גרמני ומעצב מלוס אנג'לס – התחברו ויצרו יחד משהו יפהפה".
שמידט הוא דמות מוכרת בחוגי האופנה בארצות הברית. לאורך הקריירה שלו עיצב לשורה ארוכה של מפורסמות, ביניהן מדונה, שר, ליידי גאגא וביונסה. שמו נקשר לפרויקטים שנעים בין תלבושות במה פיסוליות לעיצוב חללים ותכשיטים. הוא פועל על קו לוס אנג'לס-ניו יורק, ומשלב בעבודתו מלאכת יד וחדשנות טכנולוגית, כולל שימוש בהדפסה תלת-ממדית.
"אני לא באמת רואה את הפרויקט הזה כאופנה – אלא כאמנות", הוסיף, "זה מוכר רעיון יותר מאשר קולקציית בגדים, והרעיון שזה מוכר הוא שהומוסקסואליות היא לא רק חלק מהמצב האנושי, אלא גם מעולם החי. זה שולל את התפיסה שלהיות הומו זו בחירה. זה חלק מהטבע".
פיניירו ניסח זאת בצורה ישירה יותר: "אי-אפשר לומר שהכבשים הושחתו על ידי תרבות ה-woke", אמר. עם זאת, מי שהיה רוצה למהר לרכוש לעצמו אוברול צמר נעים מהקולקציה, יצטער לגלות כי הפריטים שהוצגו אינם עומדים למכירה.








