כבר חורף שני ברציפות ש"חום שוקולד" הוא הצבע הנכון לעונה. לאחר שנים ארוכות שבהן נחשב החום לצבע כבד, משעמם, חסר שיק ומבוגר – הוא זוכה לחיבוק גדול מתעשיית האופנה. הצבע שהיה פופולרי בעיקר בתחום האביזרים וההנעלה, הוא לא פחות מאמירה מתוחכמת כשזה מגיע לבגדים שאתן לובשות. יש בו עומק, סקס אפיל ואלגנטיות, כמו פרלין בלגי יוקרתי.
מהמסלולים של מיו מיו, פראדה ובוטגה ונטה, ועד אלפי פידים באינסטגרם והצעות לבוש בטיקטוק – החום "התגלה" מחדש על ידי בנות המילניאלס ודור ה-Z. כמעט אין בית אופנה שלא מציע העונה פרשנות משלו לשוקולד, לרבות מעצבים ישראלים ורשתות אופנה בינלאומיות.
מקורו של הטרנד בקאמבק הנוסטלגי לשנות ה-70, עשור שמזוהה עם גווני אדמה ופריטים עשויים עור וזמש. בשנתיים האחרונות לקחו את הפלטה החומה מעצבים כמו מתיו בלייזי, סימון פורטה ז'קומוס ואחרים, והפכו אותה למודרנית ונחשקת עם מעילים ארוכים בגוון קקאו, שמלות רכות בצבע אספרסו, ותיקים במרקם שוקולד נמס כאנטיתזה למינימליזם השחור.
כדאי לזכור שלמרות יחסי הציבור הגרועים שלו – שהובילו לכך כי חום הוא לא הבחירה הראשונה של נשים רבות – הוא מתאים לגווני עור רבים (מבהירות ועד כהות עור), משתלב נהדר עם צבעים ניטרליים כמו בז', אפור ולבן, ויכול להיראות יוקרתי או יומיומי, תלוי בסטיילינג ובגישה.
העונה שילובי "שוקולד על שוקולד" נחשבים לשיא האלגנטיות, כאשר אפשר לשחק עם גוונים שונים של חום ליצירת מראה הרמוני ומתוחכם. כך או כך, חום שוקולד נראה מצוין בחומרים כמו עור, זמש, קטיפה וצמר, שמטעינים אותו בעומק מתוקף הטקסטורה שלהם.
כדי להימנע ממראה כבד מדי – כי זו סכנה סגנונית גדולה עם חום – מומלץ לשלב אותו עם אביזרים בצבע זהב עדין או עם תכשיטי פנינה, נעליים בצבע קרם, או נגיעה של לבן. למי שמעדיפה מינונים קטנים של חום במלתחה – תיק, חגורה או מגפיים בגוון שוקולד מספיקים כדי לשדרג כל מערכת לבוש.













