תוכנית מס' 27 - סרטנים כחולים
רוצים לדעת איך מנקים אותם? ניר מארח בתוכניתו את משי גולדמן, עורכת ערוץ האוכל של ynet ומנהלת הפורום, ומבשל לה סרטנים ומרק שוקולד עם מנגו
מאפה סרטנים | מרק שוקולד ומנגו |
חומרים:
4 פטריות פורטובלו גדולות ללא הרגל
למילוי:
בצל בינוני קצוץ
חמאה לטיגון
300 גרם בשר סרטנים
1/4 כוס שמנת מתוקה
ביצה
כף קמח תופח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
הכנה:
1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את בשר הסרטנים ומבשלים מספר דקות. מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצה, הקמח והתבלינים, מוסיפים למחבת ומבשלים שתי דקות נוספות תוך בחישה.
2. מסדרים את הפטריות בתבנית חסינת אש משומנת היטב בחמאה, כשהרגל כלפי מעלה. מניחים במרכז כל פטריה רבע מכמות המילוי. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומגישים מיד.
חומרים:
בקבוק יין אדום
2 תרמילי הל
125 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות ברנדי
300 גרם שוקולד קצוץ
להגשה:
מעט שמנת מתוקה
מנגו חתוך לקוביות קטנות
הכנה:
שמים את היין בסיר, מוסיפים את ההל ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהיין מצטמצם לחצי, מסירים מהאש, מוציאים את ההל ומוסיפים שמנת מתוקה, ברנדי ושוקולד. מערבבים היטב. מגישים חם עד פושר, מקושט במעט שמנת מתוקה ובקוביות מנגו.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים