אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

חטיפה

הפגנות החיזבאללה בלבנון צילום: אי פי
הפגנות החיזבאללה בלבנון צילום: אי פי
 
חייל צה"ל מול שער זרעית בגבול לבנון צילום: עמיקם חורש
חייל צה"ל מול שער זרעית בגבול לבנון צילום: עמיקם חורש
 
מפגינים תולים דגל על גדר הגבול צילום: אי פי
מפגינים תולים דגל על גדר הגבול צילום: אי פי
 
 כתבות נוספות
ראש אמ"ן מזהיר מחטיפת חיילים ופעולות חיזבאללה
מופז: החיזבאללה מתכנן פיגועים בארץ ובחו"ל
חיילים נפגעו בצפון; חיל האוויר מפציץ
ישראל פינתה את קבר יוסף - "באופן זמני"
האופוזיציה: "התקפלות מבישה" של ברק
 
 


 

החיזבאללה חטף שלושה חיילים

החיזבאללה השתלט על בט"שית שנפגעה מפצצת מרגמה בהר דוב ושבה את שלושת החיילים שנסעו בה. כעת הוא מקווה להשיג תמורתם אסירים הכלואים בישראל. בת משפחתו של אחד מהחטופים אומרת ל-ynet : "אנחנו מסתובבים חסרי אונים"

פליקס פריש, עמיקם חורש ועלי ואקד
פורסם: 07.10.00, 20:11

שלושת החיילים שמוחזקים בשבי בידי החיזבאללה הם: סמל ראשון עומר סואעד מהכפר סלמה שליד כרמיאל, סמל ראשון אברהם בנימין מבני-ברק וסמל עדי אביטן מטבריה. כך נמסר הערב מדובר צה"ל.

בת משפחתו של אחד החטופים אמרה ל-ynet הערב, שעות ספורות אחרי שנודע למשפחה על חטיפת הבן: "זאת מכה קשה, אנחנו לא יודעים מה לעשות, מסתובבים חסרי אונים ומנסים להתלות בכל פיסת מידע. כל הזמן מעדכנים אותנו, אבל לצערנו עד לרגע זה, אין שום מידע חדש שיכול לעודד אותנו".

בשעות אלו נמשכים המאמצים לשחרר את שלושת חיילי צה"ל, שמוחזקים בידי החיזבאללה. צה"ל מתגבר את כוחותיו בצפון ונערך לקראת אפשרות של פעילות נרחבת בלבנון. חיילי צה"ל שמשרתים בצפון הוקפצו לבסיסיהם, וגם אנשי יחידות מיוחדות נכנסו לכוננות.

מעט אחרי השעה אחת בצהריים (יום שבת) נחטפו שלושת החיילים, אנשי הנדסה קרבית, מבט"שית שנסעה ממזרח למוצב גלדיולה בגזרת הר דוב מול וואדי שבעא.

באותה שעה הפציץ חיזבאללה מוצבים של צה"ל באזור הר דב. המוצבים נכנסו לכוננות ספיגה, ולא יכלו לסייע לבט"שית, שנעה באותה עת סמוך למוצבים.
חוליה גדולה של חיזבאללה עברה את הגבול מכיוון חוות שבעא והתקרבה לבט"שית. אנשי החיזבאללה פתחו באש על הבט"שית, והורידו ממנה את החיילים. עדיין לא ברור אם החיילים נפגעו במהלך החטיפה.

החטופים הועברו כנראה במכונית של החיזבאללה צפונה לתוך לבנון. מסוקים של צה"ל ניסו במשך כל היום לחסום תנועה של מכוניות בדרום לבנון, שהתרחקו מאזור החטיפה. מטוסים ומסוקים של צה"ל חגו נמוך מעל השטח וחיפשו אחרי החטופים.

ארגון החיזבאללה הודיע בתחנת הטלוויזיה שלו כי חייליו לקחו בשבי את החיילים הישראליים. חילופי האש החלו, לטענת האירגון, אחרי שכוח של צה"ל ירה והרג שני מפגינים לבנונים ליד גדר הגבול עם ישראל. לדברי הארגון, צה"ל ירה אש לעבר אזורים מאוכלסים, וחייליו הסבו אבדות בנפש לצה"ל. החיזבאללה נימק את החטיפה כ"הגשמת המצווה לשחרר את כל האסירים והשטחים הכבושים, וכדי להביע תמיכה במאבק הפלסטיני הגדול".

חיזבאללה הזהיר הערב את מדינת ישראל, שאנשיו יגיבו בחריפות, אם צה"ל יתקוף בדרום לבנון.

יום של לחימה בגבול הצפון

הארועים החלו בבוקר כאשר כחמש מאות לבנונים יידו אבנים וניסו לעבור את גדר המערכת ליד מושב זרעית. כח צה"ל שנמצא במקום הגיב בירי לעבר המפגינים שניסו לחצות את גדר הגבול סמוך למושב זרעית. לפחות שני לבנונים נהרגו ועשרה נוספים נפצעו.

צה"ל הורה לתושבי גבול הצפון לפתוח את המקלטים ולהישאר בבתים.


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©