שתף קטע נבחר

לאט לך, יא קאזה

קווי זהב מגבילה שימוש מנוייה בתוכנות שיתוף הקבצים כדוגמת קאזה בעקבות "ניצול לרעה של השירות על ידי קומץ משתמשים". ספקי אינטרנט אחרים בישראל אינם נוהגים כמותה, בינתיים

012.net, ספק האינטרנט של 012 קווי זהב, נוקט בצעד חסר תקדים של הגבלת שימוש מנויי החברה בתוכנות שיתוף קבצים כמו קאזה.
מנויי 012.net שגולשים באינטרנט מהיר פנו לאחרונה למוקד התמיכה של החברה והתלוננו על קצב נמוך של הורדת הקבצים בתוכנות שיתוף קבצים כמו קאזה, גרוקסטר, Edonkey, Winmx ואחרות, לעומת המקובל אצל ספקי אינטרנט מתחרים שמציעים חבילות גלישה במהירויות דומות.
על פי תלונות של גולשים שפורסמו בימים האחרונים בפורומים באינטרנט, התברר כי 012.net, כחלק ממדיניות רשמית של החברה, החלה להגביל את השימוש בתוכנות שיתוף הקבצים ל-15 אחוז בלבד מרוחב הפס של החברה. זאת, ללא ידיעת המנויים. צילומי מסך, כביכול של יישום התמיכה הפנימי של 012.net, מאששים את נכונות הדברים.
"קצב ההורדה של תוכנות ה-P2P כמו קאזה דרך 012 ירוד ביותר מאז סוף יוני", כותב "יניב", שפנה ל-ynet בעניין בדואר האדום, "לעתים הקצב אינו עולה על 5K לשנייה כאשר מדובר בחבילות ADSL שונות. ללקוחות שמתקשרים לתמיכה הטכנית נאמר שיש תקלה ועובדים עלייה, כל הזמן אומרים להם: עוד יומיים זה יתוקן".

הצרה של ספקי האינטרנט

המשתמשים הכבדים באינטרנט המהיר מהווים, בשלב זה, "צרה צרורה" עבור ספקי האינטרנט. הסיבה: החברות עדיין לא פיתחו שירותים מקוונים ומודלים עסקיים שיאפשרו להן להרחיב את הכנסותיהם ממשתמשים אלה ואילו דמי המנוי החודשיים שהן גובות מהן מכסים בקושי את עלות השימוש ובמקרים מסוימים אף מסבים להן הפסדים.
על רקע דברים אלה, אפשר להבין את רצון 012.net להגביל את רוחב הפס שמוקצה למשתמשי תוכנות שיתוף הקבצים. הגבלה כזו מאפשרת לספק להפחית את העומס על רוחב הפס ולהוזיל במעט מההוצאות הפס היקרות, שנגרמות בגלל משתמשים שמנצלים את החיבור הקבוע שלהם כדי לשאוב את מיטב התוצרת ההוליוודית אל הדיסק הקשיח שלהם, 24 שעות ביממה.
עם זאת, מן הראוי שספקי אינטרנט שחוסמים תוכנות שיתוף קבצים או מגבילים השימוש בהן, יודיעו על כך למנויים שלהם ולא יספקו להם הסברים לא מספקים. "אם זה נכון, זו הטעייה מפורשת של ציבור ענקי של לקוחות שמשתמשים בתוכנות הללו", כותב יניב ואנחנו מצטרפים לדעתו.
בהודעות לעיתונות מתגאה 012.net ב"יחס הטוב ביותר של רוחב פס לכל לקוח, בהשוואה לכל ספקיות האינטרנט האחרות". לאחרונה הרחיבה החברה את רוחב הפס שלה, לארץ ולחו'"ל ליותר מ- 700 מגה בייט. עתה מתברר כי קווי זהב נוקטת באמצעים שאינם לגיטמיים לחלוטין כדי לשמור על מהירות הרשת שלה.

תגובת 012.net

"במהלך חודש יוני התבצעה הגבלה חלקית וזמנית בקיבולת הגישה ל"קאזה", עקב ניצול לרעה של השירות על ידי קומץ משתמשים והגעה לקיבולות גבוהות מאוד, דבר שפגע ברוחב פס של שאר הגולשים".
ומה לגבי ספקים אחרים? "אנחנו לא מבצעים הגבלה של תוכנות שיתוף קבצים", נמסר מבזק בינלאומי. התגובה שהתקבלה מחברת "נטוויז'ן" זהה.

מה קורה בארה"ב?

תשתיות האינטרנט משותפות לגולשים רבים שחולקים ביניהם "צינור מידע אחד". כאשר חלק מהגולשים משתמשים בחיבור שלהם כדי להוריד או להעלות כמויות עצומות של מידע ,הדבר בא על חשבון משתמשים אחרים שחולקים עמם באותו "צינור".
ספקי אינטרנט בארה"ב ובמקומות בעולם בהם שוק אינטרנט מהיר מצוי בצמיחה בוחנים בחודשים האחרונים אפשרות לשנות את שיטות הגבייה שלהם מגולשי האינטרנט המהיר. "טיים ורנר" הודיעה בחודש אפריל כי היא מפתחת מודל גביה, לפיו גולשים שיצרכו כמות מופרזת של רוחב פס יאלצו לשלם תשלום נוסף מדי חודש.
החברה הסבירה בהודעה לעיתונות כי היא נדרשת לגבות את התשלום הנוסף בגלל גולשים "שצורכים כמות בלתי סבירה של רוחב פס, מעמיסים על תעבורת המידע במערכת הכבלים המקומית וגורמים להאטה בגלישה של משתמשים אחרים. תופעה זו דורשת מאתנו השקעה טכנולוגית בהרחבת הרשתות שלנו".
מנויי "טיים ורנר" שיורידו "יותר מדי מידע" יאלצו לשלם קנס "הורדה מופרזת" בעתיד. ספקי אינטרנט נוספים בארה"ב הודיעו כי ילכו בעקבות "טיים ורנר" ויגבו תשלום עבור רוחב פס או עבור מהירות הורדה (כלומר, הגולשים יוכלו להוריד ככל שירצו אך מהירות ההורדה תישאר קבועה). לא מן הנמנע כי מגמת גבייה זו תגיע לבסוף גם לישראל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים