שתף קטע נבחר

פשטידות ומאפים

פשטידת שלושת הגבינות בורקס גבינה ותרד גרטאן שורש סלרי מאפה תרד עם גבינות 
פשטידת כרישה, גבינה בולגרית וזיתים פשטידת בטטות, בצל וגבינת עזים 

פשטידת שלושת הגבינות
דליה פן-לרנר

חומרים:

1/2 1 מכלים (400 מ"ל) שמנת מתוקה

3 ביצים

1/2 כוס גבינת "טל העמק" (אמנטל), מגורררת

1/2 כוס גבינת עיזים מסוג סנט מור, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

1/2 כוס גבינת רוקפור חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

250 גרם בצק עלים

מלח ופלפל

מעט אגוז מוסקט מגורר

הכנה:

1. טורפים בקערה את הביצים והשמנת. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר.

2. מחלקים את הבלילה באופן שווה לשלוש קעריות. מערבבים לכל קערה את אחת משלוש הגבינות, ומשהים בצד.

3. מחממים תנור ל - 220 מעלות צלזיוס. מרדדים את הבצק לעלה שירפד תבנית קיש בגודל של 23-20 ס"מ. מהדקים את הבצק לשולי התבנית ומורידים בצק מיותר. מחוררים את הבצק במזלג כדי למנוע ממנו לתפוח בזמן האפייה.

4. יוצקים בזהירות לתבנית את שלושת סוגי תערובת הגבינה בשלושה אזורים שונים. אופים 40-30 דקות עד שהפשטידה זהובה. מגישים מיד.

חזור למעלה
בורקס גבינה ותרד
בני סיידא, מגזין "שף"

חומרים:

600 גרם בצק עלים

שמן

1 ביצה טרופה

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

למלית:

750 גרם תרד טרי, קצוץ דק

300 גרם גבינה בולגרית מפוררת

הכנה:

1. שמים את התרד הקצוץ בסיר ומאדים עד שכל הנוזלים שהתרד מפריש התאדו. מצננים היטב ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית.

2. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.

3. מחלקים את הבצק ל - 8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח משומן בעזרת מערוך משומן לעלה מלבני דק ככל האפשר.

4. שמים לאורכו של העלה מהמלית. ומגלגלים לגליל, סוגרים את הקצוות ומגלגלים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול. מניחים בתבנית, מורחים בביצה טרופה, זורים גבינה ואופים עד שהבורקס מזהיבים. מגישים עם יוגורט וחמינדוס.

חזור למעלה
גרטאן שורש סלרי
דליה פן-לרנר

חומרים (6 מנות):

1 ק"ג שורשי סלרי גדולים (משקל השורש ללא הגבעולים)

מיץ לימון

1 מכל שמנת מתוקה

1 כף חרדל דיז'ון

50 גרם חמאה

2 כפות גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת

מלח ופלפל

הכנה:

1. מחממים תנור ל - 180 מעלות צלזיוס.

2. מקלפים את שורשי הסלרי וחותכים לפרוסות דקות. מכניסים מיד את הפרוסות לסיר המכיל מים ומיץ לימון, כדי לשמר את צבען הלבן. מוציאים את הפרוסות מהמים ושומרים בצד.

3. מרתיחים את המים ומיץ הלימון שבסיר וחולטים את פרוסות הסלרי לשתי דקות. שוטפים תחת ברז מים קרים. מסננים היטב.

4. משמנים בחמאה כלי כסין חום. מערבבים בקערה את השמנת והחרדל ומתבלים במלח ופלפל.

5. מסדרים שכבה של פרוסות סלרי בכלי המשומן ויוצקים מעל כשליש מהשמנת המתובלת. ממלאים את הכלי בשתי שכבות סלרי ושמנת נוספות. מפזרים מעל את הגבינה ומעליה כמה קוביות קטנות של חמאה.

6. מכניסים לתנור ואופים כשעה עד שהסלרי מבושל והמנה זהובה ומבעבעת.

חזור למעלה
מאפה תרד עם גבינות
בני סיידא, מגזין "שף"

חומרים:

300 גרם בצק עלים

למלית:

50 גרם חמאה

400 גרם עלי תרד נקיים וקצוצים

4 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אגוז מוסקט טחון

1 מכל שמנת מתוקה

1 גביע קרם פרש

3 ביצים

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

250 גרם גבינת קממבר פרוסה

200 גרם גבינת עזים (רצוי בגליל) , פרוסה

כלים:

תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ

הכנה

1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות כך ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות. מאחסנים במקרר.

2. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התרד והבצל הירוק ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מאדים עד שהתרד מתרכך והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים לקערה את השמנת, הקרם פרש, הביצים וגבינת הקשקבל, טורפים היטב, טועמים ומשפרים תיבול.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

5. מסדרים על הבצק את גבינת הקממבר, יוצקים עליה את התרד ואופים כ- 20 דקות. מסדרים על המלית את פרוסות גבינת העזים ואופים 20 דקות נוספות, עד שהמאפה מזהיב, מוציאים מהתנור, ממתינים כ- 20 דקות וחותכים למנות.

חזור למעלה
פשטידת כרישה, גבינה בולגרית וזיתים
חנוך בר-שלום

חומרים:

5 כרישות (חלק לבן בלבד)

1 מכל שמנת מתוקה

75 גרם גבינה בולגרית מסוננת מנוזלים ומפוררת

3 ביצים

50 גרם גבינת "טל העמק" מגוררת

2 כפות עירית פרוסה דק

10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

מלח ופלפל

הכנה:

1. מחממים תנור ל - 180 מעלות צלזיוס.

2. חורצים את הכרישות לאורך ושוטפים היטב. פורסים ומבשלים במים עד שיהיו שקופות. מסננים. מערבבים היטב עם שאר החומרים ויוצקים לתבנית חסינת חום בקוטר 26 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש למשך 40 דקות

חזור למעלה
פשטידת בטטות, בצל וגבינת עזים
חנוך בר-שלום

חומרים:

500 גרם פרוסות בטטה

150 גרם פרוסות בצל מטוגנות

50 גרם חמאה

2 כפות קמח

2 כוסות חלב חם

1 גליל גבינת "פרומעז"

קורט אגוז מוסקט

1 כף טימין טרי קצוץ

1 ביצה טרופה

מלח ופלפל שחור

הכנה:

1. מחממים תנור ל - 180 מעלות צלזיוס.

2. מטגנים את פרוסות הבטטה עד שיזהיבו.

3. מחממים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם תוך כדי עירבוב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את הביצה הטרופה והטימין ומערבבים.

4. מסדרים את פרוסות הבטטה והבצל בתבנית חסינת אש. יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור 40-35 דקות.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים