שף
שף
עוגת מוס שוקולד מפוארת

עוגת מוס שוקולד ופירות אדומים כשרה לפסח

פרווה, כשרה לפסח ונטולת גלוטן: העוגה הזו הולכת לכבוש את שולחן החג

פורסם:
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ)
לבסיס:
  • 2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים או קמח שקדים
  • 2 חבילות (200 גרם) אבקת סוכר
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק (מומלץ במעבד מזון)
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
למוס השוקולד והפירות האדומים:
  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת צמחית (או מתוקה, לגרסה חלבית)
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כוס (125 גרם) פירות אדומים מוקפאים (אין צורך להפשיר), מכל סוג שאוהבים
  • 2 כפות מים חמים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • אפשרות לקישוט: 100 גרם נשיקות מרנג
ההכנה
  1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים היטב את התבנית.
  2. הבסיס: שמים בקערה את השקדים הטחונים (או קמח השקדים), אבקת הסוכר והשוקולד ומערבבים.
  3. שמים בקערת המערבל את החלמונים ומחצית מכמות הסוכר ומקציפים לקרם יציב ובהיר. מעבירים את הקרם לתערובת השקדים והשוקולד ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה.
  4. מנקים ומייבשים היטב את קערת המערבל. שמים בה את החלבונים ואת שארית הסוכר ומקציפים לקצף יציב. מוסיפים לעיסת החלמונים והשקדים ומערבבים בתנועות קיפול לאיחוד. יוצקים לתבנית.
  5. אופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון. מאחסנים במקפיא 10 דקות לפחות (ועד חודש).
  6. המוס: שמים בסיר את השמנת והשוקולד ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס. מאחסנים במקפיא לשעה או במקרר 4 שעות לפחות.
  7. שמים בקערת מעבד המזון את הפירות האדומים, המים, הסוכר וסוכר הווניל וטוחנים למרקם אחיד.
  8. שמים בכלי מתאים את הג'לטין והמים, מערבבים ומניחים כ־2 דקות, לספיחה של הנוזלים. מחממים כ־30 שניות במיקרוגל ומערבבים עד שאין גושים.
  9. שמים בקערת המערבל את קרם השמנת והשוקולד ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, למוס יציב. עוצרים. מוסיפים למוס את הג'לטין ואת הפירות הטחונים ומערבבים בתנועות קיפול. יוצקים את המוס על בסיס העוגה האפוי ומיישרים. מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
  10. אם רוצים, מקשטים בנשיקות מרנג. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מפשירים במקרר כשעה לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button