שתף קטע נבחר

בית המשפט: מותר לדבר בסלולרי בפקק - בלי דיבורית

כך נקבע בעתירה שהגיש תושב תל אביב. לדבריו, בכל פעם שהרכב התחיל לנוע, הוא החזיר את הטלפון לדיבורית, ושב והרים אותו כשנעצר

לנהג מותר לדבר בטלפון סלולרי ללא דיבורית כשהרכב עומד ברמזור או בפקק תנועה. כך קבע השבוע בית המשפט המחוזי בתל אביב. בית המשפט קיבל את ערעורו של עורך דין אורי ברגמן, שנקנס על ידי שוטר בסכום של 1,000 ש"ח כשעמד בפקק תנועה ודיבר בטלפון הסלולרי.
סגנית נשיא בית המשפט, השופטת שרה סירוטה, קבעה, כי בשאלה המשפטית, אם מותר או אסור לדבר בטלפון נייד בזמן שהרכב אינו בתנועה, ניתן לנקוט מספר פרשנויות. הפרשנות המקובלת עליה היא שרכב אינו נמצא בתנועה כשהוא עומד ברמזור או בפקק.
השופטת קבעה: "אילו רצה החוק להגביל הגבלה ברורה וחד משמעית לגבי כל נוהג ברכב, בין שהוא רכב נע או בין שהוא רכב עומד, כל עוד הנוהג ברכב מצוי בתוך הרכב ונמצא 'בסבך התנועה', היה על החוק לומר זאת במפורש בצורה ברורה כי אל לו לנוהג הרכב, להשתמש בטלפון נייד או קבוע ללא דיבורית, אף אם הרכב אינו נע. אולם לא כך נכתב בחוק".

נסע בתל אביב

ברגמן נסע ועמד לחלופין בפקק תנועה בדרך שטרית בתל אביב. לטענתו, בכל פעם שהחל לנסוע, החזיר את הטלפון למתקן הדיבורית ולפיכך לא עבר עבירה.
השופטת סירוטה קבעה כי בית משפט השלום טעה כשלא התייחס לפרכות בעדות השוטר והעדיף באופן אוטומטי את גירסתו על פני זו של המערער "שהיו סדורים הגיוניים ואמינים". השופטת קבעה כי בית המשפט אינו צריך להעדיף בצורה עיוורת את גירסתו של שוטר על פני זו של אזרח, במיוחד כאשר השוטר אינו זוכר פרטים פרט לאמור בדו"ח, "ואילו האזרח זוכר פרטי פרטים וגם ערך תרשומת בזמן קבלת הדו"ח אשר צורפה אליו, כפי שקרה במקרה זה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בתנאי שהרכב אינו בתנועה (אילוסטרציה)
מומלצים