שתף קטע נבחר

סקר: נשים מוטרדות מ"מבטים מפשיטים" בתחבורה הציבורית

מהסקר עולה, כי נשים רבות חשות מוטרדות מינית בנסיעה בתחבורה הציבורית. מנהלת הרשות לקידום מעמד האשה: "כשמישהו נועץ מבט כזה וגורם למצב של אי-נעימות, זו בהחלט הטרדה"

סקר חדש על היקף ההטרדה המינית בתחבורה הציבורית קובע כי רבות מהנשים בישראל מרגישות "מוטרדות מינית" במהלך נסיעות בתחבורה הציבורית. הנתונים המדויקים יחשפו ביום רביעי בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת.
הסקר נערך על ידי הרשות לקידום מעמד האישה. "היקפה של תופעת ההטרדה בתחבורה הציבורית מחייב הגברת מודעות - ושינוי", אומרת מנהלת הרשות, רונית לב ארי. "מתברר שנשים עוברות חוויות קשות ולא נעימות במהלך הנסיעות. אלה יכולים להיות נגיעה, התחככות, אמירה או מבט ממושך שאינו מרפה. כשמישהו נועץ מבט כזה וגורם לאישה למצב של אי נעימות, זו בהחלט הטרדה".
התופעה הנרחבת של "מבטים המטרידים נשים" הייתה אחד הממצאים הבולטים של הסקר. ד"ר מירה חניק, יועצת אירגונית ועורכת אתר האינטרנט "הדרך למעלה" המוקדש לקידום נשים, סבורה כי לנשים יש דרך להתמודד עם המבט "המפשיט".
"מבט המתעכב באריכות על חלקי גוף שונים יכול להיות מאיים ומטריד", אומרת ד"ר חניק. "בישראל אין לנו הבנה של גבולות הפרט. במערב, לעומת זאת, נוזפים בילד שאינו מסיר מבט מזרים. כאן עדיין לא הופנמה העובדה שגם התנהגות מרומזת, המשדרת מסרים במבט בלבד, יכולה להיות הטרדה.
"בחיי היום יום במציאות המזרח תיכונית יש במבט שאינו מרפה מרכיב מיני של ניסיון הפשטה בעיניים. אני מלמדת נשים להבחין מתי זה עובר את הגבול ומלמדת שאפשר להתגונן. אפשר להחזיר מבט קשה של 'עוף לי מהעיניים', ואפשר גם לאיים בהזעקת המשטרה. 'מבט מטריד' טרם נבחן בבית המשפט, אבל אני מעריכה כי גם השלב הזה יגיע".
ראשי התחבורה הציבורית בארץ הוזמנו לדיון בוועדה לקידום האשה שבראשות יעל דיין, והם יתבקשו להגיב על ממצאי הסקר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרגישות מוטרדות. אילוסטרציה
מומלצים