שתף קטע נבחר

שמוליק קראוס תקף באגרופים את אפי נצר

במהלך הבחירות לדירקטוריון אקו"ם. וגם: שמות חדשים וצעירים בדירקטוריון, ביניהם אהוד בנאי ודן תורן

הזמר שמוליק קראוס תקף את הפזמונאי אפי נצר במהלך הכינוס השנתי של איגוד הקומפוזיטורים והמלחינים בישראל (אקו"ם) בשבוע שעבר. במסגרת הכינוס נערכו, כמדי שנתיים, הבחירות לדירקטוריון האיגוד. כתב קול ישראל ינון מילס דיווח כי במהלך ההצבעה, שאמורה להיות חשאית, התנפל קראוס, שקיווה להיבחר לדירקטוריון, על נצר, היכה אותו באגרופיו וגרם לו לפגיעה ממשית בעין. התקרית אירעה לאחר שלקראוס התברר כי נצר לא הצביע בעדו בקלפי.

"באתי להצבעה", מספר נצר, שנבחר ברוב גדול ליו"ר ועדת האתיקה של האירגון. "כשרציתי להכניס את הפתק לקלפי, קראוס בא מאחוריי, חטף לי את הפתק מתוך הקלפי והחטיף לי אגרוף שפגע ישר בעין. הייתי בשוק; כשבאים למקום כזה, שמורכב מאנשי תרבות, אין חשש שמישהו יתקוף אותך פיזית. אני מצביע שם עשרות שנים, וזו הפעם הראשונה שמשהו כזה קורה. נזל לי דם מהעין, עשיתי טיפול רפואי, יש לי תפרים בעין ואני נראה רע מאוד. דברים כאלה צריכים להוקיע. האלימות פושה בכל מקום והמאבק בה הוא חובה קדושה. אני עוד לא נרגעתי מהזעזוע, ההלם והעלבון. העלבון הזה שמישהו חודר לך לתוך הגוף ובשביל מה?"

נצר טרם החליט, לדבריו, אם להגיש תלונה במשטרה. מנכ"ל אקו"ם, יוריק בן-דוד, אמר: "שמוליק קראוס הוא יוצר מאוד חשוב, יש לו עליות וירידות, וכנראה באותו היום הוא היה בירידה. הוא כנראה מאוד רצה להיבחר. אני לא הייתי שם, אבל שמעתי על כל האירוע והבנתי שהוא ניסה בין היתר גם להרביץ לדידי מנוסי. כולנו אוהבים אותו ומצרים על כל האירוע".

 

הצעירים נבחרים

 

אבל במהלך הכינוס נרשמו גם אירועים חיוביים. הבחירות לדירקטוריון אקו"ם זכו הפעם להיענות יוצאת דופן של החברים באיגוד, ובסיומן הסתמנה מגמה חדשה של הצטרפות נציגי דור היוצרים הצעיר. בין השמות החדשים שנכנסו לדירקטוריון: הזמר והמוזיקאי דוד ד'אור, המפיק המוזיקלי והגיטריסט עובד אפרת, הזמר והמוזיקאי אהוד בנאי וכן ישי אמיר. הזמר דן תורן נבחר לכהן בוועדת הביקורת של אקו"ם והפזמונאית נעמי שמר זכתה לתואר חברת כבוד לכל החיים בדירקטוריון. לפניה זכו בתואר המלחין הקונצרטנטי מנחם אבידום, ממייסדי אקו"ם, וכן המשורר שלמה טנאי.

הבחירות התקיימו בבית ציוני אמריקה בת"א, ומנכ"ל אקו"ם, יוריק בן-דוד, אמר כי האולם היה מלא לגמרי, בפעם הראשונה. "יש התעוררות בקרב חברי האיגוד, וזה נפלא. הארגון הזה, הוא של האמנים ובשבילם, ואני שמח שאנשים באים להראות אכפתיות ורוצים להשפיע. חלק מהחברים חושבים שהגיע הזמן להחליף דורות בארגון, והאושר גדול שהשנה נכנסו אנשים צעירים. תולים בהם תקוות גדולות, שיובילו את הארגון לעתיד ורוד יותר. מתוך שבעה חברים בדירקטוריון, התחלפו השנה ארבעה וזה תקדים. צפויה להם עבודה לא קלה, בעיקר מפני שמדובר בתקופה קשה שבה מצב השוק על הפנים והתרבות והאמנות הם התחומים הראשונים להיפגע. עסקים נופלים, מופעים מתבטלים, תחנות רדיו וטלוויזיה נמצאות בקשיים ואין כסף לשלם על שימוש בזכויות יוצרים. זו שנה לא קלה ואני לא יודע לאן אנחנו הולכים".

 

מבנה הדירקטוריון החדש

 

מדי שנתיים נבחרים לדירקטוריון אקו"ם 14 חברים, בהם שבעה חברי דירקטוריון קבועים ועוד שבעה ממלאי מקום, המייצגים את חמשת הסקטורים המרכיבים את הארגון: מוזיקה פופולרית, מוזיקה קונצטרטנטית, פזמונאים/ תסריטאים/ כותבי מערכונים/ מחברי ספרות "קלה", משוררים וכותבי פרוזה, ומו"לים למוזיקה. עד השנה הורכב הדירקטוריון משלושה נציגי מוזיקה, שלושה נציגים של עולם הספרות ומו"ל יחיד. הרשימות המלאות יתפרסמו מחר, אך לדברי בן-דוד, השמות שייכנסו לרשימת הדירקטוריון הם הזמר דוד ד'אור, מו"לית המוזיקה מריל פוקס, המלחין הקונצרטנטי ד"ר ארי בן-שבתאי והסופר שמאי גולן. רשימת ממלאי המקום הלא מלאה מורכבת מהמפיק המוזיקלי עבוד אפרת, ישי אמיר, אהוד בנאי, דידי מנוסי, רוני וייס ומו"לית המוזיקה רוני הצ'ואל. חלקם זכו למספר קולות שווה ויידרשו להחליט האם לכהן ברוטציה במסגרת חברותם בדירקטוריון או לכהן רק כממלאי מקום.

דן תורן נבחר כאחד מבין שלושת חברי ועדת הביקורת המפקחת על עבודת הדירקטוריון, בה חברים גם המלחין שמעון כהן ומו"ל המוזיקה אלון רזניק. ועדה נוספת המכהנת תחת אקו"ם היא ועדת האתיקה לבוררות וערעורים, בה חברים העו"ד והיוצר עקיבא נוף, אפי נצר ומו"ל המוזיקה פול לנדאו.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד בנאי. מהפכה באקו"ם?
אהוד בנאי. מהפכה באקו"ם?
צילום: באדיבות שילוח הפקות
מומלצים