שתף קטע נבחר

מותר להעליב בדואר האלקטרוני "במידה הנכונה"

כך עולה מפסק דין של ביהמ"ש המחוזי בתל אביב. השופטים זיכו צעיר ששלח לח"כ לפיד דואר אלקטרוני בו כינה אותו "שוטה נאצי"

מותר להעליב איש ציבור בטלפון או באמצעות דואר אלקטרוני, כל עוד לא מדובר בכמות גדולה של מסרים מעליבים בתדירות גבוהה או במשך שיחה ארוכה, אז המעשה הופך לעבירה פלילית על פי חוק הבזק. כך משתמע מפסק דין שניתן אתמול (ב') בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
פסק הדין ניתן בכתב אישום שהוגש נגד אלעד ברוך (22) מנתניה ששלח יחד עם חברו דואר אלקטרוני לח"כ יוסף (טומי) לפיד כשזה היה מועמד לכנסת בבחירות 99'. השניים שלחו ללפיד שני מכתבים בהפרש של כמה דקות. בראשון נכתב "אני מצטער מאוד שלא רצחו אותך בשואה ומקווה בכל ליבי שתיזכר בזוועות בכל יום בעודך בחיים ותחזור אליהן במהרה. אוהב אותך בכל ליבי אהבת נפש. אלעד". במכתב השני כינו השניים את לפיד "שוטה נאצי, יימח שמך".
לפני כשנתיים הודה ברוך באשמה ושופט בית משפט השלום בנתניה הטיל עליו 150 שעות עבודה למען הציבור ונמנע מהרשעתו בפלילים. התביעה עירערה בבקשה להרשיעו בפלילים, וברוך ביקש למחוק את כתב האישום נגדו. בית המשפט המחוזי בתל׀אביב קיבל אתמול את עמדת פרקליטו של ברוך, כי יש לזכותו מכל אשמה. הסיבה: "חוק בזק" אינו מתייחס לתוכן הדברים הנאמרים במהלך שיחה או נשלחים באמצעות האינטרנט אלא להיבט הטכני של השימוש במתקן "בזק". למשל, כמה פעמים נשלחה ההודעה או באיזו שעה נשלחה ההודעה.
"שתי הודעות אימייל אינן עולות כדי שימוש שיש בו כדי לפגוע ולהפחיד", קבעו השופטים דבורה ברלינר, זאב המר ועמירם בנימיני.
השופטת ברלינר קיבלה את העמדה שעקרון חופש הביטוי הוא בבחינת זכות יסוד שהסטייה ממנו צריכה להיעשות בזהירות והוסיפה: "החוק אינו מתייחס לאיסור על השמעת דברים בעלי משמעות מסוימת".
בית משפט הציע למחוקק למצוא פתרון לבעיה המשפטית שהתגלתה, אך קבע כי "אין זה סביר שהמחוקק 'יגניב' נושא שמשמעותו עומדת בניגוד לעקרונות זכויות יסוד לסעיף חוק שולי. נציג הפרקליטות עו"ד נוח בונה, טען כי פרשנות כזו לחוק תאפשר לגולשים להטריד באינטרנט בדרכים שונות ולחמוק מעונש, מאחר שמעשים אלה לא יכוסו על ידי החוק הפלילי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הכנסת
נעלב במידה הנכונה. טומי לפיד
אתר הכנסת
מומלצים