בג"ץ הוציא צו ביניים המאפשר את המשך הסדר השר"פ
השופט מישאל חשין נענה לעתירה נגד החלטת היועץ המשפטי לממשלה. בשבוע הבא: דיון מקיף בסוגיה
שופט בית המשפט העליון, מישאל חשין, הוציא היום (א') צו ביניים, שמאפשר לבתי חולים ממשלתיים להמשיך לפי שעה בהסדר השר"פ (שירותי רפואה פרטיים). לפני מספר חודשים קבע היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, כי השר"פ בבתי החולים הממשלתיים אינו חוקי, ויש לבטלו.
צו הביניים הוצא בעקבות עתירה שהגישו 10 רופאים בכירים, ובראשם מנהל בית החולים "איכילוב", פורפ' גבי ברבש, נגד החלטתו של רובינשטיין. העותרים טענו, כי זכותו של כל חולה לבחור מנתח או מטפל, וכי אין הדבר פוגע בשירות שניתן לכלל החולים.
השופט חשין ציין בהחלטתו, כי ההסדר מופעל במשך שנים רבות, ויש חשש שייגרם נזק ממשי לחולים הנזקקים לו. בעקבות החלטת השופט, יוסיף הסדר השר"פ לפעול לפחות עד למועד הדיון בבג"ץ, באמצע השבוע הבא.
מנהל "תל השומר": "החיוך הוחזר לפני החולים"
מנהל בית החולים "תל השומר" ברמת גן, ד"ר זאב רוטשטיין, הגיב על החלטת בג"ץ בסיפוק, ואמר: "בג"ץ הצליח להחזיר את החיוך לפניהם של החולים המודאגים, שהתרוצצו בניסיון למצוא מזור לבריאותם". רוטשטיין הוסיף כי "צו הביניים שנתן בג"ץ קובע למעשה, כי השארת המתבצע בבתי החולים הממשלתיים אינו בלתי חוקי, כפי שסבר היועץ המשפטי לממשלה. אמנם, צו הביניים אינו קובע שניתן לבצע שר"פ, אך מאפשר לקיים דיון מעמיק בסוגיה, לצד המשך פעילות השר"פ לטובת החולים".
בית החולים "תל השומר" פתח קו חירום לכל המטופלים, שנמנע מהם להגיע לרופאים בימים האחרונים. ניתן להתקשר בכל יום עד לשעה 23:00 לקו החרום, שמספרו 5303296-03 או 5303467-03.
בהכנת הידיעה השתתפה גם סוכנות "עתי"ם"