שתף קטע נבחר

ועדת החוקה אישרה חוק האוסר פרסום שמות חשודים

הצעת החוק תעבור בקרוב לאישור בקריאה שנייה ושלישית בכנסת. אישי ציבור יצטרכו להעלות נימוקים משכנעים אם ירצו ליהנות מהחוק

ועדת החוקה אישרה היום (ד') את הצעת חוק בתי המשפט הקובעת כי שמו של חשוד לא יפורסם, כל עוד לא הוגש נגדו כתב אישום. הצעת החוק, שיזמו חברי הכנסת חיים דרוקמן, יורי שטרן ושמואל הלפרט, אושרה בוועדה לקראת הצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאה.
החוק שיובא בקרוב לאישור סופי, קובע כי בית המשפט יהיה רשאי לאסור פרסום שמו של חשוד בטרם הוגש נגדו כתב אישום, אם יהיה סבור שהדבר עלול לגרום לחשוד נזק חמור ושיש להעדיף מניעת נזק חמור לחשוד על פני האינטרס הציבורי שבפרסום.
אישי ציבור, החליטה הוועדה, לא יוכלו ליהנות מהחוק החדש. שמו של איש ציבור חשוד יפורסם, אם לא יועלו "טעמים מיוחדים" למניעת הפרסום.
כמו כן אישרה היום ועדת החוקה את חוק איסור לשון הרע של ח"כ יוסף (טומי) לפיד, לקריאה שנייה ושלישית, על פיה כלי תקשורת שפרסם כי נפתחה חקירה פלילית נגד אדם או שהוגש נגדו כתב אישום או שהורשע, יחויב לפרסם לבקשת אותו אדם את דבר סגירת התיק, הזיכוי או קבלת ערעורו. הפרסום ייעשה "בהבלטה ראויה", קובע החוק, ובהתחשב בדרך בה פורסמה הידיעה המקורית.
הוועדה קבעה עוד כי אי פרסום העידכון ייחשב עוולה אזרחית והנפגע ממנה יהיה זכאי לפיצוי כספי גם ללא הוכחת נזק, עד 50 אלף שקל, על פי החלטת בית המשפט.
מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ לפיד, אמר כי "שתי ההצעות שאושרו היום נועדו להגן על האזרח הקטן מפני פגיעת התקשורת ואינן פוגעות בחופש העתונות. בחוקים כפי נמצא האיזון הראוי בין זכות האדם לשם טוב לבין חופש הביטוי".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גילי כהן מגן
אין פגיעה בחופש העיתונות. ח"כ לפיד
צילום: גילי כהן מגן
מומלצים