שף
שף
מרק ירקות עם כופתאות סולת

מרק ירקות עם כופתאות סולת

גרסת ראש השנה למרק העוף עם הקניידלך: מרק ירקות מרענן וכופתאות עגולות וחמודות (כן, בדיוק כמו השנה שתבוא עלינו לטובה)

פורסם:

המרכיבים (8 מנות)

לכופתאות
  • 1 כוס (200 גרם) סולת
  • 1 כף מלח, 1/8 כפית פלפל שחור טחון, 1 כפית פפריקה מתוקה,
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות שמן קנולה או שמן זית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה בגודל L
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
למרק
  • 2 בצלים, קלופים
  • 6 קישואים
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • 4 גזרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית בהרת
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מרק עוף או ירקות, מוכן ומסונן, או מים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה (או עוד פטרוזיליה)
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
  • להגשה: מיץ לימון, עשבי תיבול טריים

ההכנה

1. הכופתאות: שמים בקערה את הסולת והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את השמן, המים והביצה ולשים למרקם שמזכיר פלסטלינה. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. מכסים ומשהים 10 דקות. יוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי ומועכים אותם קלות.
2. המרק: קוצצים את הבצלים, הקישואים, הסלרי והגזרים לקוביות בגודל כ־1 ס"מ.
3. יוצקים לסיר גדול את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הירקות שקצצנו ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה כ־5 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים קצרות. מוסיפים את המרק (או המים), הפטרוזיליה והכוסברה, הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ־15 דקות.
4. מוסיפים את הכופתאות, מביאים שוב לרתיחה עדינה, מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים כ־30 דקות, עד שהכופתאות רכות.
5. מעבירים לקערת הגשה. יוצקים מעט מיץ לימון טרי ומקשטים בעשבי תיבול טריים. מגישים.
  • איך מכינים מראש? מבשלים עד יומיים מראש ומאחסנים במקרר. מחממים לפני ההגשה (אם המרק הסמיך, מוסיפים מעט מים).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button