שתף קטע נבחר

התפשטות מואצת של וירוס Klez

בניגוד לתחזיות, הפך וירוס קלז לאיום ממשי על מחשבים רבים והוא מסב נזקים בעולם כולו, כמו גם בישראל. חברות האבטחה העלו את דרגת הסיכון של הוירוס ל-4 מתוך 5

למעלה משבוע לאחר שהתגלה, וירוס התולעת KLEZ.H עדיין ממשיך להתפשט ולהזיק למחשבים רבים ברחבי העולם. חברת סימנטק, יצרנית האנטי-וירוס הפופולארי "נורטון", העלתה את דרגת הסיכון של הוירוס ל-4 מתוך 5, בעקבות קצב ההתפשטות והקושי לאתר ולמנוע את התפשטותו של הוירוס.
וירוס "קלז" קשה לזיהוי, מאחר והוא מגיע אל תיבת הדואר כשהוא נושא אחת מ-120 כותרות אפשריות. בנוסף, הוירוס מנצל פרצת אבטחה הקיימת בתוכנת האאוטלוק, ונכנס לפעולה באופן עצמאי, גם אם המשתמש לא הפעיל את הקובץ. לאחר ההדבקה, הוירוס שולח עצמו לכתובות הדואר האלקטרוני במחשב האישי כשהוא מזייף את המקור (כך שקשה לעקוב אחר מקור ההדבקה), ולעתים מצרף קובץ מהמחשב האישי להודעת הדואר הנשלחת. הוירוס עשוי לשלוח מסמכי Office לסוגיהם, כמו גם קובצי תמונה, קול ועוד.

התפשטות קשה לריסון

ספקיות האינטרנט בישראל מתקשות לחסום את הוירוס עקב ריבוי שורות הנושא האפשריות שלו. לקוחות רבים התקשרו למוקדי התמיכה של הספקיות בשאלות הקשורות לאבטחת המידע במחשב, התגוננות מפני הוירוס - וכן התלוננו על איטיות במעבר דואר אלקטרוני. בעקבות העומס על שרתי הדואר של החברות, ישנן תקלות במשלוח של הודעות אימייל וכעת מנסים בספקיות האינטרנט למצוא פתרון להקטנת מימדי ההתפשטות של הוירוס.
הוירוס "קלז" מנסה לנטרל את תוכנת האנטי וירוס המותקנת במחשב, בכך שהוא מוחק מפתחות במערכת הרישום, מנסה להפסיק את ההליכים הפועלים במחשב וכן מנסה להסיר קובצי הגדרות מתוכנת האנטי וירוס. בנוסף, מדביק "קלז" את המחשב בוירוס נוסף, W32.ElKern.3326. וירוס זה מכה ב-13 למרץ וב-13 לספטמבר בכל שנה, בכך שהוא ממלא את הקבצים הנמצאים על המחשב האישי או ברשת המחוברת אליו באפסים ופוגע בפעילותם התקינה של יישומים ואף במערכת ההפעלה.
רמת האיום הגבוהה שנקבעה לוירוס "קלז" (ו-"אלקרן" הנלווה אליו) נובעת עקב התפוצה הרחבה שלהם והיקף הפגיעה במחשבים ברחבי העולם. הנזקים למחשבים הם עקיפים, בעיקר, בכך שהוירוסים גורמים לדליפת מידע מהמחשבים, מחיקת קבצים חשובים, ונזקים לשרתי דואר ולתוכנת האנטי וירוס במחשב.

מה עושים?

כבר בימים הראשונים שהקדימו להתפשטות הוירוס הודיעו חברות האנטי וירוס בעולם כי הן עדכנו את קובצי החתימות שלהם. במידה ובמחשבכם האישי מותקנת תוכנת אנטי וירוס, יש לעדכנה באתר האינטרנט של היצרן. כמו כן, יכולים המשתמשים להוריד מהאינטרנט יישומים קטנים המאפשרים הסרה של הוירוס מהמחשב האישי, וכן באפשרותכם לקרוא מידע נוסף על הוירוס, דרכי התקיפה שלו ודרכי ההתגונות מפניו.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
פרצת אבטחה קוראת לוירוס. אימייל
אילוסטרציה
מומלצים