צמחי מרפא ביתיים: איך מרפאים בעזרת עשבי תיבול
תשכחו מכל האבקות המעובדות ועברו לדבר האמיתי - עשבי תיבול. אוכלים אותם, שותים אותם ומרפאים בעזרתם. הנה הנבחרת שלנו
פעם, לפני עידן אבקות המרק למיניהן, הייתה לעשבי התיבול הטריים נוכחות קבועה בכל מטבח שכיבד את עצמו. פרט לארומה וטעם מיוחדים, הסבתות ידעו להכין מהם כל מיני שיקויי פלא נגד מיחושים שונים ומשונים. בדור המזון המהיר הם
כמעט נזנחו, עד שבמחקרים אחרונים התברר מה שידעו כבר לפנינו - העשבים האלה עשירים בנוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים, חומרים אנטי בקטריאליים, וחומרים המגבירים את פעילות המערכת החיסונית.
בזכות רכיבים אלה הם מסייעים בהפחתת הסיכון למחלות, כמו סרטן, לב, שבץ, קטרקט, התנוונות רשתית העין, סוכרת ואפילו שיטיון (דמנציה) ועוד.
נוסף על כך, השימוש בעשבי תיבול מקטין את השימוש במלח ובאבקות תיבול עתירות נתרן, וזו בשורה חשובה בעיקר למי שסובל מיתר לחץ דם.
כל עשב והסגולה שלו. מומלץ להשתמש בעשבי תיבול שונים, מאחר שכל צמח מכיל שילוב ייחודי של רכיבים שעושים לגוף שלנו רק טוב. את העשבים הבאים רצוי שתכללו בתפריט שלכם. צרכו אותם טריים. כך תרוויחו רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון.
תרופות סבתא. מיליארדי סבתות לא טועות
צילום: דן לב
מגרד? הצמידו בזיליקום
צילום: סי די בנק
סובלים מדלקת חניכיים? לעסו עלי מרווה
מזיעים? שתו חליטת נענע
צילום: סי די בנק
מומלצים