שתף קטע נבחר

שום ובצל מונעים סרטן הערמונית

הריח הריח, אבל מי שאוכל שום ובצל על בסיס יומי, סיכוייו קטנים להיתקל בסרטן הערמונית. מחקר חדש מסין

אכילת שום ובצל ירוק עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. כך מצאה ד"ר אן הסינג מהמכון הלאומי לסרטן בסין במחקר שהתפרסם ב-'Journal of the National Cancer Institute'.
ירקות ממשפחת השום - שום, בצלים (ירוק, יבש ושאלוט), כרשה ועירית - עשירים בנוגדי חמצון. מחקרים קודמים הראו שהירקות האלה מקטינים את הסיכון לחלות בסרטן הקיבה, המעי הגס, הוושט וייתכן שגם השד.
במחקר הסיני נמצא שהם יכולים להפחית גם את הסיכון לסרטן הערמונית. נמצא שגברים שאכלו יותר מ-10 גרם ביום מהירקות היו בסיכון נמוך בחצי לחלות, לעומת מי שאכלו פחות מ-2.2 גרם ביום. לשום ולבצל ירוק היתה ההשפעה הרבה ביותר.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים