שתף קטע נבחר

כשסבתא היתה עוגה: בבקה ממולאת

בבקה, או בבה בשמה הפולני המקורי, היא הגרסה העסיסית יותר לקוגלהוף – עוגה עגולה וגבוהה עם חור באמצע. המילוי שלנו כולל קקאו, חמאה ואגוזים, אבל אפשר גם קצפת מתוקה, או כל מה שאתם אוהבים

העוגה הזו נולדה בפולין והיא שכלול עסיסי יותר של הקוגלהוף. זוהי עוגת שמרים עשירה, לעיתים עם מילויים שונים ולעיתים בלי. בפולין קוראים לה בכלל בבה – ובפולנית זהו כינוי לסבתא. תפגשו אותה בקונדיטו7ריות הכי נחשבות בצרפת, תחת הכותרת "בבה ברום", אפויה בתבניות אישיות קטנטנות, רטובה מאלכוהול ומשכשכת במילוי קצפת.

 

חשוב מאוד להשתמש בשמרים טריים, כדי שהעוגה תתפח כמו שצריך, וגם אם נראה לכם שהיא לא תפחה יפה לפני האפייה, אין סיבה לדאוג כי בתנור היא תתפח לתפארת. הבבקה שלנו ממולאת בקקאו, חמאה ואגוזים, אתם יכולים למלא אותה בכל מה שעולה על רוחכם.

 

בבקה

 

 

חומרים:

 

120 גרם חמאה

 

1/2 כוס סוכר

 

6 ביצים

 

2 כפיות תמצית וניל

 

1/2 כוס חלב פושר

 

3/4 1 כוסות קמח

 

1/4 כפית מלח

 

1 כף גרידת תפוז

 

40 גרם שמרים לחים (שמרית)

 

4 כפות קמח נוספות

 

ועוד הרבה קמח לרידוד

 

למילוי:

 

100 גרם חמאה

 

1/2 כוס קקאו

 

1/2 כוס סוכר

 

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

 

כלים:

 

תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ, משומנת

 

הכנה:

 

1. במערבל מקציפים את החמאה והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים ומקציפים רק עד שהן נבלעות בתערובת. מעבירים לקערה נפרדת ושוטפים היטב את קערת המערבל.

 

2. ממיסים את השמרים בחלב ומעבירים לקערת המערבל. מוסיפים 3/4 1 כוסות קמח, המלח וגרידת התפוז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת החמאה והביצים וממשיכים לעבד במהירות נמוכה. מוסיפים את 4 כפות הקמח ומפסיקים את פעולת המערבל. מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

3. מכינים את המילוי: שמים את כל החומרים בסיר וממיסים מעל להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם.

 

4. מקמחים את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו טוב. במשך 7 דקות לפחות.

 

הערה: אם אחרי ההתפחה הבצק רך מדי, יש להוסיף עוד קמח לתערובת וללוש היטב. הבצק אמור להתקבל רך, לכן מוסיפים קמח בהדרגה רק עד שהבצק יציב מספיק לרידוד.

 

5. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המילוי ומגלגלים. מניחים את הגלילה בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהעוגה מכפילה את נפחה.

 

6. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות צלזיוס במשך 40 דקות.

 

'עוגה עוגה', רחוב רוטשילד 8 ת"א.

 

 


פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאור אדרי
בבקה. שכלול של קוגלהוף
מומלצים